Tapahtumat, Vinkit
Jätä kommentti

Kevään ruokauutuuksia Food for Media -tapahtumassa

Tämä kevät on kuulkaas sellaista aikaa, että häppeninkiä riittää joka lähtöön. Tuntuu, että ei vain luonto, vaan myös kaikki muu, ihmiset ja toiminnot heräilevät energiatankit täynnä talviunilta.

Käväisin eilen Food for Media -tapahtumassa tsekkailemassa kevään tarjontaa ruokarintamalla. Ja siellähän oli vaikka mitä! Tarjontaa ja tarjoilua,  jo ennestään tuttuja tuotteita ja kasvoja sekä paljon uusia tuttavuuksia.

Tekee kyllä hyvää päästä välillä ihan oikeiden ihmisten ilmoille tuulettumaan. En usko, että valehtelen kovinkaan paljoa, jos väitän 95% kommunikoinnista tapahtuvan täältä ruudun takaa blogin, somen tai sähköpostin välityksellä. Mielelläni minä sinullekin näitä herkkuja face-to-face -tarjoaisin, mutta tällä(kin) kertaa on tyytyminen kuvapläjäykseen jokusen saatesanan kera.

Aloitellaan jo tuttuun tapaan täältä paleommasta päästä ja edetään siitä sitten enemmän harvinaisempien herkkujen puolelle.

 1. Herkullisiä sieniä! Weeeell, sienten herkullisuudesta voinee olla montaa mieltä, mutta ainakin olivat niin herkullisen näköisiä, että oli pakko ikuistaa muistikortille. En ole vielä oikein päässyt sienten makuun, vaikka herkkusienichevicheä tulikin tilaisuudessa maisteltua. Grillikausi on kuitenkin jo ovella, joten herkkusienetkin alkavat käydä entistä ajankohtaisemmiksi.
 2. Parmankinkkua eli Prosciutto di Parmaa on sen sijaan nähty emännän lautasella ennenkin. Tämäntyyppiset leikkeleet ovatkin oikeastaan ainoita, joita nykyään tulee jääkaappiin ostettua. Hyvää sellaisenaan esim. klassisesti melonin kanssa nautittuna, mutta mun mielestä parasta paahdettuna vaikkapa kesäisessä Insalata parma -salaatissa.
 3. Ja tältä se näyttää ennen ohuen ohuiksi viipaleiksi leikkaamista. Olipa muuten yllättävän kookas tuo kokonainen, yli vuoden verran ilmakuivattu possun kankku!
 4. Vihreäkeiju salaatit ovat myöskin tuttuja. Yleensä ostan salaattini ruukkusalaatteina, koska ajatus suojakaasuun pakatuista vihanneksista (tai lihoista) ei oikein jaksa innostaa. Mutta ylläri! Vihreäkeiju Sulo– ja Lempi -salaatteja ei olekaan pakattu suojakaasuun! Kätevä vaihtoehto siis entistäkin helpompaan ja nopeampaan salaatin tekoon. Pirteät olivat myös pakkaukset!

Ravintolakoulu Perhon opiskelijat olivat leipaiseet konditoriakurssilla iloksemme hyviä herkkuja. Siis kaikinpuolin hyviä eli nk. terveempiä herkkuja. Tarjolla oli sitruunalla piristettyjä Hunajaisia pähkinäpatukoita koulun kattoterassilla tuotetusta hunajasta, appelsiini-suklaaraakakakkua ja raparperi-mantelikakkusia, joiden jokainen kuva oli epäonnistunut (katso  kuva vaikka täältä). Emännän suosikki oli ehdottomasti appelsiini-suklaaraakakakku! Koska suklaa! Ja raakakakku. Hirmu hienoa, että kokkiopiskelijat tutustuvat jo koulunpenkillä parempiin herkkuihin perinteisempien ohella!

