Lifestyle, Reseptit, SEMIPALEO, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

Uusintana Insalata Parma

Paleokeittiön salaattikausi 2014 on avattu! Viikkoa aiemmin kuin viime vuonna, mutta kahta viikkoa myöhemmin kuin sitä edellisenä ja kolmisen viikkoa aiemmin kuin vuonna 2011. Niin se vaan iskee, kevät toisensa jälkeen. Vihreän lehden himo! Ihan itsestään.

Kyllä keho tietää! Milloin on kevät. Se tietää myös milloin on syksy ja talvi, mutta kesää se ei vielä osaa oikein erottaa keväästä. Kesällä tulee kyllä popsittua tuoreita marjoja enemmän kuin talvella… Mutta vain syystä, ettei tuoreita marjoja näillä leveysasteilla montaa talvella poimita. Onhan tietysti jotain muun maan marjoja tarjolla talvellakin, mutta miksi mennä pakastinta kauemmas marjaan?

Tänä vuonna salaattikauden korkkasi aina yhtä täyttävä ja maistuva Insalata Parma, kotoisammin salaattia kevyesti paahdetulla parmankinkulla, manchegolla ja munalla. Joka muuten kriiseilee nyt pahemman kerran. En tiedä, pitäisikö tässä ajatella kanaa, munaa vai itseään. Mutta avaudun aiheesta joskus toiste.

INSALATA PARMA ELI PARMAN SALAATTI

  • puolikas iso tai yksi kokonainen pienempi ruukkusalaatti
  • 10-15 cm:n pätkä kurkkua
  • puolikas avokado
  • puolikas luomupäärynä
  • siemensekoitusta
  • 3 viipaletta kevyesti paistettua parmankinkkua (lisäaineetonta!)
  • Manchego -lampaanmaitojuustoa (täyspaleoistit jättäköön tämän väliin)
  • keitetty luomumuna
  • mausteeksi tuoretta persiljaa ja rouhittua mustapippuria
  • kastikkeeksi luomuoliiviöljyä ja -balsamiviinietikkaa

Pese, pilko, kasaa lautaselle ja puputa pois!

Ja sitten oli se vappu kerran vuodessa. Munkit ja simat kerran vuodessa. Molemmat äipän omin kätösin valmistamia ja niiiiiiin hyviä. Söin kaksi liikaa. Ne menivät suoraan naamaan. Kuten odotettavissa oli. Kaduttaako? No eihän kuunaamalla kauhean mukava ole pyöriä, mutta ei kaduta. Teko oli tietoinen ja worth it! Pari kolme päivää elellään ajatus jumissa, pää hattarassa ja pussit poskissa. Mutta kyllä se siitä taas helpottaa. Pirtelöitä ja vihermehua juomalla, salaattia syömällä. Tosin ehkä jotain vähemmän suolaista kuin parmansalaattia.

Keho on tällä viikolla kuiskinut muutakin kuin tuoreen salaatin kaipuuta! Se haluaa TehoPaleolle. NYT! Niin kuin se halusi myös viime vuonna (ai miten niin olen tapojeni orja?! ;)). Minä olisin halunnut jo Kevätsiivouksen aikaan, mutta se ei vielä silloin halunnut. Nyt ne haluavat kaikki; pää, torso ja raajat. Heti ensi maanantaina =)

Mitä se tarkoittaa Paleokeittiössä? Se tarkoittaa sitä, että vielä aion yhdet paleoystävälliset muffinit pyöräyttää ja sen jälkeen anti tulee olemaan tavallisen tylsää, paleoliitista perusjuomaa ja -ruokaa. Ilman paleomakaronilaatikkoa. Tulossa tylsä toukokuu! Kokkailujen osalta. Mutta ehkä sitten enemmän jotain muuta ;)

Etkö ehtinyt mukaan Paleokeittiön ensimmäisen uutiskirjeen postitukseen? Tai menikö se sivu suun muuten vaan? Don`t you worry `bout a thing… Voit nimittäin käydä lukemassa postin vappumenuineen täältä. Ja liittyä sen jälkeen postituslistalle. Jotta ei mene seuraava kirje ohitse vaan tupsahtaa aivan ajallaan sunkin meiliboxiin =)

Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö facebookissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.