Arvonta, Tapahtumat, Uutiset, Vinkit
Jätä kommentti

Viini ja Ruoka valtaa Messukeskuksen – VOITA LIPUT!

On taas se aika vuodesta kun Viini ja Ruoka valtaa Kirjamessujen ohella Helsingin Messukeskuksen. Tapahtuma on itselleni eräänlainen virstanpylväs, sillä juurikin kyseisessä tapahtumassa pari vuotta sitten heräsi oma mielenkiintoni viinimaailmaa kohtaan. Vähän niin kuin vahingossa. Se on kuitenkin toinen tarina se, jonka tulen kyllä jakamaan vielä kanssanne. Toisaalla. Nyt on ajankohtaisempaakin asiaa ;)

Ajankohtaista on paitsi artikkelin aihe eli LIPPUARVONTA Viini ja Ruoka -tapahtumaan, niin myös se, että näillä näkymin tämä on viimeinen #matkaviinimaailmaan Paleokeittiössä. Se lienee ilouutinen monelle. Mutta ilouutisia on myös niille, jotka viinimaailmassa haluavat emännän mukana edelleen jatkaa.

Olen avannut uuden sivuston, joka keskittyy elämän nautinnollisempiin puoliin.

Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet enJOYn pariin!

enJOY logo

Projekti on ollut piiiiitkä ja hyllytettykin jo useampaan kertaan. Mutta nyt sivusto on kuitenkin pitkällisen soutaa ja huopaa -vaiheen jälkeen ”valmis” ja auki. Palaan vielä tähänkin aiheeseen ja Paleokeittiön tulevaisuuteen omassa postauksessa.

Mutta mikäs sen oivallisempaa juhlistaa uuden sivuston aukeamista kuin arpoa lippuja yhteen Suomen herkullisimmista ja nautinnollisimmista tapahtumista! Itse arvonta tapahtuu luonnollisesti enJOYn huomassa, joten KLIK KLIK kaikki arvonnasta kiinnostuneet osallistumisohjeita lukemaan!

Erilaisia viinitapahtumia jo melko monta läpi kahlanneena tiedän, että ainakin newbiellä menee tapahtumissa herkästi pää sekaisin. Paitsi viinistä niin myös valikoiman laajuudesta. Koko kokemus menee helposti haahuiluksi ja monta mielenkiintoista lasia jää kumoamatta. Kun ei sitä alkomaholia ihan määrättömiin pysty kittaamaan. Ehkä joku pystyy. Minä en ;)

Joten jatketaanpa vielä kera muutaman maisteluvinkin ja messumuiston. Viinimaailmassa matkaajallehan parasta on päästä maistamaan useita eri viinejä kohtuuhintaan. Kun ei tarvitse koko pulloa kerralla ostaa.

Messuilla on esillä satoja viinejä, mutta ota suunnaksi ainakin Viikon Viinin osasto. Löytyy osoitteesta 4c51. Siellä on tarjolla paljon muutakin mukavaa, mutta näillä pääset kivasti alkuun ja messutunnelmaan.

Nicolas Feuillatte Brut Reserve

Samppanjalla on aina hyvä aloittaa! Tapahtuma kuin tapahtuma.

Nicolas Feuillatten sinietikettinen Brut Reserve saattaa olla jo monille tuttu klassikko, mutta jos ei ole, niin maistamaan. Vaikka kyseessä on erittäin kuiva kuplajuoma (jota monet edelleen hieman kavahtavat kallistuen herkästi makeampien puoleen) niin Feuillatte BR on hedelmäisenä ja hapoiltaan pehmeänä helposti nautittavaa. Elegantin sampanjan hinta-laatusuhdekin kohillaan ja se löytyy Alkon vakiovalikoimasta lahjapakkauksessa (linkki otsakkeessa).

Samppanjoista juurikin tämä on tullut itselleni tutuimmaksi. Aina hyvä ja varma valinta!

Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc

Samppanjasta on hyvä jatkaa valkoviinien pariin. Sauvignon Blanc rypäleestä valmistettu Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc on suhteellisen uusi tulokas Suomen markkinoilla ja itsellenikin vielä tuntematon, joten joutunen lasillisen messuilla kumoamaan! Valmistajan mukaan tämä chileläinen Sauvignon Blanc on pirteän raikas ja mineraalinen jättäen suuhun pitkään viipyilevän, mehevän persikkaisen jälkimaun. We`ll see, miten emännän suuhun istuu!

Küdaw Pacífico Sauvignon Blanc löytyy Alkon tilausvalikoimasta ja mun mielestä edelleen melko kohtuulliseen, noin 16 euron hintaan.

Museum Reserva

Loppuun luonteikasta, tuhtia ja tällä hetkellä niin ajankohtaista punaviiniä. Finca Museumin iäkkäiden Tinto Fino (Tempranillo) -köynnöksien rypäleistä valmistettu, mainio liha- ja riistaviini Museum Reserva tulee Pohjois-Espanjasta, Castilo Leònin alueelta.

Alko kuvailee viiniä rotevaksi ja voimakkaaksi. Allekirjoitan. Ei mitään turhanpäiväistä litkua. Parasta ruoan kanssa nautittuna. Sikäli kuitenkin intensiiviseksi punaviiniksi mukava, että pyöreät ja kypsät tanniinit saavat viinin tuntumaan suussa pehmeältä ilman voimakkaasti tanniinisten serkkujen suuta kuivattavaa vaikutusta. Ryhdikkäästi marjaisa ja jälkimaultaan mausteinen viini, joka lähtee Alkon tilausvalikoimasta parillakympillä.

En tiedä löytyykö messuilta, mutta jos löytyy, niin kannattaa maistaa myös saman valmistajan riojalaisia, Baron de Ley -nimikkeen alla kaupattavia punaviinejä. Sopivat myöskin kivasti syksyisten liharuokien, esim. Mehevien hirvipullien kylkeen. Ja ainakin Baron de Ley Reserva löytyy ihan Alkon vakiovalikoimasta.

Poimin vielä instagramista muutaman ”messumuistiinpanon” viime vuodelta. Näitäkin kannattaa maistaa, jos paikan päältä löytyvät.

View this post on Instagram

@paresbalta, my forever #spanish #LOVE!

A post shared by PALEOKEITTIÖ 🔪 (@paleokeittio) on

Yhteistyössä Messukeskus ja Norex Selected Brands. Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

facebook | instagram | pinterest | twitter | bloglovin | uutiskirje

UNIQ CONTENT Yksilöllistä sisällöntuotantoa ja -hallintaa yrityksesi tarpeisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.