Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Sandron inspiroimat, mehevät mustikkamuffinssit

Maistuisiko mehevä ja mausteinen mustikkamuffinssi? Emännälle ainakin maistuivat viime viikonloppuna mainiosti nämä Sandron mustikkakakkuohjeen inspiroimat, mustikkaiset paleomuffinssit!

Kaikkihan lähti siitä, että valmennettavani oli joskus maistanut kyseistä mustikkakakkua Sandrossa ja bongannut sittemmin reseptin, olikohan se nyt Glorian ruoka & viini -lehdestä. Ja niinpä mun fb-viesteihin tupsahti alla oleva kuva teksteineen.

 
Jotenkin oli hällä siinä innostuksissa menneet ohjeen jauhot ja sokerit ihan ohitse, hah hah! Mutta noh, lupasin kuitenkin tämän pohjalta yrittää jotain väkertää, kunhan mustikka-aika koittaisi. Ja se aika on NYT!

Ei sitten muuta kuin paleoimaan! Toiminto ja termi, jota muutama vuosi sitten vastustin henkeen ja vereen. Emännällä paleopipo sen kun löystyy. Kohta se varmaankin putoaa päästä kokonaan ;). Anyways, jauhojen tilalle mantelijauhot ja vähän tapiokatärkkelystä, sokerin vaihto paleoystävällisempään kookossokeriin ja voin tilalle vähän kookosöljyä. Jos paleopipo ei kestä kookossokeria, niin taatelit ovat aina hyvä vaihtoehto. Mitä ne tekevät taikinan koostumukselle? En tiedä, mutta veikkaan, että ihan kokeiltavissa oleva vaihtoehto sekin.

Kosteat ja mehevät muffinssit maistuvat ihan sellaisenaan, mutta jos päälle halajaa jotain pehmeää ja kermaista, niin kookoskermavaahto on aina hyvä vaihtoehto. Meillä pullanpurijat eivät kauheasti innostu kookoksen mausta, joten valmistin tällä kertaa tuoremustikkahillokkeella maustettua ja värjättyä cashewlevitettä. Ylihyvää! Hiukan tuli kookoshiutaleista noottia, mutta muuten nämä tuhdit ja hiukan terveemmät muffinssit kelpasivat myös taviskansalaisille.

MAUSTEISET MUSTIKKAMUFFINSSIT

6 isoa muffinssia (~125 g/kpl ja pienempiä tullee tuplaten)

Kuiva-aineet

  • 3,5 dl mantelijauhoa
  • 0,5 dl tapiocatärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1-2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Märkäaineet

Lisäksi

  • 3-4 dl mustikoita (laitoin itse 4 dl, mutta ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt)
  • 2 pientä banaania (~150 g)
  • koristeluun cashewlevitettä (ohje alla), tuoreita mustikoita, mintunlehtiä sekä CocoVin mehiläisen siitepölyrakeita
  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele muffinssivuoka/-vuoat kookosöljyllä tai vuoraa muffinssimuotit paperimuoteilla.
  2. Mittaa ja sekoita kuiva-aineet erillisessä kulhossa.
  3. ”Vaahdota” sähkövatkaimella märkäaineet kookossokerin kera. Vatkaa joukkoon sen jälkeen myös kuiva-aineet tasaiseksi taikinaksi.
  4. Muussa kypsät banaanit karkeasti käsin esim. haarukalla. Lisää muussattu banaani sekä mustikat taikinan joukkoon, ja kääntele varovasti käsivoimin spatulalla tai lusikalla sekaisin.
  5. Kaada taikina muotteihin ja kypsennä isoja muffinsseja noin 40-45 minuuttia, kunnes ovat päältä kauniin ruskeita, eikä taikina enää tartu testitikkuun.
  6. Anna jäähtyä hyvin, etenkin jos aikomuksena on kuorruttaa muffinssit. Parasta jälleen päivinä tulevina!

MUSTIKKAHILLOKKEELLA MAUSTETTU CASHEWLEVITE

Kuorruttaa ~4 isoa muffinssia

  • 2 dl cashew pähkinöitä liotettuna ja huuhdeltuna
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • hieman suolaa
  • vettä tarpeen mukaan
  • tuoremustikkahilloketta antamaan makua ja väriä
  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään tunnin verran, mieluusti kauemminkin esim. yön yli jääkaapissa. Huuhtele.
  2. Sekoita kaikki muut ainekset, paitsi mustikkahilloke, tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Lisää vettä vähitellen tarpeen mukaan, jotta tehosekoitin toimii ja kunnes koostumus on sopiva.
  3. Sekoita joukkoon maun ja värin mukaan mustikkahilloketta.
  4. Laita jääkaappiin jähmettymään ennen pursotusta. Jos koostumus jää turhan löysäksi, niin lisää kookosöljyä tai gelatiinijauhetta, ja laita takaisin kylmään.

TUOREMUSTIKKAHILLOKE

  • tuoreita mustikoita
  • hieman sitruunamehua
  • hieman hunajaa
  • (gelatiinihjauhetta tai chiasiemeniä)
  1. Isompi määrä syntyy kätevästi lisäämällä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pienempi määrä varovasti sauvasekoittimella soseuttaen. Lisää tarvittaessa chiasiemeniä tai gelatiinijauhetta, jos haluat paksumpaa hilloketta.

Loppun vielä pientä vinkkiä. Muffinssit tarttuvat aika rankasti paperimuotteihin. Jos mulla olisi ollut käytössä syvempi muffinssivuoka, niin olisin kypsentänyt muffinssit siinä ja siirtänyt vasta valmiina paperimuotteihin. Mutta näillä mentiin tällä kertaa, koska halusin nimenomaan ISOJA, amerikkalaistyylisiä muffinsseja, joita kai kuppikakuiksikin (cupcakes) voidaan kutsua .

Meheviä, mustikanmakuisia muffinssihetkiä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s