Gluteeniton, kesäherkku, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Banaanikakku kaakaorouheella (G, M, S)

Jo pitkään on pitänyt banaanikakkua leipasta. Tai banana breadia, kuten tuolla kaukana ison meren takana tätä makeaa ”leipää” on tapana kutsua. Mutta eipä ole emäntä saanut aikaiseksi. Ennen kuin viime viikon sateisena perjantaina, kun olin jokseenkin turhautunut aurinkoisen päivän puutteeseen. Jos jotain hyvää pitäisi näistä sadepäivistä keksiä, niin ainakin ne ovat omiaan keittiössä puuhailuun. Ilman sadepäivää olisi tämäkin hyvä kakku jäänyt edelleen odottelemaan aikoja… sateisimpia?

Banaanikakku on mun mielestä ehdottomasti eräs paleoleivonnaisten klassikko, ja siksikin hieman hävettää, että en ole banaaniin aiemmin tarttunut. Mulla on vaan banaanin kanssa pieni ongelma. Banaani on kelpo hedelmä. Sellaisenaan. Mutta kun sitä lykkää muihin keitoksiin, niin tahtoo se mun suussa varastaa koko shown. Joten mieluummin makeutan pirtelöt, leivonnaiset ja muut jollain muulla kuin banskulla. Vaikka sitten taateleilla tai muilla paleoystävällisillä makeuttajilla vaahterasiirapista kookossokeriin.

Mutta banaanikakku, senhän kuuluukin maistua banaanille, right?! Ja banaanille se maistui. Mutta hyvästipä maistuikin! Ja kaakaorouhe oli kyllä nappivalinta taikinaan tasoittamaan banaanin makeutta. Alkujaan ajattelin piristää kakkua tummasuklaahippusilla, mutta onneksi en suklaaholistina siihen sortunut. Olisi saattanut äityä äiteläksi. Tai ehkä ei, jos prosentteja olisi korottanut riittävästi. Mutta mitäpä sitä miettimään! Koska tästä tuli kaikin puolin hirmu hyvä kakku. Niin maullisesti kuin paleollisestikin. Kiitos vaan sinne Ukko Ylijumalalle ;)

Banaanikakku on helppo ja nopea valmistaa. Uunissa se tietysti viihtyy jonkun tovin, mutta itse tekemisessä ei kauan nokka tuhise. Positiivista on myös se, että tänne saa tuupattua ne tummuneet banaanit, joihin kukaan ei enää halua koskea. Toimii mainiosti kahvikakkuna tai iltapalana. Ja tästä riittää yhdelle ihmiselle mukavasti koko viikoksi.

PALEOLIITTINEN BANAANIKAKKU KAAKAOROUHEELLA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

Ensin ajattelin, että jestas, miten iso ja painava kakku! Tämän tuhoaminen kestää ikuisuuden. Olin jo paloitellut kakun valmiiksi pakasterasiaan, mutta sitten tulinkin toisiin aatoksiin; kyllähän yksi emäntä yhden banaanikakun viikossa syö!

Ja näin kävi. Viikon verran päivittäin pala banaanikakkua poskeen ja nyt se on syöty. Ainekset uuteen, vähän erilaiseen kakkuun ovat jo valmiina ;). Täytyy tosin myöntää, että kakun valmistumispäivänä paloja taisi upota vähän enemmän kuin yksi. Ja pullanpurijoillekin piti testipalaa kiikuttaa. Tuomio oli… ”Pullanpurija approved”! Eli terveempi; gluteeniton, maidoton ja sokeriton paleoliittinen banaanikakku maistuu perussuomalaisellekin ;)

…parhaita hetkiä banaanikakun parissa!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.