Gluteeniton, Kananmunaton, Maidoton, Makkara, Paleokeittiön Parhaat, Pähkinätön, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Viljaton
Comments 2

Uunipaahdettua kukkakaalia chorizolla

Joko olet osallistunut kukkakaalitalkoisiin? Minäpä olen! Vaikka muuten nämä terveellisten kokkausten talkoot ovat olleet vähän jäissä, ja olen koko elokuun ajan päättänyt ryhdistäytyä asian suhteen ainakin pari kertaa viikossa. Well, it is, what it is ja helpommalla pääsee, kun hyväksyy vallitsevat olosuhteet ja yrittää parhaansa.

Jokainen on varmasti kokenut sen, kun elämässä tuntuu olevan niin paljon kaikkea muuta tärkeämpää kuin ruoka. Silloin on parasta päästää itsensä vähän helpommalla. Kokkausten suhteen. Ja sehän onnistuu ainakin kolmella eri tavalla.

 1. Valmista helppoja ja nopeita ruokia.
 2. Tee mahdollisimman iso satsi kerralla, jotta ei tarvitse heti huomenna seisoa puolta tuntia kauhan varressa.
 3. Käytä valmiita reseptejä ja säästä aivokapasiteettia muuhun kuin uusien, hienojen reseptien kehittelyyn.

Näistä prinsiipeistä se lähti tämäkin varsin mainio ruoka. Ja kukkakaalista.

Resepti on suuresti ihailemani Yotam Ottolenghin käsialaa. Yotamissa vaan on sitä jotain. Pidän hänen ajattelutavastaan ja yleensä melko yksinkertaisista, raaka-aineita kunnioittavista resepteistä. Joista useimmat vielä passaavat paleoideologiaan. Ja elleivät passaa, niin pistetään passaamaan. Helposti. Raaka-aineita hippasen viilaamalla.

Pellillinen paahdettua kukkakaalia chorizolla syntyy helposti ja nopeasti vain vähän aineksia pilkomalla ja soosia sekoittelemalla. Uuni hoitaa loput. Ja samalla valmistuu isompikin annos. Eli kaikki tämän hetken kokkausvaatimukseni täyttyvät. Plus se kukkakaali.

Hieman viilasin. Alkuperäisen reseptin kurpitsansiemeniä ei kaapista löytynyt, joten ne sivuutin näppärästi. Totesin myöskin, että oli paree sekoittaa mausteet ensin öljyyn ja pyöritellä vasta sen jälkeen kukkakaalit mausteisessa kastikkeessa. Uskon, että näin saavutin maullisesti tasaisemman lopputuloksen kuin aineksia suoraan kukkakaalin päälle ripottelemalla.

Tämä on sikäli aika hauska paistos, että siitä löytyy maullisesti vähän kaikkea. On lempeää kukkakaalia, uunissa makeaksi muuntunutta punasipulia, tulista chorizoa ja suolaista oliivia.

Ehkä joku kastike valmiin paistoksen päälle antamaan hippasen enemmän kosteutta olisi ollut vielä kiva lisä ja sitonut ainekset paremmin yhdeksi kokonaisuudeksi. Mietin sitä kyllä, mutta sitten päätin antaa vaan mennä ja säästää sitä rajallista aivokapasiteettia muuhun ;)

PAAHDETTUA KUKKAKAALIA CHORIZOLLA

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

2 Comments

 1. Täällä toinen Ottolenghi-fani. Upea resepti…sisältää monta suosikkiainesta. Täytyypää kokeilla!
  Terveisin Maalaisbistrosta

  • Joo, Yotamissa on sitä jotain! Ennen kaikkea arvostan monien reseptien helppoutta. Kuinka vähällä vaivalla sitä voi oikeasti taikoa jotain hyvää! Ja ravitsevaa. Myös raaka-aineyhdistelmät ovat monesti jännittäviä; en olisi kyllä keksinyt heittää oliiveja uuniin näiden muiden kaveriksi.

   Maukasta syksyn alkua Maalaisbistroon! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.