Gluteeniton, Kananmunaton, kesäsalaatti, Pähkinätön, Reseptit, Salaatit, SEMIPALEO, Sokeriton, Viljaton, wine & dine
Jätä kommentti

Pinaatti-melonisalaatti, marinoitua punasipulia ja fetaa (+viinivinkki!)

Kuukausi ehkä vaihtuu, mutta KESÄ jatkuu Paleokeittiössä! Koska en vaan yksinkertaisesti suostu luopumaan sen enempää kivoista kesäfiiliksistä kuin kevyistä kesäruoistakaan.

Sitä paitsi ruoan puolesta kesän sato alkaa olla vasta parhaimmillaan. Nyt on tarjolla etenkin hyviä kotimaisia raaka-aineita, joista valita! Metsässä, puutarhassa ja marketin hyllyilläkin.

Kesäisellä salaatilla jatketaan! Ajatus raikkaasta pinaatti-melonisalaatista lähti oikeastaan jääkaapissa valmiina odottavista piklatuista kantarelleista ja marinoiduista punasipuleista. Eikä lautaselle enää montaa raaka-ainetta tarvittu näitä kahta täydentämään, kun kesäinen salaattiannos oli valmis. Vain vähän vihreää. Ja suolaista.

Ennen salaattireseptiä vielä yksi aika mainio viinivinkki loppukesään! Uudehko, ympäristöystävällisistä ja pehmeistä arvoista ponnistava Footmark Organic White -luomuvalkkari Espanjasta on nimittäin aika hyvä valinta piknik- tai reissuviiniksi. Testasin!

Suuntasin eräs kaunis ja lämmin kesäilta auringonlaskun aikaan Inkoon rantakalliolle nauttimaan luonnonrauhasta ja nappasin pullon mukaani. Toimi!

Itse viini oli positiivinen yllätys, jota en osannut odottaa. Sellainen helposti nautittava, joka ei välttämättä kaipaa rinnalle purtavaa.

Alhaiset odotukset juontanevat muovipulloon, joka saa valitettavasti aina viinin tuntumaan… ”halvalta”. Ja kyllähän myös hinta on tällä luomuviinillä enemmän kuin kohillaan. Alta kympin lähtee litran pullo! Niin, siis todellakin LITRA eikä vaan kolmen varttia.

Vaikka muovipullot eivät kauheasti houkuta, niin kyllähän sellaisella hyvät puolensa on silloin, kun lähdetään ovesta ulos; vähemmän kannettavaa ja huolta pullon rikkoutumisesta. Kierrekorkkikin on reissussa luonnonkorkkia kivempi. Koska pullonavaaja unohtuu kuitenkin kotio. Ja siinähän sitä on sitten vääntämistä, jotta päästään viinistä nauttimaan ja mietitään, että millähän tämä nyt suljetaan, kun siirrytään paikasta toiseen.

Eli menkäähän muutkin vielä nauttimaan elokuun toivottavasti lämpimistä, mutta takuuvarmasti pimenevistä illoista luonnonhelmaan ja napatkaa pullollinen Footmarkin luomuvalkkaria mukaan! Siitä riittää useammallekin retkeilijälle. En mäkään sentään koko pulloa kerrasta yksin tyhjentänyt ;)

Ja hei, kannattaa käydä tutustumassa ajatuksiin tuotemerkin taustalla ja muihinkin tuoteperheen tuotteisiin vaikkapa Footmarkin kotisivuilla! Sanoisin, että melko paleoystävällistä ;)

PINAATTI-MELONISALAATTI, MARINOITUA PUNASIPULIA JA FETAJUUSTOA

  • tuoretta babypinaattia
  • rucolaa
  • hunajamarinoitua punasipulia + lientä kastikkeeksi
  • pie del sapo- tai muuta makeaa melonia
  • murustettua fetajuustoa
  • tuoretta basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • pikkelöityjä kantarelleja
  1. Huuhtele pinaatti ja rucola tarvittaessa.
  2. Paloittele kuorittu meloni.
  3. Kasaa kaikki ainekset lautaselle, lisää päälle punasipulien marinointilientä ja nauti samantien.

Jos piklattuja kantarelleja ei satu olemaan saatavilla, niin salaatti toimii vallan mainiosti ilmankin. Sienistä ei siis saa tekosyytä jättää salaattia syömättä ;)

Nautinnollisia salaatti- ja retkihetkiä alkavaan loppukesään!

Footmark Organic White saatu testattavaksi Norex Spiritsiltä. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.