Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Pirtelöt, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Makoisa ja ravinteikas pirtelö aroniasta

Hola mi Amigos y Amigas! Hyvää sunnuntai -iltaa ja terveiset Epsanjasta, Katalonian auringon alta, jossa emäntä todennäköisesti parhaillaan nauttii Katalonian keittiön merellisistä antimista ja paikallisen Pares Baltan biodynaamisesti tuotetuista viineistä.

Olen nyt reilun viikon verran painiskellut kaikenlaisten nettiin ja meileihin liittyvien teknisten haasteiden parissa. Sain hommasta tarpeekseni, joten päätin heittää hanskat hetkeksi heinikkoon ja lähteä yhtäkkiä yllättäen katselemaan Välimeren aurinkoa.

Tämä postaus on siis ajastettu ja Paleokeittiön kanavilla vallitsee viikon verran radiohiljaisuus. Jos totaalinen tylsyys aurinkotuolissa iskee, niin saatan jokusen kuvan instaan laittaa. Mutta that`s it!

Kamera on kyllä mukana ja todennäköisesti hyvinkin aktiivisessa käytössä, mutta muihin teknisiin laitteisiin en aio koskea. Josko ne tekniset ongelmat vaikka sillä aikaa katoaisivat ihan itsekseen… Epäilen, mutta aina voi toivoa.

Julkaisemattomia reseptejä roikkuu koneella taas jonkin verran (etenkin vähän stydimpiä pirtelöitä ;)), mutta eiköhän niihin ehditä palaamaan myöhemminkin.

Tämän maistuvan aroniapirtelön halusin laittaa vielä ennen reissua valmiiksi. Koska aronia on mitä mainioin marja ja sen aika on NYT! Hyödyntäkää ihmeessä nämä superfood -tasoiset marjat pois pensaista roikkumasta.

Ovat sellaisenaan hieman happamia, mutta toimivat pikaisessa pirtelössä äärettömän hyvin. Ja sisältävät paaaaaljon kaikenlaista terveystekijää. Niin kuin nämä tummat marjat tuppaavat tekemään. Ovat vieläpä helppoja poimia ja käsitellä. Jos vaikka mustikan- tai puolukanpoimintaan ja putsaamiseen vertaa.

Täytyy kyllä sanoa, että tämän aroniapirtelön maku yllätti. Positiivisesti! Jos en olisi omin kätösin marjoja pirtelöön pistänyt, niin olisin voinut hyvinkin kuvitella nauttivani kirsikkapirtelöstä. Aronia + persikka + ripaus kanelia → TOIMII! Kuten cashewpähkinöiden tuoma kermaisuuskin.

”KIRSIKKAINEN” ARONIAPIRTELÖ

1 annos

  • 100 g marja-aroniaa
  • 2 pientä persikkaa (tai päärynää, ~150 g)
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 2 – 2½ dl vettä
  • ripaus kanelia
  • hieman suolaa

Kaikki ainekset pirtelökoneeseen ja sulavaksi smoothieksi. Persikasta kannattaa poistaa kivi tai kone ei välttämättä hyvää tykkää. Myös nektariini lienee oiva vaihtoehto siinä missä persikkakin. Omenaakin olen sekaan laittanut. Hyvää sekin, mutta persikkaversio vei mun suussa voiton.

Jos joku kaipaa makeutusta, esim. Suomessa usein tavattavien puoliraakojen persikoiden vuoksi, niin taatelit, vaahterasiirappi ja hunaja ovat hyviä makeutusvaihtoehtoja. Itse valitsisin tarvittaessa toffeemaisen taatelin.

Makoisia hetkiä aroniapirtelön parissa ja aurinkoista alkavaa viikkoa Suomeenkin!

Seuraa facebookissa!Seuraa Twitterissä!Seuraa Instagramissa!Seuraa Pinterestissä!Seuraa Bloglovin`issaTilaa uutiskirje!Paleokauppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s