Kas, kasvissosekeittoa! Äippä jo ihmettelikin, että etkö sä syö mitään muuta kuin sosesoppaa. En. Just nyt. Koska olen vaan hurahtanut helppoihin keittoihin, joihin saa kivasti vaihtelua käyttämällä ja yhdistelemällä erilaisia kasviksia. Tällä kertaa keittoon tosin päätyi myös hippasen pitkään kypsytettyä, pastöroimatonta juustoa. Aika rohkea veto! :D

No mutta, nyt en keitellytkään ihan vaan peruskeittoa. Onnistuin myös luopumaan viime aikoina Paleokeittiössä paljon nähdyistä mausteisista keitoista. Pääraaka-aineina tällä kertaa tuttu bataatti ja monille todennäköisesti vähän vähemmän tuttu fenkoli. Pimppaukseen aromaattista Grana Padano -juustoraastetta sekä kovin trendikästä lakritsijuurijauhetta korostamaan fenkolin luonnostaan hieman lakritsaista ja anismaista makua.
En oikein osannut päättää, että tuliko tästä ihan hyvä vai hirmu hyvä keitto ja pohdinkin, jotta laitanko reseptiä ollenkaan näkösälle. Siksi maistatin soppaa muillakin ja kuulemma hyvää oli, joten tässä se nyt on!
Omaan makuun oli aika makeaa, toisten mielestä ei. Alkuun makua antaa juusto ja viimeistelyn hoitaa lakritsi. Mielenkiintoinen ja monitahoinen soppa! Josta tulee mukavasti myös maha täyteen. Sopisi mun mielestä kuitenkin ehkä parhaiten pienemmässä erässä tarjoiltavana aterian alkupalana.

Keitto toimii vallan mainiosti myös ilman juustoa ja/tai lakritsijuurijauhetta. Eli jos perinteisempi kasviskeitto maistuu paremmin, niin nämä ainekset voi hyvin jättää pois.
Jos sen sijaan pientä kokeilu- ja seikkailumieltä löytyy, niin suosittelen kyllä testaamaan.
LAKRITSAINEN BATAATTI-FENKOLISOSEKEITTO
Vain tilaajille
Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.
Tsekkaa myös muut Paleokeittiön fenkoliohjeet!
Lakritsaisia keittohetkiä Sinulle!
