Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pähkinätön, Pirtelöt, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Comments 4

Täyteläinen päärynä-pinaattipirtelö

Tässä on nyt puristeltu mehuja oikein olan takaa, joten eiköhän tankata välillä vähän tuhdimmin, mutta alkuvuoden teemaan sopivasti edelleen raikkaan ravinteikkaasti. Joten pistetäänpä vaihteeksi täyteläistä pirtelöä purkkiin!

Viikonloppuna tuli myös pitkästä aikaa kokkailtua ”oikeaa ruokaa” vähän enemmänkin – helppoa ja maukasta kalapannua sekä yksinkertaista, mutta älyttömän hyvää sosesoppaa hieman yllättävistäkin aineksista. Molemmat ihan nappikeitoksia!

Palaan näihin vielä viikon mittaa. Koska viikko on vasta aluillaan. Ja koska alkuviikosta terveet elämäntavat ja pirtelöt houkuttavat huomattavasti enemmän kuin perjantaina ;)

Mulla on tällä hetkellä oikeastaan kaksi suosikkipirtelöä, joita tulee valmistettua vähän vuorotellen kaappien sisällön mukaan. Tämä hennon vihreä on niistä toinen. Ja se toinen… se on purppurainen marjapirtelö, jonka ohjeen voisin tietysti myös pistää blogiin talteen. Mutta aloitetaan tällä täyteläisellä, mutta kuitenkin raikkaalla viherpirtelöllä!

Päärynä-pinaattipirtelöstä löytyy kaikki yhdestä paketista! Täyteläisyyttä avokadosta, ilmavuutta heraproteiinista, makeutta päärynästä, raikkautta sitruunasta, hitunen viileyttä ja lisää raikkautta tuoreesta mintusta sekä pikkuisen potkua päivään inkivääristä. Perfect!

TÄYTELÄINEN PÄÄRYNÄ-PINAATTIPIRTELÖ

1 iso annos

 • 1/2 avokado
 • 1 luomupäärynä kuorineen tai peruspäärynä kuorittuna
 • 1/2 rasiaa (35-50 g) babypinaattia
 • ~1/3 sitruuna
 • pieni pala tuoretta inkivääriä
 • ~25 g maustamatonta heraproteiinia
 • ~10-15 tuoretta mintunlehteä
 • hyppysellinen himalajansuolaa
 • ~2,5 – 3 dl vettä
 1. Pese pinaatti ja päärynä. Poista päärynästä ”varsi” ja siemenkota. Kuori inkivääri ja sitruuna.
 2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta pehmeäksi pirtelöksi. Enjoy!

Jos heraproteiini ei ole sun juttu, niin sen voi mainiosti korvata jollain muulla, esim. kasvipohjaisella proteiinivalmisteella.

Mikä tässä pirtelössä on parasta? Sanoisin, että maku on aika yummy (viilaa tarvittaessa ainesten määriä parhaiten omaan makuun maistuvaksi), mutta parasta lienee ihan täysipainoisen aterian valmistuminen muutamassa minuutissa.

Nauti aamu-, ilta- tai välipalana, tai korvaa pirtelöllä lounas! Yhdestä lasista löytyy nimittäin jokseenkin kaikki, mitä ihminen yhdellä aterialla tarvitsee – hiilareita, proteiinia, rasvaa, kasviksia, ravinteita, vihreää, energiaa… Vähän laatusuolaa ja tietysti mukavasti vatsantäytettä ;)

Pirteitä, päärynäisiä pirtelöpäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

4 Comments

 1. Kuulostaa hyvältä, mutta millä korvata avocado? Se on nimittäin ainoa asia mille olen allerginen.

  • Moikka Tiina!

   Avokado on vähän hankala korvattava. Koostumuksen puolesta banaani toimii aika kivasti, mutta vaikuttaa myös makuun. Ravitsemuksellisesti ei avokadolle taida löytyä kilpailijaa, mutta jos ajatellaan sen kylläisyyttä lisäävää rasvakomponenttia, niin itse korvaisin avokadon tällöin kookosmaidolla tai -kermalla, joita itse asiassa käytänkin aika usein pirtelöissä. Myös liotetut cashew -pähkinät voisivat korvata avokadoa. Niissä on rasvaa, maku on mieto ja antavat pirtelöille kermaisuutta.

   Oisko näistä pohdinnoista sulle jotain apua, Tiina?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.