Gluteeniton, Kananmunaton, kesäherkku, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Mustikka-meloni smoothie bowl

Mitä syntyy kun yhdistetään Makea melonipirtelö ja Mustikkainen smoothie bowl? No mustikkainen melonikuppihan siitä syntyy! Vai meloninen mustikkakuppi… Niin tai näin, niin jotain yllättävän hyvää siitä joka tapauksessa tulee =)

Tässä on nyt harrastettu vähän enemmänkin näitä erilaisia mustikkajuttuja, mm. näitä maukkaita muffinsseja ;). Pääosa mustikoista on päätynyt tietysti talven varalle pakastimeen, mutta kyllä viime viikkoina aika monta tuoreesta mustikasta väkerrettyä pirtelöäkin on aikaiseksi saatu. Kyytipojaksi olen heitellyt kaikenlaisia jämäpaloja jääkaapista.

Tällä kertaa yksi joulupukin tai joulumelonin eli Piel de Sapon pala lojui vähän orpona vailla käyttöä. Ja kun siinä aikani arvoin, että laitetaanko kuppiin meloni- vai mustikkapirtelöä, niin päädyin lopulta tunkemaan sinne molemmat. Ja se päätös oli erittäin hyvä! Lopputuloksena kardemummalla maustettua, makeaa ja raikasta mustikkapirtelöä vailla sellaisiakaan lisämakeuttajia kuin taateleita.

Hei sellaisesta, kauan odotetusta raaka-aineesta kuin mustakaali täytyy vielä mainita ihan erikseen. Tähän pirtelöön nimittäin päätyi tavanomaisemman pinaatin sijasta muutama lehdykkä ihan vahingossa marketissa vastaantullutta mustakaalia. Eli sitä saa NYT! Ja se taas tietää sitä, että kohta keitellään erästä Toscanan lahjaa ruokamaailmalle eli ribollitaa Paleokeittiön tyyliin. Jiihaa! Tätä mä olen niin odottanut!

MUSTIKKA-MELONI SMOOTHIE BOWL

1 annos

Pirtelö

 • 1/4 Piel de Sapo -meloni tai jokin muu sokerimeloni (~200 g)
 • 200 g mustikoita
 • mustakaalia (pari lehteä)
 • 1/2 dl kookosmaitoa
 • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
 • rutistus sitruunamehua
 • hieman himalajansuolaa
 • (25-30 g maustamatonta heraproteiinia ja/tai gelatiinijauhetta)

Päälliset

 1. Kuori, poista siemenet ja paloittele meloni.
 2. Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta pehmeäksi pirtelöksi.
 3. Kaada kuppiin ja kasaa päälle kaikkea kivaa ja kaunista. Ihan parasta, kun pirtelö on viileää!

Makeita pirtelöpäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.