kesäherkku, Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mainio mansikka-raparperikerrosvanukas

Kesä ja kerrosvanukas ovat molemmat vihdoin täällä! Alunperin ajattelin valmistaa kerrosvanukasta raparperiviikolle, mutta äänestyksessä voiton vei vispipuuro. Sitten se oli ehdokkaana juhannusjälkkäriksi, mutta juhannuksena tuli vatsa täyteen hodareista, joten jälkkäriä ei enää jaksanutkaan.

Tämä helppo chiavanukas jäi kuitenkin kaivelemaan, joten viime viikolla tartuin taas raparperinvarteen, jotta pääsin testaamaan, kuinka eräs makujen match made in heaven eli raparperi ja mansikka soittelisivat yhdessä sulosäveliä näin vanukkaan muodossa. Ja kyllähän ne ihan mahottoman hyvin toisiaan säestävät vaniljaisen pohjakerroksen kera!

MANSIKKA-RAPARPERIKERROSVANUKAS VANILJAPOHJALLA

2-4 annosta

Vaniljainen chia-kookoskerros

  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1/2 banaani
  • 3 rkl eli ~1/2 dl CocoVin chia -siemeniä
  • 1/2 -1 tl aitovaniljajauhetta
  • hieman himalajansuolaa
  1. Blendaa kuorittu banaani, kookosmaito, vaniljajauhe sekä himalajansuola pirtelöksi tehosekoittimessa.
  2. Lisää banaani-kookospirtelöön chia -siemenet ja anna geeliytyä välillä sekoittaen ~15-20 minuuttia.
  3. Siirrä kookosvanukas tarjoiluastioihin ja jääkaappiin jähmettymään kun seos on geeliytynyt niin, etteivät chia ja pirtelö enää erotu omiksi kerroksikseen.

Makea mansikkakerros

  • ~200 g tuoreita mansikoita
  • 2-3 rkl chia -siemeniä
  • hieman sitruuna- tai limemehua
  1. Soseuta mansikat kevyesti tehosekoittimessa tai muussaa haarukalla siten, että joukkoon jää sopivasti sattumia.
  2. Lisää mansikkasoseeseen chia -siemenet sekä hieman sitruunamehua. Anna geeliytyä välillä sekoittaen.
  3. Lisää geeliytynyt kerros jääkaapissa jähmettyneen kookoskerroksen päälle ja laita takaisin jääkaappiin.

Hunajainen raparperihilloke

  1. Kuori ja pilko raparperi.
  2. Lämmitä pannulla kookosöljy, lisää hunaja ja raparperit kun hunaja on liuennut kookosöljyyn ja seos alkaa kuplia. Vähennä lämpöä, ettei hunaja pala ja kypsennä raparperit niin pehmeiksi, että voit haarukoida ne hillokkeeksi. Mitä pienemmät palat, sitä nopeammin pehmiävät.
  3. Anna jäähtyä ja lusikoi raparperihilloke tarjoiluvaiheessa mansikkakerroksen päälle.

Koristele raparperipiirakan tuntua tuovalla paleomurulla, tuoreilla mansikoilla ja pikaisesti kookosöljy-hunajaseoksessa kypsytetyillä raparperitikuilla. Raparperitikut kannattaa käyttää pikaisesti pannulla ennen raparperihillokkeen valmistamista.

Toimii parhaiten kun kuopaisee lusikalla kaikkia kolmea kerrosta yhtä aikaa ja vähän paleomurua päälle! Sopii hieman isompana annoksena täyttäväksi välipalaksi ja pienempänä vaikka kesäisen grilliaterian jälkeen jälkkäriksi.

Kepeitä kesäpäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s