Kana, kesäsalaatti, Reseptit, Salaatit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Rapsakka kana-raparperisalaatti

Vielä on raparperiviikkoa jäljellä, joten emännän testaukset raparperin ympärillä jatkuvat. Eikä raparperi tunnu enää ollenkaan niin hankalalta raaka-aineelta kuin olen tähän asti ajatellut. Olenpa äärimmäisen iloinen, että uskalsin tähän henkilökohtaiseen haasteeseen lähteä. Toivottavasti olen tässä oman raparperimatkani aikana onnistunut inspiroimaan muitakin tarttumaan rohkeasti raparperinvarteen, ja käyttämään sitä rohkeasti muuhunkin kuin perinteiseen raparperipiirakkaan. Joka on kyllä älyttämän hyvää sekin!

Alkuviikosta tarjoilin kevyempää raparperisalaattia, joten nyt on hieman tuhdimman ja täyttävämmän salaatin/lisukkeen vuoro. Siis aivan superhelppo, monikäyttöinen ja maistuva vaihtoehto on tämä, kanan ja raparperin ympärille rakentuva majoneesisalaatti. Puolisen tuntia pilkkomista ja ähräämistä, sen jälkeen ehkä tunnin verran odottelua ja parin kolmen päivän lounas- tai päivällissalaatti on valmis. Sopii syötäväksi sellaisenaan, viherpedin päältä tai salaatinlehteen kietaistuna ja toimii aivan loistavasti, vaikkakin vähän sottaisesti myös riisikakun kyytipoikana.

Hiukan olin varovainen raparperin kanssa, koska pelkäsin sen hyökkäävän salaatista silmille. Mutta toisin kävi! Olisin itse asiassa kaivannut jopa hieman tuhdimpaa raparperin kirpeyttä kanan ja majoneesin rinnalle. Raparperia oli sinänsä varmasti aivan riittävästi, mutta viipaloin sen hieman turhan ohueksi, jolloin seuraavan päivän rapsakka kanasalaatti ei enää ollutkaan yhtä rapsakka, hah hah! Ensi kerralla luvassa on siis puolet vähemmän pilkkomista kun aion jättää raparperisiivut tuplasti paksummiksi. Mutta jos raparperi (tai varsiselleri) arveluttaa, niin kannattaa aloittaa molempien kohdalla muodikkaista, ohuen ohuista siivuista. Vai menikö tämä ohuen ohut -trendi jo?!

RAPSAKKA KANA-RAPARPERI -MAJONEESISALAATTI

 • 300 g maalaiskanan rintaa tai suikaleita
 • 1 keskikokoinen raparperin varsi (~100 g)
 • 1 varsisellerin varsi (~35 g)
 • 1 dl majoneesia (valmista tai itse valmistettua)
 • 1 tl Dijon -sinappia
 • pieni kourallinen tuoretta rakuunaa
 • hieman suolaa ja mustapippuria
 • tarjoiluun jotain vihreää, esim. lehtikaalia, pinaattia tai sopivaa vihersalaattia, salaatinlehtiä tai riisikakkuja
 • koristeeksi pähkinää, esim. pistaasi- tai saksanpähkinä toimivat hyvin
 1. Kypsennä kanat, anna jäähtyä ja leikkaa paloja tarvittaessa pienemmiksi. Mausta paistovaiheessa kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
 2. Pese ja viipaloi raparperi ja selleri ohuiksi viipaleiksi. Itse myös kuorin tällä kertaa raparperin.
 3. Sekoita majoneesi ja sinappi. Lisää kanapalat sekä raparperi- ja selleriviipaleet sekä karkeasti hienonnettu rakuuna.
 4. Sekoita hyvin niin, että kaikki ainekset ovat tasaisesti majoneesin peitossa. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin verran, parasta yön yli seisotettuna.
 5. Tarjoile kylmänä salaatinlehtiin kietaistuina wrappeina, viherpediltä tai riisikakun päällä. Murusta tarjoiluvaiheessa päälle hieman pähkinää.

Juomalla aloitettiin tämä teemaviikko ja nyt on pari salattia, kevyempää ja täyttävämpää plakkarissa. Josko seuraavaksi päästäisiin jo jälkiruokien kimppuun! Ainakin kolme eri raparperijälkkäriä on jo mielessä. Pistetäänkö kaikki peliin vai pitääkö emännän suorittaa vaikea valinta? Ehkä laitetaan facebookissa pieni, avustava äänestys pystyyn… ;)

Vaikka raparperiviikkoa vietellään, niin ensi kerralla luvassa on vaihteeksi jotain muuta, kauden kasviksista taiottua hyvää herkkua. Sillä saa vaikka viikonlopuksi taas suun sopivasti makiaksi! ;)

Tsekkaa myös muut Paleokeittiön raparperireseptit!

Rapsakkaa raparperiviikkoa Sinullekin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.