Gluteeniton, Kana, Maidoton, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Jätä kommentti

Ruokaisa lounas- tai välipalasalaatti – Broiskua currymajoneesissa

Mustikoita on nyt metsät pullollaan, ja kuten Paleokeittiön instagramia seuranneet ovat saattaneet huomata, niin mustikoita on myös emännän elämä täynnä! Niitä on paitsi aamiaiskulhossa ja kesäkakuissa, niin nyt myös salaatissa. Jonne sopivat mun mielestä aika kivasti =)

Tekaisinpa jälleen tällaisen superhelpon ja ruokaisan lounas-/välipalasalaatin jääkaapista löytyneestä broiskurasiasta. Mukaan vähän raikasta omenaa ja rapsakkaa selleriä kera currylla maustetun majoneesin, ja taas oli parin päivän ruokahuolet jääneet unholaan.

Parasta kesäkokkausta! Koska hyvää, nopeaa ja nautitaan kylmänä. Mustikoilla tai ilman. Salaatinlehdellä tai riisikakun päällä. Sopisi hienosti myös kolmioleivän väliin, jos sellaisia harrastaisin.

Lounaaksi täytin kolme salaattivenettä, välipalaksi riitti yksi. Tai kaksi ;)

CURRYLLA MAUSTETTU BROILERI-MAJONEESISALAATTI

3-6 annosta

  • 450 g broilerin rintafilettä
  • 1 hapan omena (Granny Smith)
  • 2-3 varsisellerin vartta
  • ~1-1 ½ dl majoneesia (valmista tai itse valmistettua)
  • 1-2 tl currymaustetta
  • suolaa ja mustapippurirouhetta
  • tarjoiluun esim. Cosmopolitan -salaatinlehtiä, muuta vihreää tai riisikakkuja
  • päälle tuoretta korianteria, persiljaa tai basilikaa ja mustikoita (+ kurkumaa tai currya)
  1. Kypsennä broiskut pannulla, anna jäähtyä ja kuutioi pieniksi paloiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuori ja kuutioi omena. Viipaloi varsiselleri.
  3. Sekoita majoneesi ja currymauste keskenään.
  4. Laita kaikki ainekset sopivaan kulhoon ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, parasta yön yli seisotettuna.
  5. Tarjoile kylmänä salaatinlehtiin kietaistuina wrappeina tai salaattiveneinä, viherpediltä tai riisikakun päältä. Lisää tarjoiluvaiheessa päälle sopivaa yrttiä ja tuoreita mustikoita (+ kurkumaa tai curryjauhetta). Toimii hyvin myös ilman mustikoita.

Joko olet käynyt osallistumassa tämän viikon KESÄKISA -ARVONTAAN?! Sunnuntaihin saakka kerkiää, ja maanantaina potkaistaan käyntiin viiden sarjasta viimeinen arvonta.

Ja kannattaa tulla visiitille Paleokeittiöön huomennakin. Koska huomenna yritän vihdoin saada tuupattua tänne  ihan ylihyvän, paleoystävällisen SITRUUNA-MUSTIKKAKAKUN! Viikonlopuksi ystävät, viikonlopuksi… ;)

Mustikkaista loppuviikkoa Sinullekin! Mene metsään! =)

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.