Gluteeniton, Juhannus, kesäherkku, Lisukkeet, Makkara, SEMIPALEO, Suolaiset herkut
Jätä kommentti

Paleohodari, tomaattirelissiä ja guacamolea

Juhannus oli ja meni, mutta kesän ruokajuhlat ovat vasta aluillaan, right? Uhkasin taikoa juhannuksena paleohodareita ja sen tein. Parhaat hodarit ikinä! Niin namia, että jäivät juhannuksen perinteinen perunasalaatti ja jälkkärikin tänä vuonna väliin. Mutta kuten todettua, niin ehtiihän tässä. Vielä on kesää jäljellä! Eihän se ole oikeastaan vielä alkanutkaan. Hellekelejä odotellessa…

Muistaakseni sanoin tämän aikanaan jo bataattiburgereiden kohdalla ja olen samaa mieltä edelleen; täytteet tekevät burgerin. Täytteet tekevät myös hodarin! Ei se mauton vehnäsämpylä. Jos paleoburgerit ladottiin bataattikiekkojen väliin, niin paleohodari kääräistään salaatinlehtiin. How does it get more paleo than that?! Tosin siitä paleomakkarasta voi olla montaa mieltä, mutta markkinoilta löytyy kyllä jo ihan hyviä vaihtoehtoja ellei välttämättä halua itse lähteä suolta venyttämään.

Ensimmäinen vaihe aika kuuman ”kuuman koiran” valmistuksessa on hapanimelän tomaattirelissin keittelyssä. Hyvin helppoa ja mielettömän hyvää! Valmistuu puolessa tunnissa ja riittää useampaankin hodariin, vaikka reippaalla kädellä annostelisi.

TOMAATTIRELISSI

 • 4-5 kypsää luomutomaatti (~300 g)
 • ~1,5 cm:n pala inkivääriä
 • 2 valkosipulikynttä
 • 0,5 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
 • 35 g CocoVin kookossokeria
 • mausteeksi suolaa ja rouhittua mustapippuria
 1. Pese ja pilko tomaatit. Jos kuoret eivät valmiissa relississä miellytä, niin ne voi poistaa tai pilkkoa tomaatit hieman pienemmiksi.
 2. Kuori ja pilko inkivääri sekä valkosipulinkynnet.
 3. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia välillä sekoitellen.
 4. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurirouheella.
 5. Anna jäähtyä ja säilytä tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa.

Seuraavaksi vuorossa on guacamolen eli avokadotahnan valmistus. Guacamolea on nähty Paleokeittiössä aiemminkin, mutta tällä kertaa mentiin hieman erilaisella, voisiko sanoa, että autenttisemmalla versiolla, jossa persiljan korvasi korianteri ja sitruunan tilalle puristin limeä.

GUACAMOLE

 • 1 iso tai 1 1/2 avokadoa
 • 1/2 punasipuli pilkottuna
 • pieni luomutomaatti pilkottuna
 • 1/2 jalopeno pilkottuna
 • 1 limen mehu
 • kourallinen silputtua korianteria
 • hieman suolaa ja mustapippurirouhetta
 1. Muussaa avokado karkeasti haarukalla ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.

Tomaattirelissin ja guacamolen lisäksi hodariin tarvitaan tietysti jotain laadukasta nakkia tai makkaraa. Lisäksi paistoin mukaan makeat kermasipulit ja sekoittelin srirachamajoneesit lisäämällä valmismajooneesin joukkoon valmista srirachakastiketta.

Sitten ei muuta kuin hodaritehdas pystyyn ja kokoamishommiin! Alle pari jämäkkää Cosmopolitan -salaatinlehdykkää, päälle grillatut makkarat, sipulit, guacamolea, tomaattirelissiä ja srirachamajoneesia. Sillai sopivan runsaalla kädellä ;)

Kääräistään koko komeus käteen ja nautiskellaan. Mitään siistiä hommaa tämä ei ole, mutta eikö hodarin luonteeseen kuulu, että majoneesit valuvat pitkin leukaperiä ja kädet ovat täytteistä tahmaiset? Suosittelen nauttimaan pihalla tai pitämään alla edes lautasta ja runsaasti talouspaperia tai servettejä lähistöllä. Ei ehkä kaikkein kauneinta ruokaa tai ensitreffeille sopivinta, mutta se maku! Se korvaa kyllä kaiken sottaisuuden. Ja onhan siinä sormien nuolemisessakin oma viehätyksensä ;)

Vaikka juhannus sujui tänäkin vuonna hieman sateisissa merkeissä, niin tarjosivatpa sääjumalat sentään sen verran auringonpaistetta, että edes yhdet hodarit saatiin nautiskella kauniissa ilta-auringossa. Ihan parasta!

Ja ne juhannusruusutkin löytyivät lopulta! Voisi kai sanoa, että ihan passeli ja perinteinen juhannus tuli vietettyä. Grillimakkaroineen. Suosittelen tsekkaamaan myös melko mainiot vuohenjuusto-mansikka -bruschetat, jos sattuivat juhannuspyhinä menemään ohi silmien ;)

Kaunista ja ”kuumaa” hodarikesää kaikille!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.