Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mustikkapiirakan makuinen jäätelö (G, M, S)

Kesä ilman jäätelöä on kuin mustikkapiirakka ilman mustikoita! Vai onko? Mun täytyy kyllä myöntää, että olen melko huono jäätelönsyöjä. Liekö syynä puhdas laiskuus vai mikä. Useimmat markettijäätelöt ovat kyllästettyjä jos jonkinlaisilla kummallisilla ainesosilla, eikä kotijäätelön valmistukseen tule lähdettyä. Paitsi nyt! Jäätelökesä on täällä!

Vilkaisu pakastimen uumeniin osoitti, että emäntä on syönyt talvipakkasilla mustikkaa harvinaisen heikosti ja asialle täytyi tietysti tehdä jotain NYT ennen kuin uusi mustikkasato poimitaan pakkaseen.

Pirtelöt ovat nopea tapa hankkiutua marjavarastoista eroon, mutta jotenkin ei vaan ole pirtelöt viime aikoina hotsittaneet. Piti keksiä jotain muuta. Jäätelöä? Kun on kerta kesä ja kuuma ;). Nyt syntyikin niin hyvä ja helppo jätskinkorvike, että tässä on taidettu jo viikon verran viettää joka päivä jäätelöpäivää. Mikäs siinä! Kyllä tällä herkulla kelpaakin herkutella koko kesän ja vaikka joka päivä!

Mustikkapiirakalle maistuva jäätelö putoaa kivasti myös paleokategoriaan. Ei maitoa, eikä sokeria. Ei edes paleoystävällisiä makeutusvaihtoehtoja vaan ehtaa marjaa ja kuivattua hedelmää. Sopii mainiosti myös vegaanista linjaa noudattaville. Ja esteetikoille ;)

MUSTIKKAPIIRAKKAJÄÄTELÖ PALEOTYYLIIN

2 annosta

  • ~5 dl pakastemustikoita
  • 2 dl kookoskermaa
  • 5 kuivattua taatelia
  • maun mukaan jauhettua kardemummaa (~1/4 – 1/2 tl)
  • viimeistelyyn paleomurua ja lisää mustikoita tuoreena tai pakastettuna
  1. Surauta kylmä kookoskerma, kivettömät taatelit ja kardemumma tehosekoittimessa tasaiseksi. Liota taateleita tarvittaessa (tai käytä tuoreita).
  2. Lisää jäiset mustikat täyttöaukosta vähitellen sekaan tehosekoittimen käydessä. Sekoita, kunnes syntyy tasainen jäätelömassa. Muutaman kerran saattaa joutua koneen pysäyttämään ja pyöräyttämään massaa lusikalla terien ulottuville.
  3. Tarjoile välittömästi paleomurun ja mustikoiden kera.

Superhelppoa! Ja aika vikkelääkin. Olen syönyt yhden annoksen heti ja säästänyt toisen seuraavaan päivään pakastimessa. Pakastettaessa massa muuttuu kivisen kovaksi, mutta kun antaa noin puolisen tuntia sulaa lämpimässä, sörkkii lusikalla hieman rakennetta rikki ja käyttää jäisen massan pikaisesti tehosekoittimessa, niin on taas syömäkelpoinen jätskiannos valmis.

Jos massa ehtii valmistusvaiheessa sulaa liian löysäksi, niin ei muuta kuin purkkiin ja hetkeksi pakastimeen jäähtymään. Hieman sekoittelua käsipelillä ja jäätelömäinen koostumus on taas tallella.

Kardemumma ja paleomuru antavat mustikkajäätelölle piirakan makua ja tuntua, mutta kannattaa kokeilla myös vaniljalla tai sitruunamehulla maustettua mustikkajädeä!

Terveempää jäätelökesää Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.