Gluteeniton, Juhannus, Kananmunaton, kesäherkku, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Suolaiset herkut, Viljaton
Jätä kommentti

Paleoystävän ”bruschetta”

Juhannusjuhlat jatkuu! Vesisateessa. Oli tarkoitus vietellä rauhassa juhannusvapaita ja postailla juhannusjuttuja vasta ensi viikolla. Mutta koska sade. Ja tylsyys. Joten miksipä ei käyttäisi tätäkin aikaa hyvin hyödyksi.

On muuten melkoisen ihmeellinen juttu, että sitä ei oikein koskaan ole tyytyväinen vallitseviin olosuhteisiin. En puhu nyt sateesta tai auringosta. Koko kevät ja alkukesä on painettu tukka putkella, ja toivottu sitä hetkeä, jolloin muksuna sai narista, että ”Ääääiiii-tiii, mul ei oo mitää tekemistä… Mitä mä oikein tekisin?”. Ja äippä siinä sitten yritti keksiä tylsistyneelle naperolle jotain puuhaa tyyliin…

– Mee vaikka värittämään värityskirjaa.

– Emmä. Mä väritin jo. Jne.

Noh, nyt tuli se hetki, että olisi voinut vain olla. Mutta kun ei oikein osaa. Rauhoittua. Paradoksaalisesti aivot kaipaavat stimulaatiota, vaikka eivät kaipaa. Ehkä ne tässä kesän edetessä taas oppivat ottamaan iisimmin, mutta tällainen yhtäkkinen toimeettomuus ei oikein luonnistu. Onneksi on blogi! Ei tarvitse mennä värittämään värityskirjaa. Vaikka sekin on jälleen kovin muodikasta ja varmasti aika rentouttavaa puuhaa aikuisellekin.

Ehkä pitäisi elvyttää tuo lapsuuden rakas harrastus. Tai alkaa jälleen latomaan pikkuisia muovieläimiä jonoon, joka sekin oli eräs varhaislapsuuden lempipuuha. Enää en osaa sanoa, mikä siinä niin kovasti tylleröistä viehätti. Ehkä ne eläimet? Josko koittaisin laitella näitä työpöydällä lojuvia, metrisiä karvanaamoja riviin? Siinä olisi sentään jo vähän enemmän haastetta kuin muovinorsuissa! ;)

Taidan kuitenkin tyytyä raapustamaan blogiin juhannusaaton alkuruokaa eli paleotyylistä bruschettaa olisi tarjolla. Ja aivan järkyttävän hyviä olivatkin. Yksinkertaisia ja helppoja, mutta mukavan näyttäviä minikoosta huolimatta.

MANSIKKAISET VUOHENJUUSTO -BRUSCHETAT

 • vuohenjuustoa
 • tuoretta mansikkaa
 • tuoretta basilikaa
 • hunajaa
 • balsamisiirappia
 • saksanpähkinää
 • CocoVin kookosöljyä paistamiseen
 1. Viipaloi valmiiksi mansikat ja nypi sopivia lehtiä basilikasta.
 2. Leikkaa vuohenjuustopötköstä noin sentin paksuisia viipaleita, ja paista ne molemmin puolin päältä kullanruskeaksi ja rapeaksi runsaassa öljyssä, kuumalla pannulla.
 3. Nosta tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä ihan hetkinen. Sivele tai pursota rennosti päälle juoksevaa hunajaa. Nosta päälle viipaloitu mansikka. Raidoita mansikat balsamiviinietikalla, koristele koko komeus basilikanlehdillä ja viimeistele murustetulla saksanpähkinällä.
 4. Parasta suht sukkelaan lämpimänä nautittuna!

Minä keittelin kokoon omat balsamisiirapit, mutta helpommalla pääsee, jos pursottaa suoraan purkista. Jos joku haluaa kuitenkin kokeilla oman balsamisiirapin valmistusta, niin se on ihan helppoa. Eli keitellään vaan kokoon esim. 1 dl balsamiviinietikkaa ja lisätään lopuksi joukkoon pari teelusikallista tai enemmän hunajaa. Noin 15-20 minuutin hiljainen keittoaikaa riittää. Itselläni meni hieman yli, jolloin siirapista tuli jäähtyessä jähmeää ja hieman hankalasti käsiteltävää. Sopii hyvin kaveriksi kesän salaatteihin!

Eipä tässä muuta. Emäntä lähtee viihdyttämään itseään takaisin lieden ääreen. Ois paleohodaria tuloillaan. Tai ainakin suunnitelmissa. Saas nährä kuin käy! Saadaanko tänä juhannuksena vielä makkarat pöytään vai ei ;)

Jaa niin, sellaista asiaa tai vähän asian vierestä olisi vielä, että hipshops follaamaan emännän instatiliä! Sinne on nimittäin suunnitteilla paljon toivottua ”Mitä syön juuri nyt” -päivää ;)

Rentoa juhannuspäivän jatkoa Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.