Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Mausteinen kirsikkajäätelö (G, M, S)

Jäätelökesä ei kyllä nyt helli meitä suomalaisia. Nytkin ulkona sataa ja lämpöasteita taitaa olla se jo tutuksi tullut viitisentoista astetta. Mutta viime viikonloppuna oli kelit kohillaan ja kelpasi testailla mustikkapiirakalle maistuvan pehmiksen jälkimainingeissa kirsikkajäätelöä! Kyllä tätä oli ilo hellepäivinä lipoa vaikka valmistukseen 29 asteen sisälämpötila toi omat, pienet haasteensa. Mutta niistä selvittiin! Koska Paleokeittiöstä löytyy pakastin ;)

Tietysti sitä olisi voinut valmistaa ihan pelkkää kirsikkajädeä, mutta inspiroiduin tuosta mustikkapiirakkaisesta pehmytjäätelöstä sen verran, että jotain ekstraa oli kirsikoiden sekaan lykättävä. Maustehyllystä löytyikin sellainen oiva mausteseos kuin omenapiirakkamauste, joka toimikin aivan loistavasti kirsikan kaverina. Huudelkaa facessa, jos haluatte linkattavan tuohon ison meren takaa saatavaan luomumausteeseen. Purkki näyttäisi etiketin mukaan sisältävän kanelia, sarviapilaa, sitruunankuorta, inkivääriä, neilikkaa ja muskottipähkinää. Ja sitten ei tarvita kuin hieman rouhittua tummasuklaata, niin johan maistuu jäätelössä kirsikkapiirakka! Tosin en ole tainut koskaan maistaa kirsikkapiirakkaa…

Tosiaan tarkoitus oli pyöräyttää ns. instant eli hetivalmista jäätelöä edellisenä iltana peratuista ja pakastetuista, tuoreista kirsikoista. Mutta koska oli niin jumalattoman lämmintä, niin jäätelöstä tulikin valmistusvaiheessa makeaa kirsikkapirtelöä. Noh, koko komeus tehosekoittimesta pakastimeen ja parin tunnin päästä oli kipossa viileää, mutta edelleen lusikoitavaa jäätelöä. Muutaman kerran kävin siinä välissä jähmettyvää massaa sekoittelemassa.

MAUSTEINEN KIRSIKKAJÄÄTELÖ

2-3 annosta

  • ~350 g pestyjä ja perattuja kirsikoita (olisi saanut olla enemmänkin, mutta joku oli syönyt kuormasta ;))
  • 2 dl kylmää kookoskermaa
  • 1 tl omenapiirakkamaustetta
  • (2-3 kuivattua taatelia)
  • tarjoiluun rouhittua tummasuklaata
  1. Pese tuoreet kirsikat, poista kivet ja pakasta.
  2. Surauta kylmä kookoskerma ja omenapiirakkamauste tehosekoittimessa sekaisin. Kirsikat ovat aika makeita, mutta jos haluat lisämakeutta, niin lisää myös kivettömät taatelit tässä vaiheessa ja sekoita niin, että ne hajoavat kookoskerman joukkoon.
  3. Lisää jäiset kirsikat täyttöaukosta vähitellen sekaan tehosekoittimen käydessä. Sekoita, kunnes syntyy tasainen jäätelömassa. Muutaman kerran saattaa joutua koneen pysäyttämään ja pyöräyttämään massaa lusikalla terien ulottuville.
  4. Tarjoile välittömästi tummasuklaarouheen kera. Suklaapaloja voi halutessa sekoittaa käsin myös valmiin jäätelömassan joukkoon.

Jos käy, kuten mulle kävi eli jäätelöstä tulee pirtelöä, niin ei muuta kuin purkkiin ja pakastimeen. Ja jos ei ole tarkoitus valmistaa instant -jätskiä, niin voi käyttää myös pakastamattomia kirsikoita ja lykätä valmiin ”pirtelön” pakastimeen jähmettymään. Jos massa ehtii jäätyä kivikovaksi, niin ei muuta kuin huoneenlämpöön hieman sulamaan ja pikainen pyöräytys tehosekoittimessa juuri ennen tarjoilua.

Kirsikkaista kesän jatkoa Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.