Gluteeniton, Kananmunaton, Liha, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Helppo paleoarki – Uusintana kelpo kaalilaatikko

Kaalilaatikko – niin tavallista, vähän väritöntä, mutta niin hyvää! Etenkin juuri nyt pehmeästä varhaiskaalista valmistettuna.

Tämä on nähty Paleokeittiössä aiemminkin, mutta kyllähän kaalilaatikko yhden noston kerran parissa kolmessa vuodessa vähintään ansaitsee! Kaalilaatikko on ehdottomasti yksi mun herkku arkiruoka. Koska se on helppo valmistaa ja lyhyemmälläkin raaka-ainelistallakin pärjää. Aktiiviseen valmistusvaiheeseen menee puolisen tuntia ja uunissa vähän enemmän. Kerralla valmistuu kuitenkin isompi annos ja useamman päivän pääruoka, joten it`s worth it – every single minute. Makuasioista ei tarvinne sen enempää kiistellä. Siitä joko tykkää tai ei tykkää. Minä tykkään :)

Musta oli melko huvittavaa lukea postausta Paleokeittiön ensimmäisestä kaalilaatikosta. Etenkin tämä kohta sai hymyn huulille..

Kaalilaatikko on aina yhtä maukasta. Pidän sen valmistamista vaan työläänä, joten harvemmin tulee hommaan lähdettyä. Pitää pilkkoa, keittää, paistaa, maustaa, antaa hautua ja odotella.

Hah hah, se oli silloin se! Paljon on neljässä vuodessa muuttunut. Tänä päivänä kaalilaatikon valmistaminen ei tunnu yhtään työläältä – päinvastoin. Herkkua helpoimmasta päästä!

Ohjeessa ei ole mitään uutta. Paitsi että sain vihdoinkin hyvän syyn testata kotimaista luomukvinoaa Rainingon luomutilalta. Onko tuttu? Musta on aika hienoa, että tänä päivänä voimme nauttia jopa kotimaisesta kvinoasta. Ja vieläpä luomusti!

PALEOYSTÄVÄN KAALILAATIKKO KVINOALLA

  • reilu 1 kg keräkaalia
  • 1 iso sipuli
  • 400-500 g jauhelihaa
  • ~1/2 litraa vettä tai lihalientä (varhaiskaalin kanssa riittää pienempikin määrä nestettä)
  • 1/2 dl quinoaa
  • suolaa, mustapippuriruohetta ja meiramia
  • ~1/2 – 1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
  • muutama nokare meijerivoita
  • (luraus vaahterasiirappia)
  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko kaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin puolisen tuntia.
  2. Kuullota sillä välin sipulisilppu ja ruskista jauheliha. Mausta. Sipulisilpun voi heittää myös kaalin kanssa kattilaan pehmiämään, mutta paistettuna parempaa.
  3. Huuhtele kvinoasuurimot huolellisesti lämpimällä vedellä. Voitele tarvittaessa vuoka kookosöljyllä tai voilla, ja ripottele huuhdellut kvinoat pohjalle.
  4. Kaada kaali nesteineen vuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja sekoita.
  5. Lisää päälle kookosmaitoa, muutama nokare voita sekä mahdollisesti luraus vaahterasiirappia (täyspaleoistit voivat jättää siirapin ja tarvittaessa vielä voinkin pois).
  6. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran tai kauemmin, jos kaali on jo vähän vanhempaa tai haluat oikein pehmeää laatikkoa. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
  7. Anna valmiin kaalilaatikon vetäytyä ennen nauttimista. Parasta päivinä seuraavina pannulla lämmitettynä.

Kuten kuvasta näkyy, niin tämänkertainen kaalilaatikko jäi hieman nesteiseksi. Kaali päästi yllättävän paljon nestettä, enkä enää iltakymmeneltä laatikon valmistuessa jaksanut kauheasti nesteitä uunissa haihdutella. Nesteestä huolimatta tämä oli niin hyvää ja kaali aivan superpehmeää!

Lempeitä elokuun iltoja pehmeän kaalilaatikon kera!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!

Luomukvinoapussukan emännälle maistiasiksi lahjoitti Lähiruokatreffeillä Rainingon luomutilan isäntä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s