Arvonta, Inspiraatio, Lifestyle, Ruokamatkailu
Comments 4

Voita oma, uniikki unelmamatka!

LOMA! Mikä ihana aihe! Ajatella, kirjoittaa, haaveilla, suunnitella… Ja LOMAMATKA! Aina vaan paranee.

Vaikka Suomen kesä on eittämättä tarjoillut tänä vuonna parastaan, niin mieli halajaa maille vierahille. Kaipuu kaukomaille on ollut vahvasti läsnä jo jonkin aikaa ja olenkin miettinyt, jotta mihkä tästä syksymmällä singahtaisi.

Vaikka kesä on ollut lämmin kuin vastalypsetty lampaanmaito ja kaunis kuin tuore morsio, niin vieraisiin vetää veri. Asianlaita on nimittäin niin, että kun yksinyrittäjänä pääsääntöisesti kotitoimistosta käsin töitä tekee, niin kotikulmilla on niistä vaikea irrottautua. Vaikka kalenterissa lukisi kissankokoisin kirjaimin L O M A.

Reissua pohtiessa on haasteeksi yllättäen muodostunut valinnan vaikeus. Maailmalta löytyy niin monta mielenkiintoista ja vielä tutkimatonta kohdetta. Olen tässä nyt viime kuukausien aikana ollut matkalla ainakin Sisiliaan, Georgiaan, Albaniaan, Portugaliin ja aina yhtä viehättävään, joskin jo melko tuttuun Kreikkaan.

Ebookersin ”matkakone” tipahtikin eteen kuin tilauksesta! En ole mikään maailman innokkain kyselyihin vastaaja ja alkuun suhtauduin koko ”matkakoneeseen” hieman varauksella. Olihan mulla jo monta hyvää kohdetta kartoitettuna ihan omasta takaa!

”Kokeile, niin tiedät!” on ollut mulla omana mottona ja neuvona muillekin jo pitkään. Minähän kokeilin! Jäin koukkuun, kokeilin useammankin kerran ja innostuin! Koska ”matkakoneen” avulla löysin aivan uuden kohteen, jonka olemassa olosta en tiennyt mitään. Tämä kohde löytyi puhtaasti omia intohimoja seuraamalla, joten voitanee aidosti puhua oikeasta unelmamatkasta.

Nyt sinullakin on mahdollisuus löytää unelmien kohde, jota et ehkä vielä tiedä edes olevan olemassakaan! Klik klik, ebookersin ”matkakonetta” avaamaan ja valitsemaan sieltä itseä eniten kiehtovat asiat.

”Matkakone” on ihanan selkeä, lyhyt ja yksinkertainen. Valitset vain muutamista vaihtoehdoista itsellesi parhaiten sopivat, ja kone kertoo unelmakohteesi hotelleineen muutaman eri vaihtoehdon kera.

Ja mikä parasta, niin voit olla se onnellinen, jonka unelmamatka toteutuu vailla pennin hyrrää! Osallistumalla ebookersin ”matkakoneen” yhteydessä järjestettävään arvontaan voit nimittäin voittaa unelmalomasi. Arvonta päätty jo 14.7., joten kannattaa osallistua heti. Ettei kesätouhujen keskellä unohdu.

Ja vaikka ei voitto omalla kohdalle osuisikaan, niin ainakin emäntään iski vahvasti valtava inspiraatio, jota olen nyt hyödyntänyt tutustumalla uuteen kaupunkiin ja suunnittelemalla syksyn lomaa omaan unelmakohteeseeni.

”Matkakone” antaa kerralla muutamia vaihtoehtoja, joista valita mieleisensä. Oma kiinnostuksen kohteeni on tällä hetkellä hyvin vahvasti ruoka ja juoma, joten sillä liikkeelle.

Seuraavassa kohdassa iskikin pieni tenkkapoo, kun piti valita ruoan ja viinin väliltä. Molemmat kiinnostavat, mutta kyllä ruoka vie vielä voiton. Joskin testailin myös millaisia viinikohteita kysely tarjoaisi.

Kun kiinnostuksen kohde oli kiinnitetty, niin ruutuun lävähti neljä kaupunkia maailman eri kolkista. Yli kymmenen tunnin istuminen lentokoneessa ei tällä hetkellä jaksa innostaa, joten vaihtoehdoiksi jäivät San Sebastian ja Bologna.

Täytyy tosin myöntää, että San Sebastianin jouduin googlaamaan, sillä mulla ei ollut hajuakaan, jotta mistä päin maailmaa sellainen kaupunki löytyisi. Veikkasin latinalaista Amerikkaa, mutta Pohjois-Espanjan Baskimaastahan tämä kuuluisa kulinaristien kaupunki löytyi.

Tässä vaiheessa valinta kahden kaupungin välillä oli helppo. Bolognassa olen jo käynyt, joten seuraavaksi San Sebastianiin!

