Gluteeniton, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Valmennus
Comment 1

Kahden aineksen cookiet (G,M,S,KM)

Tämän helpommin ei voi keksien teko enää tapahtua! Kyseessä on kahden raaka-aineen cookiet, joihin olen hiljattain törmännyt useampaankin otteeseen sekä koti-, että ulkomaisissa ruoka-/paleoblogeissa. Pakkohan näitä oli kokeilla! Koska nämä ovat paitsi helppoja, niin myös täyttä paleota. Viimeisen sysäyksen banaaniin tarttumiseen antoi tämä Chocochilin postaus aiheesta.

Eli tuumasta toimeen, kun näitä kahta raaka-ainetta, banaania ja kookoshiutaleita sattui kotoa löytymään. Ohje on supersimppeli. Soseuta yksi banaani, lisää soseen joukkoon 2 dl kookoshiutaleita, paista parikymmentä minuuttia ja syö pois! Minä lisäsin perusmassaan vielä hieman himalajansuolaa tasapainottamaan paistetun banaanin makeutta.

Ja päädyin lopulta lisäämään vähän muutakin, jolloin lopputuloksena oli kuutta erilaista keksiä. Jos näitä nyt voi kekseiksi sanoa, sillä kekseille tyypillinen crunchius jäi ainakin omistani puuttumaan. Ja muutenkin lopputulos oli hieman pettymys. Odotin enemmän. Parempaa. Mutta vika saattaa hyvinkin olla mussa, sillä en ole mikään banaanin suurin ystävä. Pidän kyllä banaanista, mutta lähinnä sellaisena kuin luonto sen tarkoitti eli kuten apinatkin sen syövät. Kai ne sentään kuorivat banaaninsa?

Tein siis kolmea erilaista taikinaa ja osa valmiista kekseistä sai vielä tummat suklaaraidat päälle. Oli originaalia, suklaahippusilla täydennettyä sekä tuplasuklaakeksiä suklaahipuilla, kaakaolla ja muutamalla rusinalla. Suosikkini oli ehdottomasti tuplasuklaa rusinoilla. Kaakaolla on nimittäin sellainen mukava ominaisuus, että se peittää aika kivasti muut maut alleen ja päästää läpi lähinnä makeuden.

KOOKOS-BANAANICOOKIET

~5 kpl

 • 1 keskikokoinen banaani
 • 2 dl kookoshiutaleita
 • hieman suolaa

HELPOT SUKLAAHIPPU- JA TUPLASUKLAACOOKIET

 • perustaikina +
 • pieni kourallinen veitsellä karkeasti rouhittuja tummasuklaanappeja
 • tuplasuklaakekseihin lisäksi ~1 rkl CocoVin raakakaakaojauhetta
 • (rusinoita)
 1. Soseuta banaani sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
 2. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
 3. Muotoile lihapullan kokoisia palleroita leivinpaperin päälle ja likistä ne kekseiksi.
 4. Paista 175 asteisessa uunissa ~20-25 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.
 5. Koristele hyvin jäähtyneet keksit sulatetulla tummasuklaalla.

Keksit jäivät tosiaan aika pehmeiksi, toiset enemmän kuin toiset. Eniten rapeutta löytyi tuplaasuklaakekseistä, jotka olivat myös hieman muita ohuempia. Ajattelin taikinan leviävän uunissa ja jätin keksit hieman paksummiksi. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan keksit säilyttivät muotonsa uunissakin. Hieman ohuempiin kekseihin olisi saattanut saada enemmän ”rapeutta”. Noh, eka kerta on aina eka kerta ja mielessä onkin jo hieman paranneltu versio, jonka ohjeen ajattelin säästää kohta alkavaan TehoPaleo28 -valmennukseen.

Hehee, tulipa kiva aasinsilta aiheesta toiseen. Eli muutama sananen tuosta kohta alkavasta TehoPaleo28™ -valmennuksesta. Koska menin siitä facebookissa hieman ennen aikoja vihjailemaan ja hukuin sen jälkeen viestitulvaan.

