Arvonta, Tapahtumat, Tuotekatsaukset, Vinkit
Comments 22

Lähtisitkö luomuviini-illalliselle? (ARVONTA!)

EDIT 2.10.2017: Arvonta on suoritettu ja arpaonni potkaisi tällä kertaa MARIANNE LINDBERGIÄ. Voittajaan on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

P.S. Luomuviini-illallisella on vielä tilaa eli jos aihe kiinnostaa, niin tervetuloa paikalle! Osallistuminen vain pöytävarauksella, jonka voi tehdä meilitse osoitteeseen varaukset@wohlsgard.fi tai puhelimitse numeroon 010 420 1519


Tämähän meni nyt ihan viineilyksi! Viime viikolla oli vähän juttua viinintuotantoon liittyen. Samaisessa artikkelissa huutelin suosituksia alkuviinien perään. Niitä ei ole vielä kuulunut, mutta nyt mulla olisi antaa teille, alkuviineistä kiinnostuneille muutama vinkki.

Käväisin nimittäin maanantaina tapahtumassa, jossa pääsin näitä maistelemaan vähän laajemminkin. Tällainen maistelutilaisuus on siinä mielessä hyvä, että viinien vertailu on huomattavasti helpompaa kuin nauttiessa lasillisen silloin ja toisen tällöin.

Mutta ensin tämän artikkelin pääasiaan…

Lähtisitkö luomuviini-illalliselle?

Nyt olisi nimittäin mahdollisuus päästä maistelemaan luomuja, biodynaamisesti tuotettuja ja alkuviiniäkin oikein neljän ruokalajin illallisen kera tunnelmallisessa kartanomiljöössä. Veloituksetta.

Kuva: Wohls Gård

Kotikunnassani Kirkkonummella sijaitsevan kartanoravintola Wohls Gårdin Viinin ja ruoan liitto -illalliset starttaavat perjantaina 6.10. Aiheena em. mainitut viinit kera lähi- ja luomutuotetuista raaka-aineista kootun illallisen (tsekkaa lisätiedot Wohls Gårdin tapahtumasivulta).

Ja nyt mulla olisi jälleen ilo arpoa illalliskortit (kokonaisarvo 164 €) yhdelle onnekkaalle seuralaisineen!

ARVONTA

PALKINTO: Luomuviini-illallinen kahdelle kartanoravintola Wolhs Gårdissa Kirkkonummella perjantaina 6.10. klo 18.30 alkaen. Illallinen sisältää neljän ruokalajin menun sekä kuusi eri viiniä asiantuntijan esitteleminä. Viiniasiantuntemusta ei tarvita, kiinnostus hyvää ruokaa ja juomaa kohtaan riittää :)

OSALLISTUMINEN: Ilmaise kiinnostuksesi osallistumisesta joko tämän postauksen kommenttiosiossa tai facebook -postauksen kommenteissa. HUOM! Osallistuthan arvontaan vain jos pääset kyseisenä ajankohtana paikalle.

Arvonta suoritetaan sunnuntaina 1.10. klo 18 kaikkien kommenttinsa sekä kommenttiosioon, että faceen jättäneiden kesken. Tämän jälkeen tulleet kommentit eivät ole enää mukana arvonnassa.

Jos mietityttää, että millainen meno tällaisella viini-illallisella oikein on, niin käypä lukaisemassa tunnelmia emännän ensimmäisestä vastaavasta kokemuksesta samaisessa paikassa ever! Ja sit vaan onnea arvontaan!

Sitten niitä NATURAALIVIINEJÄ!

Sain ensikosketukseni alkuviineihin joskus reilut viisi vuotta sitten. En muista tarkkaa ajankohtaa, aika kulkee niin nopsaan. Mutta kokemus oli suoraan sanottuna muutenkin viineihin täysin tottumattomalle KARMEA. Innostus testaukseen lähti jostain terveystietoisten kohkaamisesta. Silloin Alkosta taisi löytyä vain tämä yksi ja ainoa pullo laatuaan. Jotain espanjalaista se oli. Nimi ei ole jäänyt muistiin.

Olin aivan varma, että pullon sisältö oli pilaantunut. Koska samea väri (joka kuuluu asiaan). Ja se maku. Kokemuksesta jäi jonkin sortin kammo alkuviinejä kohtaan, jonka vuoksi niiden maistelu on saatavuushaasteiden ohella jäänyt vähäiselle. Muutamia olen tuon jälkeen testannut ja ollut edelleen sitä mieltä, että ei ole ihmisen juomaa.

