Kastikkeet, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Comments 2

Helppo homemade majoneesi

Uusi vuosi, vanhat reseptit! Niitä piisaa vielä arkistossa ja niillä aloitellaan. Tai jatketaan ;)

Tämä resepti onkin odotellut vuoroaan viime vuoden toukokuusta saakka, jolloin sain ensimmäistä kertaa elämässäni majoneesin onnistumaan. Muutamien kommervenkkien ja korjausliikkeiden kautta tosin…

Vaikka lupasin, että nyt loppuu ekomajon ostaminen, niin toisin kävi. Keväästä viime vuoden loppumetreille saakka on kulunut purkki, jos toinenkin. Majoneesi on mulle vähän kuin ketsuppi muille. Tuikkaan sitä lusikallisen sinne ja toisen tänne. Erityisesti keitetyt kananmunat majoneesilla ovat aivan must!

Siinä viime vuoden loppumetreillä raavin viimeiset majoneesit purkin pohjalta. Elimme vielä silloin paukkupakkasten aikaa, joten markettiin ei haluttanut lähteä. Eikä kyllä haluta nytkään kun vettä tulee kuin… noh, jokainen tietää, että mistä. Pienen pakon edessä kaivoin ainekset esiin ja aloin majoneesin valmistukseen. Tällä kertaa tein kuitenkin muutaman asian toisin. Onneksi.

Ensimmäisenä vaihdoin sauvasekoittimen ja sitä seuranneen käsivispauksen tehoblenderiin. Kylmässä kovettuva kookosöljy vaihtui myös extra light oliiviöljyyn ja yhden kananmunan keltuaisen sijaan tuuppasin mukaan kaksi. Ja onnistuin! Ensiyrittämällä! Ehkä kahdessa minuutissa. Eli nopeaa – joo, ja helppoa – no kyllä!

KOTITEKOINEN RAAKUUNAMAJONEESI

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.


P.S. Nyt näyttäisi siltä, että vuoden ensimmäinen TehoPaleo28 -valmennus käynnistyy virallisesti 19.1.15 ja epävirallisesti joskus 16. päivän tienoilla. Mukana uutta ja vanhaa, ja vähän Paleokeittiötäkin ;)

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

2 Comments

  1. Lallu says

    Hei! Suomessa ei käytetä nimitystä raakahunaja, koska suomalaista hunajaa ei saa kuumentaa. Kaikki suomalainen hunaja on ns. ”raakahunajaa”. Ulkomaisesta hunajasta ei samaa voi sanoa, joten kannattaa suosia suomalaista lähihunajaa.

  2. Päivitysilmoitus: Battaattiranskalaiset ja home made majoneesi (paleo) | Jonna1983

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.