Gluteeniton, Kala, Kananmunaton, Maidoton, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Suomi100, Viljaton
Jätä kommentti

Simppeliä siikaa rosèpippurilla

Tässä reseptissä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Se on yksinkertainen ja helppo, eikä aineslistakaan ole pitkä. Mutta hyvää tämä on!

Yksinkertainen usein on. Hyvää ja herkullista. Pääosan esittäjänä on ja pysyy pitkin Suomenkin vesiä uiskenteleva, lohikalojen heimoon kuuluva, vaalealihainen siika. Eväkäs, jota olen kyllä nauttinut savustettuna ja paistettuna aiemminkin. Lähinnä ravintoloissa. Mutta olenpa joskus jonkun savustetun yksilön salaattiinkin perannut.

Ajattelin ensin, että mitäpä tätä ohjetta Paleokeittiöön pistämään. Netti on jo pullollaan samanlaisia. Muutin kuitenkin mieleni, koska ajattelin, että josko tästä olisi inspiraatioksi muillekin tuorakalakammoisille.

Kala ei ole koskaan ollut vahvin puoleni. Vasta viimeisen puolen vuoden aikana olen panostanut ja oppinut pitämään kotikalasta enemmän. Kaikki ”raa`oilta” tuntuneet, graavatut ja kylmäsavustetut kalathan ovat olleet aiemmin täysin nounou. Koska maistuvat kalalta ja rakenne tuntuu suussa inhalta. Mutta onneksi elämä menee eteenpäin ja emäntäkin kehittyy!

Tällä hetkellä tuorekäsitellyt kalat ovat suurinta herkkua, ja on vaikea käsittää, mistä olin kalakammoni kehittänyt. Tai ei oikeastaan. Jos kerran pistät suuhusi huonoa kalaa, niin ei sitä virhettä ihan heti mielellään toista.

Tuorekäsiteltyjen kalojen tulee ehdottomasti olla TUOREITA! Jos hyvää mielii. Eikä niitä parane käsittelyn jälkeenkään viikkotolkulla säilytellä.

Tuoreen kalan saatavuus ei aina ole ihan itsestään selvää. Harvalla on mahdollisuutta tai intoa enää pyytää kalaa muualta kuin sieltä, mistä muutkin ruoka-aineet tänä päivänä hankitaan. Perusmarketista. Valitettavan harvoin perusmarkettien ”tuoreet” tai ”valmiskalatkaan” ovat laadullisesti parhaassa terässä. Itse olen ainakin joutunut pettymään useammin kuin kerran. Tilanne lienee tosin markettikohtainen, mutta emäntä suuntaa tätä nykyä mieluummin suoraan kalakauppiaan pakeille kuin marketin kalatiskille.

Siikafileet sain mukaani noutaessani Four Seasons Fishiltä kuhaa mangoiseen kuhacevicheen. Siinä sitten pohdin, että mitähän näille tekisi kun oli kuhafileetkin kädessä. Ystävällinen kalakauppias ehdotti siian graavausta. Nieleskelin varmasti pariinkin kertaan, mutta lopulta totesin, että hyvä idea! Nyt testataan emännän keittiössä jotain uutta!

Kuhafileet menivät cevicheen noutoa seuraavana päivänä, mutta siika päätyi suolattavaksi jo samana iltana. ”Kypsyminen” vie 1-2 päivää, joten kun cevichet oli syöty, niin siika odottelikin jo mukavasti valmiina.

ROSÈPIPPURILLA MAUSTETTU GRAAVISIIKA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Herkullista myöskin biodynaamisen luomuviinilasillillisen kera. Jos mietit graavisiialle sopivaa viiniä sinäkin, niin tsekkaa vielä viinivinkki.

Vappukin on tulossa ja siikakausikin kaiketi parhaimmillaan, joten mikäs sen maittavampaa murkinaa Vapun alkuruokapöytään kuin graavattu vaalea kala kuplien kera. Vink vink! ;)

Hyviä ja hyvin helppoja kalahetkiä Sinullekin!

Tuoreet siikafileet tarjosi Four Seasons Fish.

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.