Jutustelimme myös hieman Perhon open, Hannele Klingbergin kanssa ”salaatin” syömisen vaikeudesta. Vaikka kasvisten kulutus onkin ollut kasvussa, niin edelleen petrattavaa riittää. Hannelen mukaan tulevaisuus on pupunruoan osalta nuorissa, mutta minä haluan uskoa myös vanhemman polven kehitykseen. Ja siksi Paleokeittiön Soppa&Salaatti! Tuu mukaan kantamaan oma kortesi kekoon!

 1. Katsaus parempien herkkujen osastolle on hyvä aloittaa emännän lempparista, suklaasta! Leader Foods tuo markkinoille ensi kuussa uudet Raw Choco -raakasuklaapatukat ja -LEVYT! Maistiaisena marjainen Berry Mix -suklaalevy, jossa mukana ainakin mulpereita ja gojia. Ihanan ohut levy. Ja valmistettu Suomessa!
 2. Paulig on puolestaan vienyt kahvinsa maailmalle. Tai tuonut kahvit trendikkäästi maailmalta Suomeen. Kaupunkikahvien valikoimassa tarjolla makuja ja muistoja erittäin tummasta Pariisista, keskitummasta New Yorkista ja tummaa kuubalaista Havannasta. Kaupoissa ensi kuun alusta. Tapahtumassa maistoin palan kylmäuuttamalla valmistettua (cold brew) New Yorkia. Ja kyllähän se maistui! Kylmänä.
 3. Cheesus, mitä juustoja! Ensinnäkin osaston pojat olivat laittaneet pöydät todella koreaksi aina pikkiriikkisiä kukkasia myöten. Pointsit siitä! Ja erityisesti pointsit maailman parhaimmista juustoista; raakamaidosta valmistetuista, pastöroimattomista (lue paleoystävällisistä!) alppijuustoista, Appenzelleristä ja Gruèyrestä. Ah, näitä pitkään kypsytettyjä, aromikkaita, suolaisia herkkuja! Löytyy satunnaisesti myös paleoemännän jääkaapista.
 4. Ja vielä vähän suklaatia! Leaderin raakasuklaata tämäkin. Tällä kertaa mintunmakuisena patukasta rouhittuna.

Kesä, skumppa ja grillikausi! Kohta täällä! Mut voiko päivä paremmin alkaa kuin lasillisella pinkkiä skumppaa? Ehkä viherpirtelöllä ;)

Voin kertoa, että olin aidosti ilahtunut nähdessäni tapahtumassa jo Viiniexpossa tutuksi tulleen Andrè Clouetin rose sampanjan. #prettyinpink ja #tytöttykkääpinkistä! Jälleen kerran trendikkäästi isosta lasista tarjoiltuna. Sopii mainiosti ruoan kanssa nautittavaksi ja myös grilliruoan kylkeen!

Grilliherkkuja meille tuunaili ehkä Suomen tunnetuin chef, Hans Välimäki. Juju piili tällä kertaa lihan jälkimarinoinnissa, johon Lidl on tuonut helpotusta Grillimaisteri jälkimarinadikastikkein. Erittäin pätevä metodi kylmien liharuokien viimeistelyyn. Makuina Korean BBQ ja Louisiana Apricot-Black pepper.

Helpotusta retkeilyyn ja muuhun luonnon helmassa tapahtuvaan ruoanlaittoon tuo puolestaan ruotsalaisen Primuksen Campfire -liedet ja muut ruoanlaittovälineet. Tuotteissa on huomioitu myös kuljetus paikan päälle mm. kantolaukuin.