Tosin vasta hiljattain havahduin myös siihen, että olen tietämättäni nauttinut ravintoloissa muutamia aivan loistavia naturaalimenetelmällä tuotettuja viinejä. Sellaisia, jotka ovat itse asiassa päätyneet jopa suosikkilistalleni. You live, you learn!

Poimin maanantain tapahtumasta muutamia helposti Alkosta saatavilla olevia natuviinejä. Alkossahan valikoima on edelleen kohtuullisen suppea, mutta ravintoloista alkaa ainakin täällä pääkaupunkiseudulla löytyä jo vaihtoehtojakin.

Luonnollisten kuplien ystäville löytyy tilausvalikoimista lounais-ranskalaisen Domaine le Rocin Negrette -rypäleestä tuottama kevyt ja vähäalkoholinen (9 %) Roc`Ambulle. Musta tämä oli helposti nautittava kuohujuoma, josta on hyvä aloittaa natukupliin tutustuminen.

Roc´Ambulle tulee magnum -pullossa, joten tässä olisi hyvä vaihtoehto vähän isommallekin porukalle vaikka pieniin juhlatilaisuuksiin. Hintaa puolentoista litran lekalla hippasen päälle 35 euron eli ihan kohtuuhinnoissa liikutaan.

Vaativampaan kuplajuoman makuun suosittelen erittäin lämpimästi Domaine de la Pinten niin ikään Ranskasta, Juran alueelta tulevaa Chardonnayn, Pinot Noirin ja Savagnin rypäleistä valmistettua Crémant du Juraa. Tykästyin tähän kovasti! Alkoi kuplissa olla jo vähän enemmän luonnetta; tyylikkäästi kuiva, mutta kivasti hedelmäinen kuohuva.

Crémant du Jura Pinteä pitäisi maahantuojan mukaan löytyä myös Alkon valikoimista (oletan, että tilauspuolelta kuitenkin), mutta en sitä itse haulla löytänyt. Ehkä kannattaa kysäistä Alkosta.

Hintaa 0,75 litran pullolla jo vähän enemmän eli hieman alta 30 euron. Mutta mun mielestä kyllä hintansa väärti ja menee kevyesti jopa perusamppanjoiden ohi. Ehkä perussamppanjan sijaan kannattaakin ensi kerralla sijoittaa roposet tähän luonnolliseen Crémantiin!

Esillä olleista valkoisista en oikein saanut kiinni, mutta loppuun vielä pari punaista.

Kuvassa oikealla Alkon vakiovalikoimasta vielä kohtuulliseen 16,53 €:n hintaan löytyvä itävaltalaisen Weingut Judith Beckin tuottama Beck Ink 2015. Pääosassa Zweigelt -rypäle, jota täydentää ripaus St. Laurentia.

Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen punaviini, jota voin suositella ensikosketukseksi alkuviineihin vähemmänkin viinimaailmassa seikkailleelle. Tosin saattaa olla, että omalla kohdalla makua kevensi entisestään tuo vasemmalla näkyvä, erittäin luonteikas, intensiivinen ja monivivahteinen Antadzen Saperavi. Beck Ink on myös vegaaninen eli valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Best for last! Maistamistani naturaaliviineistä ehdottomaksi suosikikseni kohosi vähän yllättäen pienen georgialaisen viinitilan Antadze Winesin tuottama Saperavi 2016. Nimensä mukaisesti rypäleenä georgialainen Saperavi, joka oli itselleni uusi tuttavuus. Kuten georgialainen viini muutenkin.

Täytyy sanoa, että vielä vuosi sitten olisin sylkenyt tällaisen viinin kuppiin ja vannonut, että en enää ikinä siihen koske. Siksi onkin kiva huomata, että kyllähän tässä on matkan varrella maistellessa makuaistit ja arvot kehittyneet. Vaikka Saperavin ensimmäinen kulaus tuntui aika tylysti vanhalta pilttuulta suussa, niin seuraavat muuttuivat tasaiseen tahtiin vain mielenkiintoisemmiksi. Erittäin vahva suositus, jos haluat kokea jotain intensiivistä ja erilaista. Seikkailunhaluisille. Give it a chance!

