kesäherkku, Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Lämmin hedelmäherkku

Hei helteiden jälkeinen elämä! Tai no, kyllähän sitä lämmintä piisaa edelleen. Hyvä niin ja niin pitääkin! Kyllä tätä kesää sai taas odotella ihan liian pitkään, joten nyt nautiskellaan kukoistavasta luonnosta, hellivistä helteistä ja kauden kasviksista!

Tämä ei ehkä ole se kaikkein helteisimpien päivien herkku, mutta onneksi Suomen kesään voi aina luottaa – viileämpiä säitä lienee jo matkalla. Ja mikäs sadepäivänä sen parempaa kuin nautiskella aurinkoisista hedelmistä. Lämpimänä. Tai viilentävän jäätelön kera. Pelkästään kuvia katsomalla alkaa sisäinen aurinko paistaa! Onneksi kyseessä on myös hirmu hyvä ja helppo herkku, jonka taikoo lautaselle hyvinkin pikaseen, jos vaan raaka-aineet ovat käden ulottuvilla.

 

Ennen kuin paljastan lämpimän hedelmäherkun tai hedelmäsalaatin salat, niin pikainen ilmoitus huomista koskien. Lupasin dokumentoida yhden päivän ajan kaiken, mitä suuhun ja sieltä alas menee, ja ajattelin josko se päivä olisi heti huomenna, heinäkuun kuudentena päivänä! Jos sinua kiinnostaa, mitä paleovalmentaja arkisena kesäpäivänä syö, niin hopshops huomenna tai jo tänään nokka kohti osoitetta @paleokeittio tai naputtamaan hakusanaa…

#paleoheinälautasella

Yllä olevissa kuvissa hedelmäherkku kylmänä eli ennen uunia, ja tästä eteen- ja alaspäin uunin jälkeen lämpimänä. Toki kesäinen hedelmäsalaatti maistuu myös sellaisenaan, mutta lämmittäminen jeesaa hieman, jos ja KUN kivihedelmien lihakin on yhtä kovaa kuin sisältä löytyvä siemenkivi. Harmittavan usein meillä Suomessa näin on, ja toivoisin kyllä kovasti, että kauppa kiinnittäisi huomiota näiden umpiraakojen hedelmien tarjontaan. Niitä ei ole kiva syödä, eivätkä ne edes maistu miltään!

Ja turha sanoa, että kyllä ne siellä kotona kypsyy. Ehkä kypsyy, ehkä ei! Näistä hedelmistä luumut ja nektariinit kypsyttelivät viisi päivää pöydällä. Ulkoa alkoivat jo tuntumaan ja näyttämään kypsiltä, mutta sisällä odotti karvas yllätys. Voi sitä kivien irrottamisen tuskaa! Onneksi pehmenivät uunissa syömäkelpoisiksi, mutta kyllähän se näille hedelmille ominainen makeus jäi uupumaan. Noh, hunaja, kypsät kirsikat ja mansikat toivat onneksi kaivattua makeutta.

LÄMMIN HEDELMÄSALAATTI

3-4 annosta

 • 2-3 nektariinia
 • 3 luumua
 • 3 aprikoosia
 • kymmenkunta kirsikkaa
 • kymmenkunta mansikkaa
 • CocoVin kookosöljyä
 • juoksevaa hunajaa
 • kookoslastuja (tai kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta tms.)
 • tarjoiluun paleomurua ja kookosmaitoa/-kermaa
 • (mahdollisesti myös mausteita, esim. kanelia)
 1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 2. Pese ja paloittele hedelmät uunivuokaan, poista kivet.
 3. Lurauta päälle kookosöljyä ja hunajaa. Ripottele kookoslastut.
 4. Kypsennä uunissa ~10 minuuttia.
 5. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esim. paleomurun, vaniljajäätelön tai kookoskerman kera. Letutkaan eivät ole yhtään huono idea ;)

Minä raastoin paleomurun ja kookosmaidon lisäksi lämpimien hedelmäpalojen päälle vielä 86 %:sta tummasuklaata, mutta se ei ollut niin hyvä idea kuin ajattelin. Ehkä vähemmän tumma suklaa olisi toiminut paremmin, mutta nyt kitkerä suklaa jäi kyllä riitelmään vähän ikävästi makeiden hedelmien kanssa.

Herkkujen heinäkuuta ja muista #paleoheinälautasella!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.