Gluteeniton, Kananmunaton, Keitot, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Pinaatilla terästetty bataattikeitto

Paleokeittiöstä emäntä päivää! Viimeisimmästä postauksesta onkin vierähtänyt tovi, mutta kokkailtu on terveen paleosti ja vino pino uusia ohjeita odottaa työstämistä julkaisukelpoisiksi.

Jostain täytyy aina aloittaa. Tai jatkaa… Joten eiköhän jatketa kasaantuneiden kokkailujen purkaminen helposta sosesopasta, joka lämmitti emäntää oikein mukavasti nyt jo haihtuneilla pakkaskeleillä. Ehkäpä ne pakkaset vielä tänä talvena palaavat! Ja kyllähän pehmeästä, pinaatilla terästetystä bataattisosekeittosta kelpaa nautiskella muulloinkin, kun paukkupakkasilla ;)

Eli sitähän siinä kupissa on, pinaattia ja bataattia sulassa sovussa. Eikä tuo värikään ihan maailman karmein ole. Sopivassa valaistuksessa ;)

Kyllähän se hiukan jännitti pistää nämä kaksi kaverusta samaan tehosekoittimeen. Mutta pelko pois ja jännitys vähemmälle! Lopputulos oli oikein maukas. Rutistus sitruunaa raikasti keittoa kivasti ja ripaus cayennepippuria sai pakkaslenksun jäljiltä kohmeisen kehon pikkuhiljaa lämpiämään.

Bataatin ansiosta keitto on myös mukavan ruokaisaa ja tarjoaa reippaasti paleolla helposti alakanttiin jääviä hiiluja. Minä nautinkin tämän tuhdimman keiton lounaaksi, jolloin myöhemmällä aterialla riitti hyvin hieman kevyempi kalapannu. Johon palaammekin ensi kerralla! Toivottavasti siihen ei mene toista viikkoa. Painostakaas tsempatkaas vähän! ;)

BATAATTI-PINAATTIKEITTO

4 annosta

  • ~600 g bataattia kuorittuna
  • 1 rasia (70 g) tuoretta pinaattia
  • 1 iso tai pari pienempää sipulia
  • ~7,5 dl liha-, kana- tai kasvislientä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • nippu tuoretta persiljaa
  • ~1/4 tl cayennepippuria (tai maun mukaan)
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • kookosöljyä kuullottamiseen
  • (tarvittaessa ~1-2 dl kookoskermaa tai -maitoa)
  1. Esivalmistele; kuori ja pilko bataatit sekä sipuli ja valkosipulinkynnet, pese pinaatti.
  2. Kuullota sipulit pehmeiksi isohkossa kattilassa kookosöljyssä. Lisää joukkoon pilkotut tai puristetut valkosipulinkynnet. Jatka kuullottamista hetken aikaa ja lisää lopuksi bataattikuutiot. Pyörittele bataattikuutioita sipuli-öljyseoksessa joitakin minuutteja.
  3. Lisää liemi. Kiehauta ja jätä keitto kannen alle kiehumaan miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ovat pehmeitä (~20-25 min kuutioiden koosta riippuen).
  4. Kaada kattilan sisältö tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Lisää joukkoon tuore pinaatti ja persilja. Sekoita tasaiseksi. Notkista tarvittaessa lisäliemellä tai vedellä. Lisää lopuksi vielä mausteet; sitruunamehu, cayennepippuri sekä suolaa tarvittaessa. Mustapippurin olen rouhinut vasta valmiiseen sosesoppaan.
  5. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan. Kiehauta, tarkista mausteet ja lisää tarvittaessa kookoskermaa tai -maitoa, jos haluat keitosta pehmeämpää ja kermaisempaa. (Kuohkeamman sopan saa, jos kookosmaidon lisää jo tehosekoitusvaiheessa.)

Vähän tuhdimpia sosesoppapäiviä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s