TOP-listat, Uutiset
Jätä kommentti

Vuoden 2014 TopKymppi

Hyvää Uutta Vuotta! Vuosi 2015 on aluillaan, mutta ennen kuin siirrytään Paleokeittiössä uuteen vuoteen, niin muistellaanpa vielä hetki vanhaa. Mitkä olivatkaan vuoden 2014 suosituimmat reseptit?

Vuosi 2014 oli Paleokeittiössä hieno vuosi! Numeroiden valossa yhtä hieno kuin aiemmat kolme blogin olemassaolon vuotta; vieraita kävi jälleen lähes neljä kertaa enemmän kuin edellisenä vuotena.

Tietysti blogin tunnettuus aina kasvaa, mitä kauemmin se samassa osoitteessa pysyy ja on aktiivinen. Mutta! Uskon paleon kiinnostavan ideologiana ja terveellisemmän ruokavalion pohjana yhä useampaa suomalaista. Tilanne tänään on melko erilainen kuin reilut 7 vuotta sitten aloittaessani paleovalmennukset. En valehtele yhtään, kun kerron, että silloin kukaan ei tiennyt mistä paleossa on kyse tai mitä koko sana edes tarkoittaa! Ei kukaan niistä ihmisistä, joita halusin paleon avulla auttaa. Onneksi useimmille ruokavalion nimi oli yhdentekevä. Ei kaikille. Joitakin paleo pelotti. Ja pelottaa varmasti edelleen.

Toinen asia, jonka uskon vaikuttaneen Paleokeittiön vuosi vuodelta moninkertaistuneisiin kävijämääriin on ihmisten lisääntynyt kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan. Kokkausohjelmat ovat lisääntyneet hurjasti ja arvostus kokkausta kohtaan on kasvanut. Monille, kuten itsellenikin, siitä on tullut jopa jonkinasteinen harrastus. Ruoassa kiinnostaa muukin kuin vatsantäyte tai kalorit. Halutaan syödä tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa vailla lisäaineita. Halutaan tietää, mistä ruoka on tehty, missä ja miten raaka-aineet ovat kasvaneet. Halutaan ruokaa, joka maistuu hyvältä. Ja näyttää hyvältä. Teolliset mössöt eivät tee kumpaakaan.

Blogi on luonnollisesti kasvanut emännän mukana, mutta viime vuosi toi mukanaan myös muutamia muita, selkeästi näkyviä muutoksia. Viime vuoden alussa päätin ns. kaupallistaa Paleokeittiön. Koska vihdoin, yli 10 vuoden bloggaamisen jälkeen, uskoin siitä olevan iloa kaikille; minulle, sinulle ja yhteistyökumppaneille, joita haluan myös kiittää menneestä vuodesta. He ovat tarjonneet paljon kivoja juttuja lukijoille mm. arvontojen ja alennuskampanjoiden muodossa. Kaupallistaminen näkyi konkreettisesti erilaisina yhteistyöpostauksina. Täytyy myös muistaa, että yhteistyökumppaneiden ansiosta pystyn tarjoamaan sellaisiakin reseptejä, jotka ehkä muuten jäisivät kokkailematta.

Syksyllä, lähes vuoden työstämisen jälkeen avautui myös blogiin kytköksissä oleva Paleokauppa. Paleokaupan tarina on pitkä ja monivaiheinen. Palannen tarinaan vielä kokonaan omalla postauksella, mutta lyhyesti Paleokaupan tarkoituksena on selkeyttää ja helpottaa sekä valmennusten, että yhteistyökampanjoiden toteuttamista.

Niin, ja sitten viime vuoden alussa tuli tietysti myös Paleokeittiön oma facebook -sivu täydentämään blogia! Meinasin unohtaa koko fb:n, vaikka se on tärkeä osa koko Paleokeittiön toimintaa. Vuodessa ystäviä on kerääntynyt lähes 2700 ja se on musta ihan hurjan paljon! Sieltä saa blogin päivitykset suoraan omalle seinälle ja lisäksi myös muita kuulumisia, mm. arkipäivän ruokarealismia ja mokia, jotka eivät blogiin päädy, hah hah! (Ainakin jos täppää ”Seuraa” -nakkulan JA ”Saa ilmoitukset” siitä ”Tykätty” -nakkulan valikosta). Itselleni facebookissa tärkeintä on sen mahdollistama helppo ja nopea vuorovaikutus. Siellä voin kysyä lukijoilta vinkkejä ja mielipiteitä sekä tarkentaa omia ajatuksiani. Ja tietysti on aina kiva saada myös palautetta =)

Hah hah, tarkoituksena ei ollut muistella menneitä suosituimpia reseptejä enempää, mutta muistelot veivät mennessään. Ja onhan tässä tapahtunut kaikenlaista, vaikka ei heti tullut mieleen. Pistetään muille menneille nyt piste ja siirrytään itse asiaan eli Paleokeittiön vuoden 2014 suosituimmat reseptit, olkaapa hyvät! Käänteisessä järjestyksessä tietenkin. Reseptejä pääset tutkailemaan tarkemmin klikkaamalla kuvaa.

10. PALEOYSTÄVÄLLINEN PIZZA KUKKAKAALISTA

9. PALEOLIITTINEN AAMIAISPANNU (SHAKSHUKA)

8. VANILJAINEN MANSIKKARAAKAKAKKU

7. FUDGEMAINEN SUKLAAKAKKU AVOKADOSTA

6. OMENAISET OHUKAISET OMENASOSEESTA

5. JAUHELIHA-KESÄKURPITSAVUOKA

4. KAHDEN AINEKSEN NUTELLA -PÄHKINÄKAKKU

3. RAAKA PUOLUKKAPUURO CHIASIEMENISTÄ

2. PALEO CHAI LATTE KANANMUNASTA

1. PARHAIMMAT PALEOBROWNIET BATAATISTA

Vuoden 2014 ehdoton hitti oli Parhaimmat paleobrowniet! Browniet painivat aivan omassa sarjassa. Ja hyviähän nuo olivat, vaikka en ensimmäisen kerran jälkeen ole vielä ehtinyt uutta satsia tulille laittamaan. On ollut niin paljon muuta uutta ja mielenkiintoista kokeiltavaa =)

Loppuun vielä lyhyesti hakusanojen Top Kybä.

  1. paleokeittiö
  2. paleoruokavalio
  3. paleo reseptit
  4. paleo
  5. viherpirtelö
  6. paleo aamupala
  7. kesäkurpitsavuoka
  8. Sami Sundvik (hah hah, terveiset!)
  9. Elastinen (terveiset myöskin, vaikka en herraa tunne)
  10. paleodieetti

Melko paleopainotteista! Onneksi saatiin sentään Sundvik ja Elastinen piristämään muuten aika yksitoikkoista listaa ;)


P.S. Vuoden 2013 TopK ymppi löytyy täältä! Tosin nämä listaukset eivät ole nyt suoraan verrattavissa, koska vuoden 2014 listauksessa huomioin vain reseptit. Kyllä sieltä edelleen menneen vuoden katsotuimpien joukosta löytyvät myös Paleoruokavalio sekä Paleokeittiön esittely.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.