Gluteeniton, Maidoton, Makeat herkut, Pähkinätön, Reseptit, TÄYSPALEO, Vierasreseptit
Comments 2

Reseptivieras: Herkulliset hedelmäremmit

Se ois taas viikonloppu aluillaan, ja muutaman, toivottavasti aurinkoisen ja lämpimän vapaapäivän kunniaksi on aina kivaa pistää suu makiaksi. Elämänmakua maistelemassa -blogin Tiia on jälleen taikonut iloksemme pientä makeaa ja hyvää herkkua luonnollisista raaka-aineista. Paleokansa tykkää, ja varmasti tykkää moni muukin pääasiassa viljatonta, maidotonta ja/tai sokeritonta ruokailulinjaa noudattava. Kiitos kaunis siis jälleen Tiialle!

Ennen kuin sukelletaan herkullisten hedelmäremmien pariin, niin pari sanaa vielä Paleokeittiön raparperiviikosta, joka alkaa olla loppuhuipennusta vailla valmiiksi kokattu. Vain jälkkäri puuttuu! Raparperisia jälkkäri-ideoita tupsahti päähän peräti kolmin kappalein, ja musta olisi hirmukivaa, jos vähän jeesaisitte päätöksenteossa. Paleokeittiön facebookissa saa mielellään käydä äänestämässä omaa suosikkiaan ja emäntä yrittää sitten parhaansa mukaan kokkailla voiton vienyttä jälkkäriä tuttuun, paleoystävälliseen tyyliin. Ja pistää tietysti sormet ja varpaat ristiin, että ajatusten konkretisoituminen lautaselle onnistuu, hah hah! Joten, kannapa oma kortesi raparperiviikon jälkkärikekoon täällä!

KARKKIPÄIVÄ: HEDELMÄREMMIT (VILJATON, LUONNOLLISESTI MAKEUTETTU, MAIDOTON, PÄHKINÄTÖN)

Mehukkaat persikat, aprikoosit ja nektariinit ovat saapuneet kauppoihin! Olen haaveillut jo pitkään ”hedelmänahkan” teosta ja nyt pääsin sitä vihdoin kokeilemaan. ”hedelmänahka” on luonnollinen vastine remmi-karkeille kaupassa. Sitkeää, vähän kirpeää, tahmeaa pitkänomaista herkkua, jota on todella helppo tehdä itse kunhan vain malttaa antaa sen kuivua rauhassa. Olen rehellinen ja myönnän, että oma kärsivällisyyteni meinasi loppua kesken kuivatuksen. Onkin hyvä idea laittaa tämä pöhisemään yöksi, jotta valmistumista ei tarvitse käydä jatkuvasti tarkkailemassa ja herkku on valmiina aamulla odottamassa.

Tämä on ohje, johon käyvät kaikki hedelmät ja marjat. Sitruunaa kannattaa lisätä aina tujaus joukkoon, sillä se terävöittää makua, mikä se sitten ikinä onkin.

Herkullisten ja aika helppojen hedelmäremmien reseptin ja kuvalliset valmistusohjeet löydät täältä. Tsekkaa ja testaa! Veikkaan, että tässä voisi olla erityisesti perheen pienempien suuhun sopiva hyvä herkku ;)

Terveen makeeta karkkipäivää Sinulle toivottavat Johanna ja Tiia!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

2 Comments

  1. Hedelmäremmejä teen minäkin usein (mulla on muutamia makuyhdistelmiä blogissa).On kiva vähän terveellisempi karkki:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.