Ateriat, Gluteeniton, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Pikaruokaa jämistä – Broccolinin varsia ja thaibasilikaa

Parasta ”Pikaruokaa jämistä” -teema jatkuu! Koska parsalautanen oli emännän mielestä varsinainen menestys, niin samalla konseptilla mennään. Helppoa, nopeaa, maukasta ja terveellistä – mitä muuta sitä voisi ruoanlaitolta toivoa! Sen lisäksi tietysti, että kaikki kaappiin hankittu tulee hyödynnettyä trendikkääseen ”from root to stem” -tyyliin. Jep, olen seurannut silmä kovana nyt jo päättynyttä Masterchef Australian uusinta kautta =D

Tällä kertaa parsat vaihtuivat Kookoksisen mango-kanacurryn jäljiltä jämiksi jääneisiin broccolinin varsiin sekä thaibasilikaan. Muutoin noudatin tuttua kaavaa. Mitä sitä hyvää hylkäämään? Sitä paitsi, mun mielestä varsiparsakaali muistuttaa jopa jollain tapaa tankoparsaa. Kokonaisuus, oliiveineen kaikkineen, toimii mainiosti!

PIKAINEN BROCCOLINILAUTANEN

1 annos

 • broccolinin eli varsiparsakaalin varsia (ehkä myös muutama kukinto)
 • pari ulkokananmunaa
 • ~2 rkl luomumajoneesia
 • ~1 rkl sitruunamehua
 • luomu kalamata -oliiveja
 • reilusti tuoretta thaibasilikaa
 • paistamiseen reippaasti meijerivoita
 • maustamiseen sormi-/hiutalesuolaa ja rouhittua mustapippuria
 1. Valmista sitruunamajoneesi puristamalla sitruunamehua luomumajoneesin joukkoon. Sekoita ja pistä jääkaappiin odottelemaan.
 2. Paista pannulla pari kananmunaa runsaassa voissa ”sunny side up”. Huuhtele ja pilko sillä aikaa broccolinin varret.
 3. Pistä valmiit munat lautaselle ja vasiparsakaalin varsipalat pannuun. Lisää tarvittaessa vähän voita. Paista 5-10 minuuttia. Jos mukana on kukintoja, niin niitä hieman vähemmän. Varsiin saa jäädä purutuntumaa. Kippaa broccolinin varsipalat lautaselle munien päälle.
 4. Kaada päälle majoneesi. Lisää puolitetut oliivit sekä reilusti silputtua thaibasilikaa (korianteria tai muuta jämäyrttiä). Ripottele lopuksi koko komeuden päälle suolaa ja rouhi mustapippuria. Nauti!

EARLY BIRDS HERÄTYS!

Haluatko olla se tyyppi, joka madon nappaa?!

Nyt alkavat olla viimeiset hetket käsillä Paleokeittiön Soppa&Salaatti -tempausta ajatellen. Käy lukemassa aiheesta lisää tai mene suoraan Paleokauppaan! Tosin uutiskirjeen tilaajille saattaa olla vielä jotain pientä kivaa extraa tiedossa ;)

Helppoja jämäkokkauksia myös Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.