Keitot, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Makean raikas gazpacho ananaksesta ja kurkusta

Gaz-pa-cho, gaz-pa-cho, kylmä keittoni mun,
tehoblenderissä tiedän mä valmistuvan sun! ~Kalinkan sävelellä ;)

Tässä on nyt tuupattu herkkureseptiä toisensa perään, joten eiköhän kevennetä välillä ;). Espanjalainen, kylmä kasviskeitto on kuulunut Paleokeittiön kesään vuodesta 2011. Sitä ennen oli kylmä kasviskeitto ehdoton EI. Mutta onpa tämä helppo, kesäinen keitto päässyt ihan vaivihkaan myös kehittymään vuosien varrella. Sellaista pientä hiomista on ollut ilmassa, mutta nyt päätin repäistä oikein kunnolla ja korvata hapokkaan tomaatin makealla ananaksella!

Ja hyväähän siitä tuli. Sellaista lempeän makeahkoa, mutta kivan raikasta keittoa. Jos sulle ei perinteinen versio gazpachosta oikein maistu, niin suosittelen kokeilemaan tätä versiota. Ja jos olet vielä gazpacho virgin, niin aloita tutustuminen gazpachon raikkaaseen ja ravinteikkaiseen maailmaan ehdottomasti tästä!

Miksi minä pidän gazcahosta? Lyhyestä virsi kaunis eli koska…

 • helppo valmistaa
 • paljon raakoja ravinteikkaita kasviksia
 • syntyy kätevästi isompi satsi eli useamman päivän kevytruoka  kerralla
 • maistuu hyvältä ja virkistää – kesällä!
 • on täyttä paleota ja sopii myös vege -ihmisille ja raakaruokailijoille
 • helppo varioida, jos uskaltaa

Paljon hyviä puolia on gazpachossa, mutta myös jotain vähemmän hyvää näin paleoistin näkökulmasta. On hyviä hiilareita ja on rasvaa sekä ruoansulatusta edistävää etikkaa, mutta missä proteiini?! Sanoisin, että seuraavalla aterialla. Tai voihan tuota keittoa varmaan heralla täydentää, jos proteiinia joka aterialla on tärkeämpää kuin maku ;). Ihan hyvää tekee välillä syödä pelkkää pupunruokaa. Siihen ei kukaan kuole.

Nämä ainekset heitin minä tehosekoittimeen, mutta jokainen voi vapaasti tuunata gazpachonsa parhaiten omaan makuun maistuvaksi.

ANANAS-KURKKU GAZPACHO

~0,8-1 litraa (3-4 annosta)

 • ~500 g kurkkua
 • ~500 g tuoretta ananasta
 • 1/2 lime kuorittuna
 • 1/2 keltainen tai vihreä paprika
 • 1/2 avokado
 • 1/2 – 1 jalopeno
 • kourallinen tuoretta korianteria
 • pikku nippu tuoretta ruohosipulia
 • 1 – 2 tl himalajansuolaa
 • (ripaus rouhittua mustapippuria)
 1. Pese, kuori ja pilko kasvikset, ja surauta tehosekoittimella sileäksi. Jos haluat hieman pureskeltavaa, niin jätä esim. 1/4 paloitellusta ananaksesta ja 1/4 kurkusta odottelemaan siksi aikaa, kun muut ainekset on soseutettu, ja lisää valmiiseen keittoon lopuksi vain yhden tai kahden pulsetuksen ajaksi (riippuu tehosekoittimesta, mulla tuli jo yhdellä pulsella aika mössöä).
 2. Laita jääkaappiin kylmenemään ja maustumaan 1/2 – 1 tunniksi. Säilytä jääkaapissa. Parasta seuraavana päivänä! Ja helteellä ;)

Mä tykkään tällaisista paksummista ja kermaisemmista keitoista. Kivaa kermaisuutta keittoon tuo avokado. Jos haluat juoksevampaa, niin lisää nestettä esim. ananasmehua tai ihan vettä. Tai korvaa avokado muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä. Jos vihreämpi on sun juttu, niin tuore pinaatti toimisi varmasti vallan mainiosti.

Mites siellä ruudun toisella puolella, onko gazpacho sun juttu? Millainen gazpacho maistuu parhaiten?

Söin eilen ensimmäisen mansikan omasta maasta! Tai siis pöllin äipän mansikkamaasta ;). Kunhan mansikkasato kypsyy, niin täytyy tänä kesänä kokeilla vielä mansikoista valmistettua gazpachoa. Sen täytyy olla hyvää!

Keveitä ja raikkaita kesäpäiviä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.