Gluteeniton, Liha, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, SEMIPALEO, Sokeriton, Suolaiset herkut, Viljaton
Comment 1

BurgeriPerjantai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joillakin se on PizzaPerjantai. Mä olen vietellyt tässä kesän mittaan muutamaan otteeseen BurgeriPerjantaita. Vähän niinkuin paleo style. Inspiksestä kiitos valmennettavalleni, joka alkukesästä vinkkasi tähän osoitteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka omat burgerit menivät semipaleon puolelle, niin bataattiburgerit ovat oiva alusta myös täyspaleoliittisille burgereille. Miettii vain hieman tarkemmin, jotta mitä sinne burgerin väliin tökkää. Mainiot valmismajoneesit sekä valkosipulilla ja basilikalla maustettu chilikastike koituivat tällä kertaa täysverisen paleoburgerin tuhoksi. Kastikkeet näyttelevät hampurilaisessa ehkä määrällisesti pientä, mutta sitäkin merkittävämpää roolia. Täytteet tekevät hampurilaisen! Ilman majoneesia ja ”ketsuppia” hampurilainen ei ole hampurilainen! Se on bataattiin jemmattu jauhelihapihvi ;)

KAHDEN MAJONEESIN BATAATTIBURGERI (2 kpl)

  • 1 pullea bataatti
  • 2 jauhelihapihviä
  • tuoretta salaattia, tomaattia ja kurkkua
  • luomumajoneesia (Kavli)
  • sweet chili -majoneesi (Prisman irto)
  • basilika ja valkosipulimaustettua chilikastiketta (= chilimaustettu tomaattikastike ala Felix)
  • rouhittua mustapippuria ja Maldon -suolaa
  • tuoretta persiljaa tai ruohosipulia
  • kookosöljyä bataattien kypsentämiseen

Pese pullea bataatti ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia siivuja. Kuorilla tai ilman. Olen kokeillut molempia ja päätynyt jatkossa versioon ilman kuoria. Kypsennä kookosöljyllä voidellut bataattikiekot uunissa (225 astetta, 15-20 min tai kunnes ovat pehmeitä) tai paista kookosöljyllä pehmeiksi pannussa. Pienempi satsi valmistuu kätevästi pannussa, isompaan tarvitaan uunipelti.

Valmista myös jauhelihapihvit, jos niitä ei valmiina löydy. Itse olen käyttänyt edellispäivän jämäpihvejä eli pihvien valmistuksesta ei ole enää tässä vaiheessa tarvinnut huolehtia. Pannulle tai uuniin vaan bataattien viekkuun lämmittelemään.

Kokoa burgerit esimerkiksi seuraavasti…

Lautaselle bataattikiekko numero yksi. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päälle tuore ja rapea salaatti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salaatin päälle majoneesit, tomaatti ja kurkkuviipaleet. Itse suosin kesäaikaan avomaankurkkua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lätkäise päälle lämmin jauhelihapihvi ja chilikastike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katoksi mustapippurilla ja suolalla maustettu bataattikiekko numero kaksi. Koko komeus varmistetaan hammastikulla ja koristellaan tuoreella persiljalla tai ruohosipulisilpulla, jos sitä sattuu kaapista tai pihalta löytymään. Say cheese! Ja nauti! =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentti

  1. Päivitysilmoitus: Pirtsakka appelsiini-fenkolisalaatti | Paleokeittiö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.