Kasvikset, Lisukkeet, Reseptit, TÄYSPALEO
Comment 1

Punainen kyssäkaalisalaatti

Ostin pussin punaisia juuria. Se tarkoittaa, että Paleokeittiössä syödään ja juodaan tällä viikolla punajuuria. Vielä ehtii ennen kuin kesä tulee! Punajuuria voinee syödä kesälläkin, mutta mä miellän punajuuret jotenkin talviseksi raaka-aineeksi. Joten viimeisiä punajuuria viedään ja sitten onkin jo pääsiäinen!

Viikon ensimmäisen punajuuriruoan innoituksesta kuuluu kunnia Yotamille. Tiedättehän sen teeveessäkin kiertelevän ja kokkaavan israelilaissyntyisen brittiläisen, johon emäntä on kantapäitään myöten ihastunut. Olen ihastunut ennen kaikkea herran tapaan käsitellä ruokaa. On sellasta sopivasti emännän tyylistä – yksinkertaista ja helppoa itämaisella ja välimerellisellä vivahteella. Rehtiä ja rehellistä. Suomeksi sanottuna nopeaa ja maukasta. Aika pitkälti myös paleota eli aitoja makuja ja oikeita raaka-aineita. Veikkaan, että Yotam tulee piipahtamaan Paleokeittiössä useamminkin ;)

Yotamin ohjetta mukaillen valmistui tuota pikaa rapsakka ja omalla tavalla raikas punainen kyssäkaalisalaatti. Kaveriksi lautaselle paistoin ihan yhtä nopeasti mausteiset merquez -viipaleet. Mausteista lammasmakkaraa siis. Ei siis mikään ihme, että makeat punajuuri ja omena maistuivat rinnalla raikkaalle. Oikein hyvä makupari! Melkein jo kuulin korvissani minareetin kutsun, hah hah!

KYSSÄKAALI-OMENA-PUNAJUURISALAATTI

2-3 annosta

 • 1 iso tai 2 pientä punajuurta
 • 1 iso tai 2 pientä kyssäkaalia
 • 1 punainen luomuomena
 • 1 puristettu valkosipulinkynsi
 • ~3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
 •  ~3 rkl laadukasta oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • tuoretta korianteria pilkottuna ja koristeeksi
 1. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
 2. Kuori kyssäkaali. Halkaise kahtia ja leikkaa ohuehkoiksi siivuiksi, jotka on helppo tikuttaa.
 3. Pese ja kuutioi tai tikuta myös omena.
 4. Laita kaikki kasvikset samaan kulhoon, rutista mukaan valkosipulinkynsi, lisää öljy, etikka ja muut mausteet. Sekoita hyvin.
 5. Tsadaa, valmis!

Pikkasen pilkkominen ja raastaminen vaativat aikaa ja vaivaa, mutta muuten aivan superhelppoa ja -hyvää settiä. Ja punajuuri on tietysti… punajuuri! Punaisia pilkkuja tahtoo löytyä työstämisen jälkeen vähän sieltä ja täältä. Sormien hehkeästä värityksestä puhumattakaan, heh.. Mutta punainen lähtee siivoamalla ja kädetkin puhtaaksi pesemällä =)

Lopuksi vielä muutama muistutus tyyliin jotain uutta ja jotain vanhaa.

Ensinnäkin Viljaton kattaus kannattaa tietysti käydä poimimassa pois, ellet ole sitä vielä tehnyt. Koska maaliskuu vaan on ohi ennen kuin huomaatkaan. Ja sitten onkin jo pääsiäinen!

Feissarissa lupailin tälle viikolle jotain kivaa. Nimittäin pientä haastekisaa, jonka voittajalle on luvassa peräti 100 €:n arvoinen CocoVin lahjoittama tuotepaketti! Ei paha ollenkaan, jos vaikka raakasuklaasta tai kookosöljystä tykkää ;). Palaamme aiheeseen heti, kun emäntä saa kaikki puuttuvat palikat paikoilleen. Pysy Paleokeittiössä!

Auringon valoa ja punajuuren paloa sinunkin viikkoosi!

1 kommentti

 1. No tässä on toden totta resepti minun makuuni! Tykkään kaikista sen aineksista ja etenkin kyssäkaalista. Sitä on tullut laitettua lähes aina höyrytettynä, joten tällainen uusi valmistustapa tulee kuin tilauksesta. Kuten sanoit, varmasti oiva yhdistelmä mausteisuutta ja raikkautta. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.