Antadzen Saperavia tulee pieni erä Alkoon ensi kuussa. Hintaa pullolle päälle kolmekymppiä, joten hieman hinnakkaammasta punaviinistä on jo kyse. Sain riippumattomalta ammattilaiselta myös vinkin, että tätä kannattaisi ehkä pullo tai pari hankkia, ja antaa viinin kypsyä ja kehittyä vielä muutama, jopa 5-6 vuotta. Pistin korvan taakse ;)

Viinillisissä tunnelmissa on emännän viikko vierähtänyt, mutta on Paleokeittiössä kokkailtukin. Tuloillaan on helppoa ja hyvää arkiruokaa niin kesäkurpitsasta kuin ajankohtaisista sienistäkin. Kunhan kerkiää… Pysy kanavalla!

Yhteistyössä kartanoravintola Wohls Gård. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

22 Comments

 1. Laura Jäntti says

  Ehdottomasti olisi ihana kokemus. Olemme kaksi opiskelijaa ja emme ole olleet hetkeen yhdessä kun olin työharjoittelussa 4 kuukautta kanadassa ja meillä ei ole ollut yhteistä romanttista aikaa vielä koskaan yhdessä, niin tämä olisi ihana yllätys miehelleni Wanttelle.

 2. Olen kuullut paljon hyvää Wohlsin kartanosta ja suunnitelmissa on ollut käynti siellä muttamutta kun ei vaan saaristolaisella ole ollut asiaa siihen suuntaan niin se on jäänyt kokematta. Mieheni olisi mieleinen viineistä paljon tietävä deitti tähän illalliseen!

 3. Susa Salminen says

  Luomuruoka ja viinit kiinnostaa kyllä! Ja hieno miljöö tietty 👍

 4. Marianne Lindberg says

  Kyllä kiitos haluan luomuviini-illalliselle! Mukaan tulee mies tai hyvä ystävä, kumpi vain sattuu silloin pääsemään.

 5. Marika Tynys says

  Oi että oispa ihanaa hemmottelua arjen keskelle tuo luomuviini-illallinen 😍❤

 6. Tii says

  Todellakin kiinnostaisi voittaa tällainen ihana valmiiksi mietitty ja valmistettu kokonaisuus mahtavassa ja kauniissa miljöössä, joten mukana.

 7. Sara says

  Kuulostaapa tosi mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Saisin samalla yhteisen viikonloppuloman synttärilahjaksi (synttärit on vko tästä illallisen ajankohdasta), kun samaan reissuun yhdistäisi muutakin kivaa aktiviteettia. Olen siitä vähän miehelle vihjaillut, mutta ei oo tainnut mennä ihan kaaliin ;).

 8. Chipe says

  Ai vitsit, kyllä varmasti maistuisi minulle ja miehelleni tällainen romanttinen ja maukas yllätys. Kumpa kerrankin voittaisin!

 9. Lumi says

  Todellakin kiinnostaisi. Opiskelijana tälläiseen hemmoteluun ei oikein ole varaa 😍 Olen kerran maistanut biodynaamista viiniä ja ne ovat niin eri maailmasta kun normiviinit. Suosittelen todella paljon.

 10. Susanna Whitaker says

  Olis kyllä maukas palkinto! Ihan ehdottomasti olen mukana arvonnassa!

 11. Jessica R. says

  Kyllä varmasti lähtisin! Sairasloman jälkeen olisi ihana päästä arkea ja kotoa pakoon syömällä kunnon illallinen viineineen hyvässä seurassa. Tällaisesta kun on pitkä aika!

 12. Krisu says

  Olisi tosi kiva päästä tutustumaan ko paikkaan ja kokea huima elämys! Hieno arvonta!

 13. Marie says

  Wautsiwau! Tuohan olisi kiva synttärilahja itselle! Viineistä olisi mukava oppia lisää! Ehdottomasti mukana!

 14. maarittim says

  Lähtisin – hyvä viini ja ruoka kiinnostavat todella paljon.

 15. Tiina says

  Jestas! Kukapa ei lähtisi! Täällä ollaan valmiina uusiin kokemuksiin!

 16. Satu.T says

  Tää olisi huippua päästä osallistumaan tälle illalliselle ja saada opastusta viinien saloihin hyvän ruuan merkeissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.