Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Virkistävän vihreä salaatti sopii kevääseen

Mulla on uusi lempparisalaatti! Näin pääsiäisen jälkeen maistuu vähän kevyempi kattaus. Ja muutenkin alkaa keho kevään myötä kaivata jo enemmän tuoretta ja lisää VIHREÄÄ!

Vihreää ja monipuolisuuttahan ei tästä salaatista puutu. Mukaan uppoaa kivasti kaikenlaista kasvista ja yrttiä sulassa sovussa toistensa kanssa. On kurkkua ja parsakaalia, hernettä parissa eri muodossa. Vielä vähän silmusalaattia kaunistamassa annosta sekä avokadoa, siemeniä ja fetajuustoa lisäämässä salaatin ruokaisuutta.

Koko homman laittaa mukavasti yhteen vahvasti sitruunainen salaatinkastike, joka sellaisenaan tuntuu melko tujulta, mutta sulautuu siivosti salaatin sekaan.

Muistuttaisin vielä, että jos johonkin kannattaa keittiössä panostaa, niin laadukkaaseen oliiviöljyyn ja viinietikkaan. Näistä syntyy helposti maukas salaatinkastike. Toimivat salaatin kyytipoikina mainiosti ihan sellaisenaankin.

Vihreä kevätsalaatti syntyy kädenkäänteessä. Vaikka parsakaalit ja herneet pikaisesti kattilassa pehmiämässä käyvätkin. Toimii sellaisenaan vaikka lounassalaattina tai lisukkeena lihapalan kaverina.

Aivan mainio lisuke pikaisesti pannulla paistetulle karitsan ulkofileelle! Koska minttu! Herneet ja sitruuna. Tämä tuli testattua, vaikka muutoin olen nautiskellut salaatista pelkiltään.

Jos maitotuotteet ovat täysin nounou, niin vuohen-/lampaanmaitoisen fetajuuston voi hyvin jättää pois. Tuo kyllä kivasti suolaisuutta salaattiin ja tasapainottaa sillä tavoin mukavasti kokonaisuutta.

Yrttejä saa tosiaan pistää tähän salaattiin reilulla kädellä. Olen tainut puoli puskaa persiljaa ja minttua yhteen kulholliseen upottaa. Ja minttu ehdottomasti vahvana! Joko kotimaista ruukusta tai ulkolaista paketista.

VIRKISTÄVÄN VIHREÄ SALAATTI

2-4 annosta

  • 1 paketti broccolinia (tai pieni parsakaali tai puoli punttia vihreää parsaa)
  • 100 g pakasteherneitä
  • 100 g sokeriherneenpalkoja
  • ½ kurkku paloiteltuna
  • 1 avokado kuutioituna
  • reilusti lehtipersiljaa rouheasti silputtuna
  • reilusti vahvaa minttua rouheasti silputtuna
  • salaattisiemensekoitusta
  • silmusalaattia
  • fetajuustoa rouheasti murustettuna
  1. Leikkaa varsiparsakaalista kukinnot. Laita kukinnot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia ja lisää kattilaan herneet sekä herneenpalot. Jatka keittämistä 2-3 minuuttia. Kaada kasvikset siivilään ja huuhtele tovi kylmän, juoksevan veden alla. Valuta ylimääräinen vesi ja kaada jäähtyneet kasvikset sopivaan sekoituskulhoon.
  2. Paloittele kurkku ja avokado kulhoon. Lisää silputtu minttu ja lehtipersilja sekä siemensekoitus. Sekoita.
  3. Lisää sitruunainen salaatinkastike (ohje alla) ja sekoita huolellisesti.
  4. Lisää fetajuusto. Sekoita varovasti. Fetan voi myös lisätä vasta tarjoiluvaiheessa, jolloin annos pysyy nätimpänä.
  5. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan tai lautaselle. Koristele tukolla silmusalaattia. Syö sellaisenaan tai käytä lisukkeena.

Jäljelle jääneet parsakaalin varret voi paistaa pikaisesti lisukkeeksi pannulla tai upottaa keväisen keiton sekaan. Jos eivät sellaisenaan tai salaatin seassa maistu.

Vahvasti sitruunainen salaatinkastike

  • 1 sitruunan mehu (~½ dl)
  • ½ dl oliiviöljyä (tai enemmän, jos tuntuu liian sitruunaiselta ;) Kannattaa kuitenkin testata ensin salaatin seassa)
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  1. Mittaa kaikki ainekset sopivaan kulhoon ja sekoita, kunnes kastike sakeutuu.
  2. Anna maustua sillä aikaa kun valmistat salaatin. Sekoita vielä ennen salaattiin lisäämistä.

Kertakasaamisella syntyy kaksi tosi isoa annosta, kolme lounaaksi passelia tai useampi pienempi sivusalaatti palan painikkeeksi.

Olen tehnyt perussalaatin valmiiksi jääkaappiin ja lisäillyt annokseen silmusalaatit ja fetajuuston vasta lautasella. Siemenetkin voi tarvittaessa säästää lautaselle. Pysyvät rouskuvampina. Vaikka itse kyllä pidän myös hieman salaatinkastikkeessa pehmeämmiksi marinoituneista siemenistä.

Loppuun vielä pieni muistutus ja vink vink sinulle, jolle keväiset sopat ja salaatit maistuvat. Soppa&Salaattia nimittäin saa taas! Paleokaupasta =)

Vihrempää kevättä Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.