
Kesän keitto voisi olla kesäkeitto. Sitäkin olen jo pariin otteeseen reissusta palattuani äipän ruokapöydässä nautiskellut. Kesäistä ja tuoretta! Aina yhtä hyvää! Kun harvoin syö.
Tämän kesän keitto on uusi tuttavuus. Jälleen osoitus siitä, kuinka kummallisesti makuaisti muuttuu ja elimistö mukautuu. Aiemmin en olisi voinut kuvitellakaan syöväni kylmää keittoa. Kylmä vihanneskeitto oli kuolemaksi! Nyt otetaan uudestisyntymiselle. Tehosekoittimessa valmistui näppärästi tuoreista aineksista kylmä, mutta espanjalaiseen tapaan tulinen gazpacho. Goes paleo. Variaatioita on monia. Ensimmäinen kokeilu meni näillä…
Gazpacho goes Paleo (2 annosta)
- 4 tomaattia
- 1 pieni sipuli (tuore)
- 1 valkosipulinkynsi
- puolikas sitruuna
- tuoretta persiljaa
- 1 avomaankurkku
- rouhittua mustapippuria
- Himalajansuolaa
- caynnepippuria
Tuttuu tapaan taas ainekset tehosekoittimeen ja soseeksi. Parempaa yön yli jääkaapissa jäähtyneenä. Tarjoile sellaisenaan tai ranskankerman kera. Muista proteiinit! Vaikka pekonista tai muusta sopivasta. Alkukeittonahan gazpacho usein tarjoillaan. Kai…
Kysymyskin jäi mieltä kaihertamaan; kuinka erottaa keitto pirtelöstä? Tiedätkö sä?! Mä tiedän ;)