Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Kardemummalla maustettu marjapirtelö

Pursuaako pakastin vielä viime kesän marjoja? Täällä metsien ja puutarhan värikästä ja ravinteikasta kultaa riittää vielä pitkään, vaikka mielestäni olen kohtuu kivasti ja aika tasaiseen tahtiin pitkin talvea marjaa mutustanut. Täytynee terästäytyä entisestään! Jättää tuontihedelmät hetkeksi vähän vähemmälle ja keskittyä kotimaiseen.

Kuten aiemmin kerroin, niin tänä talvena emännän lasissa on nähty lähinnä kahta eri pirtelöä vuorotellen. Olenko kangistunut kaavoihini? Ehkä olen, tai sitten olen vaan löytänyt maistuvat kombinaatiot ;)

Mehupuolella Mighty white rokkaa edelleen, mutta talven suosikkipirtelöistä se toinen on ollut tämä Täyteläinen päärynä-pinaattipirtelö. Ja se toinen… se on tämä kardemummainen marjapirtelö. Vaikka väri on marjapuuronpunainen, niin kyllä lasista löytyy myös aimo annos vihreää. Muualtakin kuin pikkasen pirtelön päältä ;)

KARDEMUMMALLA MAUSTETTU MUSTIKKA-PUNAHERUKKA-PINAATTIPIRTELÖ

1 iso annos tai pari pienempää

 • ~150 g pakastemustikoita
 • ~50 g punaherukoita
 • ~puoli rasiaa tuoretta pinaattia (35-50 g = pari kourallista)
 • ~25 g heraproteiinia (tai muuta sopivaa proteiinijauhetta)
 • 1/2 dl kookoskermaa
 • pari taatelia (tai vaahterasiirappia)
 • jauhettua kardemummaa maun mukaan
 • hieman himalajansuolaa
 • ~2 dl vettä
 1. Pese pinaatti, poista taateleista tarvittaessa kivet ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.
 2. Surauta silkkiseksi pirtelöksi. Nauti heti tai vähän myöhemmin!

Ja hei, pinaattia ei tarvitse pelätä! Se ei tässä pirtelössä maistu. Joten jos saman katon alla sattuu asustamaan tyyppejä, joille vihreä voisi maistua vähän paremminkin, niin pirtelöön lehdet piilottaa aika kivasti. Edes väri ei paljasta koko totuutta!

Kardemumma sen sijaan maistuu ja antaa ainakin mun mielestä tavismarjapirtelölle ripauksen luksusta ja uutta syvyyttä. Kardemumman kanssa ei kuitenkaan ole syytä pistää mitään isompia bileitä pystyyn. Vähempikin riittää. En oikein osaa sanoa paljonko sitä tulee sekaan lykättyä kun silmämääräisesti ripottelen suoraan pussukasta. Mutta ehkä joku 1/4 teelusikkaa voisi olla aika lähellä totuutta? Testaa ja maista, niin tiedät! Mausteiden kanssa kannattaa aina aloittaa varovasti. Koska niitä on edelleen huomattavasti helpompi lisätä kuin ottaa pois ;)

TehoPaleo -reseptivihkoset_480

Marjaisia pirtelöpäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.