Gluteeniton, kesäherkku, Puurot, Reseptit, SEMIPALEO
Comments 2

Vispipuuro raparperista (G)

Raparperiviikon viimeinen ”virallinen” resepti! Jälkkäriksi alkujaan ajattelin, mutta itse olen kyllä huitaissut kupillisen gluteenitonta raparperivispipuuroa napaan heti aamutuimaan. Tai siis niin, ensimmäiseksi varsinaiseksi päivän ateriaksi joka tapauksessa. Aamiaisesta ei ehkä voida enää klo 14-15 puhua. Onneksi paleolla ei tarvitsekaan. Puhua muista kuin aterioista ;)

Raparperiviikon jälkkäriksihän oli tarjolla kolme eri vaihtoehtoa; vispipuuro, muffinssit ja kerrosvanukas. Äänestyksessä voiton vei vispipuuro. Ajatuksen vispipuuroon sain itse asiassa kummitädiltäni, joka oli sitä vispaillut. Perinteiseen mannasuurimomalliin veikkaan. Ja koska se oli kuulemma ”vähä pirun hyvää”, niin kuin meillä päin pruukataan sanoa, niin olihan siitä joku paleoliittisesti parempi versio väännettävä. Suurimoksi valikoitui jo puolukkavispipuurosta tuttu kvinoa, joka ei ole tainut muutamaan vuoteen muuten Paleokeittiössä vieraillakaan.

Tein raparperivispipuurosta pari eri versiota. Toiseen laitoin makeuttajaksi mukaan mansikkaa ja toinen syntyi paljaasta raparperista. Ajattelin alkuun, että mansikkainen maistuisi paremmin, mutta ihastuinkin hunajaiseen raparperiin.

Ihan putkeen ei tämä puuro kuitenkaan mennyt. Koostumus oli lämpimänä aika liisteriä ja kylmänä melkoisen tymäkkää. Heitin puurot tehosekoittimeen, mutta veikkaan, että vatkaimella olisi koostumus ollut kuohkeampi. Joku rohkea voinee kokeilla! Olen aikanaan onnistunut päräyttämään puolukkapuurot vispipelillä seinille, ja sen jälkeen kannellinen tehosekoitin on ollut kivempi kaveri. Vispipuuron siivoaminen seiniltä, kaappien ovista ja alustoista ei nimittäin ole mun lempipuuhaa ;)

GLUTEENITON RAPARPERIVISPIPUURO KVINOASTA

 • 300 g raparperia (korvaa tarvittaessa esim. 1/3 mansikoilla)
 • 1 1/2 dl luomukvinoaa
 • 5 dl vettä
 • makeutukseen maun mukaan hunajaa (5 rkl laitoin, mansikkaiseen 1 rkl vähemmän)
 • hieman himalansuolaa
 • mausteeksi vaniljajauhetta tai kanelia
 1. Pese ja pilko raparperit (kuori tarvittaessa).
 2. Lisää raparperi, mahdolliset mansikat sekä kvinoa kiehuvaan veteen.
 3. Keitä miedolla lämmöllä ~20-25 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet kvinoan joukkoon ja kvinoa puuroutunut. Suosittelen sekoittelemaan välillä.
 4. Anna jäähtyä ja kaada valmis puuro tehosekoittimeen, lisää mausteet ja surauta sileäksi. Tai vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi.
 5. Tarjoile kylmänä kookosmaidon sekä karkeasti rouhittujen pistaasipähkinöiden tai pikaisesti kookosöljy-hunajaseoksessa kypsennettyjen raparperitikkujen kera.

Mun mielestä tehosekoittimessa valmistettu tymäkkä vispipuuro on ehdottomasti parasta yön yli jääkaapissa seisseenä, jolloin myös kitalakeen kiinnittyvä liisteriefekti on huomattavasti vähempää. Myös kookosmaito auttaa asiaa ;)

Se oli sitten siinä! Vuoden 2015 raparperiviikko! Mutta on mulla vielä yksi raparperiresepti takataskussa. Paleokeittiössä on nimittäin jälleen käynyt vieraita =) Aiheesta enemmän ensi kerralla! Pysy Paleokeittiössä!

Tsekkaa myös muut raparperiviikon reseptit!

Kauniita kesäpäiviä kaikille!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

2 Comments

 1. Vispipuuro on hyvää ja niin muuntelukykyistä;pitäiskin joskus kokeilla tuota kvinoaversiotasi:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.