Makeat herkut, Reseptit, TÄYSPALEO
Jätä kommentti

SuperEazy Strawberry Slushy

Onko helpompaa helleherkkua kuin jäinen slush?! Maun mukaan marjaa tai hedelmää ja jääpalaa tehoblenderiin, surautus sileäksi ja viilentävä välipala on valmis!

Mulla oli taas jääneet mansikkarasian jämät jääkaappiin ja marjat alkoivat näyttää sen verran surkeilta, että niille oli syytä tehdä jotain nopeasti. Niinpä niistä syntyi pikainen mansikkaslush. Tai en nyt ole aivan varma, syntyikö slushieta vai sorbettia. Kallistun kuitenkin slushien puoleen, koska sorbetti olisi kaiketi kaivannut hieman pakastamista.

Mieluiten olisin nauttinut slushieni perinteisesti korkeasta lasista pillillä, mutta en löytänyt tähän hätään sopivaa pilliä. Ohuella pillillä sohjon nauttiminen on melko mahdotonta. Ja lasista lusikoiminen äityy helposti sottaiseksi puuhaksi, joten sopivalla kulholla ja lusikalla mentiin. Eikä se makua yhtään haitannut. Elämystä ehkä hieman.

MANSIKKASOHJO

  • ~200 g tuoreita mansikoita
  • tuoretta minttua
  • puolikkaan limen mehu (sitruunakin käy)
  • 15-20 jääpalaa
  • tarvittaessa makeutukseen vaahterasiirappia tai raakahunajaa
  1. Huuhtele mansikat ja poista niistä kannat.
  2. Heitä mansikat, minttu ja limemehu tehosekoittimeen. Surauta sileäksi.
  3. Lisää jääpalat ja pulseta sohjoksi.
  4. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta.
  5. Nauti välittömästi!

Pakastimesta ei löytynyt kuin 12 jääpalaa ja se oli ehkä slushien kannalta hieman niukasti. Enemmän olisi ollut parempi. Kokeilin sohjoa ensin ilman makeutusta, mutta ilmeisesti mansikkani olivat happaman puoleisia, joten lisäsin noin ruokalusikallisen vaahterasiirappia.

Jos haluat sohjosi pysyvän helteessä sohjona pidempään, niin käytä jäähdytettyä astiaa tai lisää lasin pohjalle muutama jääpala tai jäisiä hedelmäpaloja/marjoja. Mintut ja limet eivät ole välttämättömiä, mutta antavat mansikkasohjoon kivasti pientä twistiä.

Viilentäviä slushia -hetkiä heinäkuulle!

Paleokeittiö facebookissa Paleokeittiön uutiskirje Paleokeittiö pinterestissä

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.