 1. Pirkka on tuonut jäätelökesään piristystä erityisesti erikoisruokavaliota noudattaville. Nämä maidottomat, kookosrasvaan valmistetut jäätelöt olivat aika herkkua ja täynnä ihanan pirteitä makuja! Emännän makuun hippasen makeita, mutta muutoin täysosuma. Makuina kivan kirpsakat mustaherukka ja sitruuna sekä hieman lempeämpi mango-passio. Mustaherukka ja sitruuna olivat mun suosikit. Ei osannut päättää, kumpi parempi.
 2. Leaderiltä oli raakasuklaiden lisäksi maistatuksessa Protein So Lo-Carb -herkkuprotskupatukat. Protskupatukoissa maistuvat nyt maapähkinävoi, pannukakku vaahterasiirapilla sekä cookies `n cream. Proteiinia 19 g/patukka. Pannari parasta!
 3. Kotimaiset Planti -kahvijuomat olivat iloinen yllätys! Ne on valmistettu jo luonnollisesti hieman makeaan kauramaitoon. Makuina suklainen Mocha ja kahvisempi Latte. Kerrankin valmisjuoma, joka ei ole äklömakea! Emäntä kallistuu näistä kahdesta hippasen enemmän Mochan puoleen. Tiedätte kyllä miksi ;)
 4. Ja sitten meinasi silmät pudota päästä kun eteen osui Real Snacksin lakritsalla maustetut sipsit! Jep, lakritsi ON trendikästä, mutta en kyllä ihan heti olisi osannut sitä sipseihin yhdistää. Salty Licoricen ohella toisena Chipventures -makuna vähintäänkin yhtä jännä Honey Butter. Mielenkiintoisia tuotteita, joita kannattaa kyllä maistaa. Nämäkin Suomessa ja pohojanmaalaisesta potusta valmistettuja. Mukana myös kuoret!

Nyt ollaan jo aika kaukana paleosta, mutta on tilanteita ja tilanteita, ja joskus poikkeama on paikallaan, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Halusin nostaa nämä muutamat tuotteet esiin, koska nekin voivat olla joskus ns. parempia valintoja.

 1. Ensin helppo vinkki vaikka vapputarjoiluun! Ruisnappeja (tai muita esim. gluteenittomia vastaavia), Eriks aioli-lime– tai chili-bèarnaise -valmiskastiketta, kylmäsavulohta tai lihaleikkelettä sekä tilliä tai muuta sopivaa tuoreyrttiä. Olivat oikein hyviä ja todella helppoja valmistaa, jos vaikka isompia määriä täytyy kerralla värkätä.
 2. Tässä nämä Eriks -kastikkeet, joista olin aiemmin maistanut mango-chiliä. Nyt esittelyssä em. aioli-lime sekä chili-bèarnaise. Eivätkä nämä sisältöluettelot mitään ihan hirveää luettavaa ole. Edes paleonäkökulmasta ;)
 3. Orkla Foods on tuonut markkinoille Pastella -tuorepastat, joiden valmistukseen on käytetty myös kasviksia. Juures- ja porkkanapastat tuovat myös mukavasti väriä esim. salaatteihin.
 4. Viimoinen kuva on itse asiassa Parmigiano Reggianon osastolta, jossa maistiaisina parmesaanilla maustettua pastasalaattia. Salaatissa oli muuten käytetty näitä em. Pastellan kasvispastoja. Ja jos et keksi mitään kivaa tarjoiluastiaa, niin salaatin voi aina tarjota koverretusta parmesan -kiekosta. Jolla on muuten painoa peräti 40 kg eli siinä pääsee samalla vähän bodailemaan ;)

Sellaisia kuulumisia ruokarintamalta! Olihan siellä tarjolla paljon muutakin, mutta tässä meikäläisen näkövinkkelistä olennaisimmat. Toivottavasti sait inspistä ja vinkkiä kevään ja kesän ruokakokeiluihin!

Kiitos vielä viestintätoimisto Akvamariini Porter Novellille hienon tapahtuman järjestämisestä! Ja tietysti kaikille teille, jotka olitte tulleet Ravintola Palaceen kertomaan uutuustuotteistanne ja maistattamaan niitä. Nämä ovat kullanarvoisia kohtaamisia, joissa on mahdollisuus päivittää omaa ruokatietoutta ja joissa oppii aina paljon uutta. Niin tälläkin kertaa. Kiitos!

Artikkelin kuva- ja tekstisisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.