aasialainen, Gluteeniton, Kana, Kananmunaton, Kastikkeet, Keitot, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Kookoksinen mango-kanacurry kevääseen

Here we go again! Aasia on palannut emännän lautaselle, vaikka vasta jokunen viikko sitten uhkasin hylätä hetkeksi nämä hieman mausteisemmat maut ja keskittyä kevään raikkaisiin kokkauksiin.

Noh, elämä on yllätyksiä täynnä, eikä hyvää ajatusta kannata ohittaa. Onneksi en ohittanut, sillä tämä mangolla makeutettu, kookoksinen kanacurry on jotain aika makeeta!

Ja kyllähän tässä on ehditty jo nauttia keväisiä keittoja ja salaattilautasia viime viikkoina ihan riittämiin, kun työn alla on ollut reseptiikka Paleokeittiön Soppa&Salaatti -valmennukseen.

Joko olet käynyt lunastamassa oman pääsylippusi kevään kivoimpaan hyvän olon kokkausryhmään?! Vielä pääsee mukaan edulliseen Early Bird -hintaan.

Tämä juttu on just sulle, joka et jaksaisi aina miettiä, jotta mitä tänään syötäisiin. Olen miettinyt sulle 10 päivän ruokalistat melkein valmiiksi. Vaikka ryhmän ovet aukeavat jo 29.4., niin vasta vapun munkkien ja kuohujuomien jälkeen aloitellaan tositoimet. Oisko silloin ehkä pieni kasviskuuri enemmän kuin paikallaan? ;)

Mangolla täydennetty kanacurry lienee jonkinlainen Aasialaisen kookos-kanakeiton serkku. Mukana on vähän vähemmän nuudelia ja enemmän kasviksia.

Keväisen mangon lisäksi upotin curryyn Thaimaalaisesta kookos-KALAkeitosta tuttua paprikaa sekä sellaista markettien hyllyille tänä keväänä ilmestynyttä uutuutta kuin broccolinia eli varsiparsakaalia.

Aika mahtava keksintö tämä! Jotenkin helpompi kuin perusparsakaali. Ainakin purkaa.

Kukinnot ja pätkän vartta käytin curryyn. Jäljelle jääneet varret voi napostella sellaisenaan tai paistaa pikaisesti pannulla lisukkeeksi parsan tapaan.

Käytin tällä kertaa tuoretta mangoa, koska ovat nyt aika hyviä. Jos hieman helpommalla haluat päästä, niin pakastetut mangopalatkin käyvät. Muista vaan sulattaa ainakin osa, sillä mangoa tulee keittoon paitsi paloina, niin myös soseena antamaan liemeen vähän enemmän makua ja makeutta.

KOOKOKSINEN MANGO-KANACURRY

4 annosta

  • ~400 g broilerin rintafilettä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä raastettuna (~ 1 rkl?)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1-2 rkl punaista currytahnaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  • ~1,5 dl kanalientä (Puljonki)
  • reilu puoli pakettia broccolinin eli varsiparsakaalin kukintoja pienellä varrella
  • 1-2 chilipalkoa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1-2 tuoretta mangoa (~400 g, josta 150 g soseutettuna)
  • 1/2 – 1 limen mehu
  • suolaa
  • 2-3 rkl kookosöljyä paistamiseen
  • viimeistelyyn tuoretta thaibasilikaa tai korianteria
  1. Esivalmistele; pilko broilerinfileet, silpu sipuli ja valkosipuli, suikaloi paprika, raasta inkivääri, pilko broccolini ja chili, kuori ja paloittele mango(t) ja purista lime.
  2. Paista paloiteltu broilerinfilee pikaisesti pannulla. Mausta suolalla ja nosta sivuun.
  3. Kuullota isohkossa kattilassa muutama minuutti sipulia. Lisää suikaloidut paprikat. Jatka kuullottamista hetken aikaa. Lisää mausteista valkosipuli, inkivääri, kurkuma sekä punainen currytahna. Jatka kuullottamista vielä joitakin minuutteja.
  4. Lisää kattilaan kanaliemi ja sekoittele niin, että pohjaan juuttuneet mausteet liukenevat liemeen. Lisää kookosmaito sekä paistetut broilerinpalat. Jätä kannen alle hautumaan miedolla lämmöllä ~20 minuutiksi tai kunnes broileri on kypsynyt kauttaaltaan. Soseuta sillä aikaa osa mangosta teho- tai sauvasekoittimella kera pienen vesitilkan (~puolisen desiä riittänee).
  5. Lisää kattilaan mangosose, chili, kalakastike sekä limen mehu. Sekoita ja testaa maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita maun mukaan.
  6. Lisää lopuksi vielä broccolini sekä mangokuutiot. Hauduta ~5-10 min, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on edelleen purutuntumaa.
  7. Hienonna joukkoon vielä lopuksi hieman tuoretta thaibasilikaa tai korianteria.
  8. Syö sellaisenaan tai tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

En osannut päättää tuliko tästä keitto vai kastike, joten osan nautin sellaisenaan keittokulhosta ja osan keitetyn basmatiriisin kanssa lautaselta. Molemmat toimii mainiosti! Nesteen määrää säätelemällä voi currya viedä suuntaan tai toiseen. Tosin tällainen monikäyttöinen versiokin on aika kiva.

Iso kattilallinen soppaa meinasi nähdä lopun jo ensimmäisenä iltana, kun en kerta kaikkiaan vaan pystynyt lopettamaan syömistä, vaikka vatsa oli aivan tupaten täys! Aivan järkyttävän maistuva keitos, jota kannattaa ainakin kerran kokeilla. Veikkaan, että sen jälkeen kokeilet vielä toisen ja kolmannenkin kerran.

Pahoittelen, että kuvat eivät tee täysin oikeutta annokselle. Pimeys oli jo laskeutunut, kun curry ehti valmiiksi, joten jouduin kuvissa tyytymään seuraavan päivän lämmitettyyn versioon, joka ei näytä ihan yhtä pirteältä kuin vastavalmistunut.

P.S. Olethan jo tilannut Paleokeittiön uutiskirjeen suoraan sähköpostiisi? Jos et, niin käypä tilaamassa se täältä! Jees jees, yritän jällen aktivoitua uutiskirjeiden tiimoilta ;)

Makeeta currykevättä Sinulle!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s