Kananmuna, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Pinaattikokkelista luksusta arjen aamiaispöytään

Good moooooorning! Oikeasti nyt eletään jo iltapäivää, mutta kutakuinkin näihin aikoihin (klo 14-16) mulla on tapana nauttia päivän ensimmäinen varsinainen ateria. Eli ”aamiainen”, jos päivän ensimmäistä sillä nimellä haluaa perinteikkäästi kutsua. Musta tuntuu hölmöltä puhua tähän aikaan aamiaisesta, joten yleensä nautinkin mielikuvituksettomasti vain päivän ensimmäisen ateria. Ja toisen. Joskus iltasella.

Tänään oli suunnitelmissa postailla sellaista kesäistä ja ajankohtaista arkiruokaa kuin kesäkurpitsapaistosta, mutta se saa nyt odottaa, koska olen niin intopinkeänä tästä uusimmasta suosikkiaamiaisestani! Tässä ei ole mitään kummallista. Tämä on vaan niin älyttömän hyvää. Ja helppoa. Tägäsin tämän #arjenruokarealismia -tägin alle instassa, koska annos on aika arkinen. Mutta jos totta puhutaan, niin kyllä tämä tuo sellaista pientä luksusta arkiaamuun. Vähän kuin hotelliaamiaisella olisi. Jos unohdetaan valmistamisen pieni vaiva. Ja tiskit ;)

Arjen ruokarealismi, luksusaamiainen tai sairaaladieetti. Jep, tällaisia ristiriitaisia ajatuksia on tämä aamiainen herättänyt. Eniten kallistun luksusaamiaisen puoleen, mutta kyllähän tässä on ihan hyvät lähtökohdat sairaaladieetillekin. On kananmunaa, pinaattia ja greippimehua. Eikös tämän legendaarisen dieetin aamiainen näistä aineksista ole kasattu? En muista enää. Siitä on jo niin kauan, kun on viimeksi tarvinnut sairaaladieetillä (tai millään dieetillä) päätä vaivata.

Tosin täytyy myöntää, että eilen napaani tuijotellessa mietin, että pitäisikö pistää 40+ NAPA -projektia pystyyn…? On tämä oma napa päässyt erinnäisistä syistä hieman pullahtamaan. Mutta taidan olla projektiin yksinkertaisesti liian laiska. Ja liian vanha postaamaan napakuvia instaan, hah hah! Sitä paitsi, ketä muuta mun napa edes kiinnostaisi kuin mua itseäni?! Olen myöskin jo aika vuosia sitten luvannut itselleni, että ei enää yhtään dieettiä tälle aivan riittämiin rääkätylle keholle. Pari TehoPaleota™ tai TehoDetoxia vuodessa riittää kehon ja mielen puhdistuksellisiin tarkoituksiin. Mutta kyllähän se vähän kutkuttaisi… ihan vaan tieteen nimissä ;). Tiedän, kuinka 20+ tai 30+ napa laitetaan kuosiin, mutta 40+ navan kunnostamisesta ei ole omakohtaista kokemusta. Vieläkö se napa napakoituu vai onko ikä tehnyt tehtävänsä tälläkin alueella? ;)

Josko jätetään nämä napapohdinnat ja palataan takaisin aiheeseen eli suosikkiaamiaisen pariin! Lautasen päätähtenä loistaa ehdottomasti tuoreesta pinaatista valmistettu pinaattimunakokkeli. Sitä voi sitten täydentää mielensä mukaan jämäkasviksilla, jotka tässä tapauksessa sattuivat olemaan keltaista ja punaista luomupaprikaa. Myös pekoni on päivän ensimmäisellä aterialla aina hyvä juttu. Lisäksi täydensin annosta murustetulla Aurajuustolla, koska sellaisen kolmiopalan menin viime viikolla salaattia varten ostamaan ja siitä täytyy nyt hankkiutua eroon ennen kuin kuivahtaa käyttökelvottomaksi käntyksi. Mutta fetajuusto olisi mun mielestä sekä maullisesti ja paleollisesti se parempi vaihtoehto.

Ja se vastapuristettu, lämmin greippimehu! Sitä ei vaan voi ohittaa, jos haluaa aamiaiselta pientä luksusta. Mutta tuorepuristettu appelsiinimehukin ajanee asian ja saa ainakin mielessä istahtamaan rennon ja rauhallisen hotelliaamiaisen ääreen.

ARKINEN LUKSUSAAMIAINEN

 • luomupekonia
 • pinaattimunakokkelia paprikalla
 • tuoretta vihreää salaattia
 • hieman suolaista juustoa
 • ruohosipulia
 • yhden greipin tuorepuristettu mehu

KAHDEN MUNAN PINAATTIMUNAKOKKELI

1 annos

 • 2 isoa ulkokananmunaa
 • puoli rasiaa tuoretta pinaattia (35-50 g)
 • luraus kookosmaitoa
 • hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria
 • paistamiseen kookosöljyä
 • (muita kasviksia esim. paprikaa tai tomaattia)
 • (feta- tai muuta suolaista juustoa)
 1. Valmista munamassa sekoittamalla haarukalla munat, kookosmaito ja mausteet.
 2. Huuhtele pinaatti ja freesaa pannulla kookosöljyssä, kunnes pinaatti muuttuu pehmeäksi ja tummanvihreäksi. Vähennä jossain vaiheessa lieden lämpöä miedolle, jotta pannu ehtii hieman jäähtyä ennen munamassan lisäämistä.
 3. Kaada joukkoon munamassa ja lisää samalla mahdolliset muut, pilkotut kasvikset.
 4. Anna kokkelin hyytyä samalla sekoittaen. Älä ylikypsennä! Poista pannulta kun munakokkeli on vielä kiiltävää ja hieman vetelää.
 5. Ripottele päälle esim. murustettua fetajuustoa ja ruohosipulisilppua tai muita yrttejä, rucolaa tms.
 6. Nauti salaatin, rapeaksi paistetun pekonin ja tuorepuristetun greippimehun kera. Enjoy your morning!

Ripaus luksusta Sinunkin kesäaamuihisi!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.