Kuvat: Donostia-San Sebastian Turismo Flickr

Kun matkakohde oli selvillä, niin seuraavaksi majoitustyypin valintaan. Itse kaipaan nyt helppoa ja huoletonta reissua, joten valitsin hotellin. Jälleen tarjolla oli useampi vaihtoehto, joista pääsee ennen seuravaa valintaa tsekkaamaan majapaikan tarkemmat tiedot.

Oma valintani osui San Sebastianin vanhakaupungissa, sataman ja puistoalueen tuntumassa sekä kahden hienohiekkaisen rannan välissä sijaitsevaan neljän tähden hotelli Lasala Plazaan. Kriteerinä keskeinen sijainti lähellä kaikkea; vanhan kaupungin tunnelmaa, satamaa, biitsiä, ruokapaikkoja ja rannan puistoaluetta.

Ou wau! San Sebastianissa kaikki tuntuu todellakin olevan täydellistä unelmaa!

.
Eivätkä hotellin sisätilatkaan hullummalta näytä. Merinäköalalla varustetusta huoneesta puhumattakaan.

Ainoa miinus hotellissa oli aamiainen mielestäni kohtuullisen korkeaan lisähintaan.

Kuvat: ebookers.fi

Täytyy sanoa, että omalla kohdalla Ebookersin ”matkakone” osui täydellisen oikeaan. Loma San Sebastianissa olisi unelmien täyttymys.

Vaikka kiinnostus ruokaa kohtaan johdatti mut tänne lähellä Ranskan rajaa, Biskajanlahden rannalla sijaitsevaan vajaan parinsadantuhannen ihmisen, espanjalaiseen gourmetkaupunkiin, niin yllättäen sieltä löytyi myös paljon muuta arvostamaani. Kyllä minä tykkään myös auringonlaskuista ja hienohiekkaisista rannoista.

Rantoja San Sebastianin kaupungista löytyy peräti kolmin kappalein. Vaikka en enää rannoilla niin jaksakaan makoilla, niin paljain varpain vesirajan hiekassa aamutuimaan kävely on ehkä parasta mitä tiedän.

Historiaakin alueella piisaa ja kaupungista on helppo piipahtaa myös naapurimaa Ranskan puolelle. Monta kärpästä yhdellä lennolla.

Kuvat: Donostia-San Sebastian Turismo Flickr

”Matkakone” ehdottaa myös erilaisia, kiinnostuksen kohteeseen sopivia aktiviteetteja.

Kokkauskurssien ja siideritehtaalla vierailun sijaan päädyin tällä kertaa valitsemaan gastronomisen kävelykierroksen vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla. Niitä kärpäsiä. Jälleen.

Alueen ruokatarjonnasta voisi kirjoittaa kokonaisen artikkelin, joten tyydyn tässä vain toteamaan San Sebastianin olevan Michelin -ravintoloiden tyyssija. Niitä löytyy alueelta peräti KYMMENEN! Joista kolme jopa kolmen tähden ravintoloita.

Kuvat: Donostia-San Sebastian Turismo Flickr

Kaikissa Michelin -ravintoloissa ei ole varaa syödä, mutta jos edes yhdessä tai parissa kävisi. Ruokakulttuuri kukoistaa kaupungissa, joten herkullista ruokaa on varmasti tarjolla edullisemmissakin paikoissa; tuoreita mereneläviä, kauden kasviksia… ja pintxosia.

Innostuin San Sebastianista sen verran, että päädyin työstämään, jos en nyt ihan unelmakarttaa, niin matkaboardeja ainakin. Jo kuvia katsellessa löytyy leppoisa lomafiilis eikä kohdekaan pääse kesän edetessä painumaan unholaan.

Tsekkailin myöskin valmiiksi jo lentoja. Ja hintoja. Ei ihan mahdoton. Neljän tähden majoitukselle.

Lennot tosin ovat sikäli hieman haasteellinen juttu, että San Sebastianiin löytyi vain kahden välilaskun lentoja. Järkevämmiksi vaihtoehdoiksi jäivät suhteellisen lähellä sijaitseva Bilbao ja Biarritzin kenttä Ranskan puolella. Halpojen lentojen Barcelonakin lienee yksi vaihtoehto, mutta vaatii myös useamman tunnin junamatkailua.

Sellaisen unelmamatkan ebookersin ”matkakone” mulle järjesti! Toivottavasti siitä tulee totta. Pian! Ja pääsen kertomaan, vastasiko San Sebastian koviin odotuksiin unelmamatkasta.

Millainen on sun unelmamatka? Kokeile ”matkakonetta” ja kerro kommenteissa, mihin se sinut vie!

Kaupallinen yhteistyö ebookers.fi (Expedia). Sisältö UNIQ Content -tuotantoa.

facebook | instagram | pinterest | twitter | google+ | bloglovin | uutiskirje

4 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.