Juomat, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Raikas kesäjuoma – Strawberry Agua Fresca

Juhannus jatkuu ja jatkuu. Lautasella ja lasissa. Juhannusjämillä elää hyvin vielä tämänkin viikon. Jämistä syntyi nimittäin tämäkin raikas kesäjuoma, mansikkainen Agua Fresca eli vapaasti suomennettuna raikas mansikkavesi. Tuttu juttu ainakin tuolla latinalaisen Ameriikan puolella Meksikossa, Karibialla ja Väli-Amerikassa. Mutta istuu mainiosti myös tähän Suomen kuumaan ja kuivaa kesään. Yeah, in my dreams only… Mutta jonkinlaiseen kesäfiilikseen pääsee kuitenkin. Koska mansikka ;)

Juhannusmansikoiden menekki jäi jälleen kerran heikoksi ja yli puoli rasiaa saksalaista alkoi vähitellen näyttämään siltä, että niille pitäisi keksiä pikaisesti jotain käyttöä. Mehut ja pirtelöt toimivat aivan loistavasti jämäkasvisten eliminointiin. Ovat helppoja ja nopeita valmistaa, ja vielä helpommin kumottu kurkusta alas. Mansikkamaljoja on Paleokeittiössä nosteltu ennenkin, mutta tällä kertaa hommiin ei päässytkään Hurmuri vaan Iso O eli kolmiheppainen Omega BL632 -tehoblenderi. Laita ihmeessä viestiä, jos Iso O kiinnostaa sinuakin! Ehkä saamme siitä hierottua jonkin kivan diilin Paleokauppaan ;)

STRAWBERRY AGUA FRESCA

2 annosta

 • ~250-300 g tuoreita mansikoita
 • ~3 dl vettä
 • 1/2 limen mehu
 • 1 tl hunajaa
 • hieman himalajansuolaa
 • jäitä
 • (1-2 rkl CocoVin chiasiemeniä –> Chia Fresca)
 1. Huuhtele ja nypi mansikat, purista limetti.
 2. Mittaa kaikki ainekset jäitä lukuunottamatta tehosekoittimen kannuun ja surauta sileäksi.
 3. Laita lasiin reippaasti jäitä ja kaada mansikkamehu päälle. Koristele esim. lime- tai mansikkaviipaleilla ja jollain vihreällä, esim. mintun-  tai basilikanlehdillä.
 4. Nauti välittömästi tai säilytä ilman jäitä jääkaapissa.

Ihan aidon ja oikean Agua Frescan valmistuksessa hurautetaan mansikat tai muut hedelmät/kasvikset tehosekoittimessa ensin soseeksi, joka siivilöidään ennen kuin joukkoon lykätään vesi ja muut ainekset. Noh, mäkin ajattelin siivilöidä ylimääräiset siemenet ja muut romppeet pois, mutta Iso O oli vetänyt homman niin sileäksi, ettei siivilöitävää löytynyt. Joten eiköhän mennä jatkossakin näin helpoimman kautta ;)

Sellainen vinkki vielä, että joillekin lienee jo muinaisten atsteekkien voimajuoma Chia Fresca tuttu. Jos haluat valmistaa tätä pitkänmatkan juoksijoiden unelmajuomaa mansikanmakuisena, niin lisää vain valmiin juoman joukkoon 1-2 rkl chiasiemeniä ja anna geeliytyä ainakin vartin verran. Juo. Ja juokse.

#arjenruokarealismia ja mansikan viileitä hetkiä keskelle kesää!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.