TehoPaleo28™ – Talven tehokkain taival kohti parempaa oloa

TehoPaleo28 on siis facebookissa tapahtuva neljän viikon tiukasti täyspaleoruokavaliota seuraava valmennus, haaste, kampanja, tempaus, puhdistus, tutustuminen tai paluu paleopolulle, matka, retki, taival kohti paleota, parempaa oloa, terveyttä, virkeyttä, hyvinvointia, paleompaa elämäntapaa tai kuinka kukin kohdallaan, omista lähtökohdista käsin haluaa valmennuksen määritellä.

Alunperin, muistaakseni vuonna 2010 tai 11 rakensin konseptin tehokeinoksi ravintovalmennettavilleni, jotka olivat jo tutustuneet ruokavalioon peruspaleovalmennuksen kautta ja noudattaneet sitä useamman, vähintään 3 kuukauden verran. Keväällä 2013 vedin ensimmäisen TehoPaleo -valmennukseni verkossa ja tuleva valmennus on nyt jo järjestyksessään kuudes konseptin perustuva fb -valmennus, johon Sinä olet tietysti tervetullut mukaan!

 

Koska se alkaa, kauanko se kestää, mitä se maksaa ja miten siihen pääsee mukaan? Nämä taisivat olla yleisimpiä saamieni viestien aiheita.

Kokonaisuudessaan valmennus kestää 4 + 1 viikkoa eli 28 päivää paleopöperöllä ja noin viikon verran valmisteluita ja jälkihoitoa. Alunperin oli tarkoitus aloittaa varsinainen ”kuuri” jo maanantaina 19.1., mutta suattaapi olla, että en ihan siihen mennessä saa vielä kaikkea matskua valmiiksi, jolloin aloitus siirtyy viikolla eteenpäin. Valmennusmateriaali on sinänsä aiempien valmennusten jäljiltä koossa, mutta halusin hieman päivittää sitä entistä selkeämmäksi ja yksinkertaisemmaksi. Ja tuoda mukaan myös jotain uutta. Uutta ovat tällä kertaa vain valmennettaville suunnatut reseptit, joiden testaaminen tässä nyt vie eniten aikaa.

Valmennuksen perusosa kustantaa 69 € ja sen voi ostaa Paleokaupasta. Mukaan pääsee siis lunastamalla valmennuspaketin ja liittymällä sen jälkeen suljettuun facebook -ryhmään. Lisää tietoa Paleokaupassa.

TehoPaleo28 sopii kaikille paleosta kiinnostuneille, perusterveille ihmisille. Jos sinulla on jokin sairaus, niin olet kyllä oikein tervetullut mukaan, mutta omalla vastuullasi. Kyseessä on ryhmävalmennus eli perusasioilla mennään eikä yksilöllisiä tarpeita ole mahdollisuutta tämän valmennuksen puitteissa huomioida. Jokainen voi kuitenkin muokata toteutusta parhaiten omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Eli pipo tiukalla edetään, mutta ei niin tiukalla, ettei järki toimi.

Ja sitten vielä yksi tärkeä juttu. Valmennus ei ole paleon teoriakurssi! Eli pyritään keskittymään teorian sijaan käytäntöön ja tekemiseen. Valmennuksen tavoitteena ei ole antaa vastauksia kysymykseen miksi vaan mitä ja miten. Ennen kaikkea kyse on inspiraatiosta, yhdessä tekemisestä ja kokemusten jakamisesta.

Jos sinulla on kysymyksiä valmennusta koskien, niin toivon, että jättäisit kysymyksesi tähän ketjuun, jolloin muutkin voivat hyötyä kysymyksistä ja vastauksista eikä mun tarvitse käyttää aikaa vastaamalla samoihin kysymyksiin jokaiselle yksityisesti. Tietysti jollain tapaa arat tai henkilökohtaiset kysymykset voi laittaa myös yksityisviestinä.

Mutta näistä kekseistä vielä…

 Kokeilkaa ja kertokaa, mitäs tykkäätte! Ovatko sun piece of cookie vai eivät?

1 kommentti

 1. PIa says

  Oijoij! Nämä oli ihanan helpot ja makeet! Tein peruskeksejä mutta seuraavan kerran taidan lisätä suklaata mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.