Gluteeniton, itämainen, Kananmunaton, Kasvikset, Lisukkeet, Maidoton, Salaatit, Sokeriton, TÄYSPALEO, Vegaani, Viljaton
Jätä kommentti

Kukkakaalia itämaiseen tapaan

Kotimaisen kukkakaalin satokausi jatkuu hehkeänä, joten jatkanpa minäkin heti perään toisella helpolla ja herkullisella kukkakaaliaterialla.

Sellaisenaan syötävällä tai lisukkeeksi sopivalla salaatilla mennään taas. Tosin hyvin erilaisella kuin aiempi Kesän ”kermainen” kukkakaalisalaatti. Sillä nyt pistettiin osa kukinnoista uuniin ruskettumaan. Ja laitettiin reippaasti itämaisia makuja kotimaista kaalia virkistämään.

Resepti on yhäkin diggaamani Yotam Ottolenghin käsialaa. Enkä sitä juurikaan muutellut. Mitä nyt suolaa hippasen suuremmalla lusikalla annostelin. Koska kukkakaali kaipaa suolaa. Ja käyttämäni Himalajan ruususuola on vähemmän suolaista kuin moni muu vastaava mauste.

Uskallan väittää, että moni kukkakaalia karttava on aikanaan suolatonta, ylikypsäksi keitettyä mautonta mössöä suuhunsa saanut. Vika kun ei aina ole raaka-aineessa. Se saattaa löytyä myös valmistustavasta.

Ehkä kannattaa kokeilla tätä täynnä makua olevaa salaattia ja antaa kukkakaalille toinen mahdollisuus. Jos vaikka jatkossa nappais!

Israelistaustaisen, sittemmin lontoolaistuneen keittiömestari, ravintoloitsija, ruokakirjailija ja TV-kokki Ottolenghin reseptiikkaa on nähty Paleokeittiössä ennenkin. Ja tullaan muuten näkemään ihan kohta uudelleen.

Tsekkaa nämä Yotamin innoittamat kaaliherkut menneiltä vuosilta ⬇️ ⬇️ ⬇️

Yotamin kokkaus istuu paitsi Paleokeittiöön, niin myös emännän helppoa, yksinkertaista ja makua suosivaan kokkausideologiaan. Myös yrttejä reippaalla otteella hyödyntävä tyyli ihastuttaa – antavat maun lisäksi rutkasti ravintoaineita.

Yrttejä itämaiseen tapaan valmistetussa kukkakaalisalaatissa piisaakin peräti kolmin kappalein. Kukkakaaliakin hyödynnetään kahdella tapaa – paahdettuna ja raastettuna.

Vahvasti itämaista makumaailmaa tarjoaa juustokumina eli jeera.

Koko komeuden niin maun kuin värienkin puolesta viimeistelevät suussa iloisesti pirskahtelevat granaattiomenansiemenet. Sekä rahtusen rapeat ja paahteiset pistaasipähkinät.

ITÄMAINEN KUKKAKAALISALAATTI

2-4 annosta

Paahdetut kasvikset

  • 500-600 g kukkakaalia (+ lehtiä)
  • 1 sipuli (värillä ei väliä)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ~½ tl suolaa
  1. Perkaa kukkakaali sopivaan kulhoon kukinnoiksi. Puolita sipuli ja siivuta sekaan puolirenkaina.
  2. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita niin, että kaikki ainekset öljyyntyvät.
  3. Paahda 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia niin, että kukkakaali saa väriä ja pehmenee haarukan mentävän napakaksi. Pidä silmällä sipulia, ettei pala!

Salaatti

  • paahdettu kukkakaali-sipuliseos (ohje yllä)
  • 250-300 g tuoretta kukkakaalia raastettuna
  • iso nippu lehtipersiljaa
  • reipas kourallinen minttua
  • reipas kourallinen rakuunaa
  • 2-3 rkl oliiviöjyä
  • ~1½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl juustokuminaa
  • ~½ tl suolaa
  • puolikkaan granaattiomenan siemenet
  • ~40 g (kevyesti kuivalla pannulla paahdettuja) pistaasipähkinöitä
  1. Anna paahdetun kukkakaalin ja sipulin jäähtyä hyvin. Laita sopivaan sekoituskulhoon.
  2. Lisää kulhoon raastettu kukkakaali sekä rouheasti silputut lehtipersilja, minttu ja rakuuna. Sekoita.
  3. Lisää oliiviöljy, sitruunamehu, juustokumina sekä suola. Sekoita hellästä, mutta huolellisesti.
  4. Täydennä granaattiomenan siemenillä sekä rouheasti pilkotuilla pistaasipähkinöillä. Sekoita.
  5. Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita, sitruunamehua ja/tai yrttejä.
  6. Tarjoile salaatti sellaisenaan, liha- tai kanaruokien lisukkeena tai esimerkiksi murennetulla fetajuustolla täydennettynä. Herkullista myös seuraavana päivänä! Säilytä tarvittaessa jääkaapissa tiiviisti suljetussa astiassa.

Maukkaita kukkakaalikokkailuja Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Seurustellaan somessa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.