Gluteeniton, Maidoton, Makeat herkut, Paleokeittiön Parhaat, Reseptit, Sokeriton, TÄYSPALEO, TehoPaleo -reseptit, Viljaton
Jätä kommentti

Lusikoitava suklaakakkunen + paleoliittinen mokkakastike

Tänään ei laitetakaan salaattia tai pirtelöä kuppiin vaan pyöräytetään pikainen kakkukuppi mokkakastikkeella!

Kuten kaikki varmasti hyvin tiedämme, niin aika ajoin se vaan iskee, mieletön herkkuhampaan kolotus. Ja siihen tarvitaan hoitoa mahdollisimman nopeasti, mieluiten HETI!

Noh, tässä olisi nyt sitä pikaista hoitoa. Viisi minuuttia ja suklaakakkunen on valmis lusikoitavaksi suuhun. Aika kiva ja näppärä juttu =)

Suklainen kuppikakku (tai kakkukuppi, ihan miten vaan ;)) maistuu mainiosti ihan sellaisenaankin, mutta jos aikaa piisaa muutaman minuutin enemmän ja sopivat raaka-aineet kaapista löytyvät, niin suosittelen kyllä pyöräyttämään päälle helpon Paleoliittisen mokkakastikkeen.

Myös tämä mokkakastike on melko mainio. Se sopii nimittäin monen muunkin herkun kyytipojaksi kuin vain kakkukupin kostukkeeksi. Itse kumosin kuppikakusta jäljelle jääneet kastikkeet Suklaisen puurokulhon päälle. Toimii!

LUSIKOITAVA SUKLAAKAKKUNEN

Vain tilaajille

Avaa tilaamalla Paleokeittiön Parhaat -reseptit.

PALEOLIITTINEN MOKKAKASTIKE

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2 dl CocoVin kaakaojauhetta
  • 3-5 tuoretta taatelia (~40-50 g, myös kuivatut käyvät)
  • 1/2 – 1 tl pikakahvia
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • hyppysellinen himalajansuolaa
  1. Blendaa tehosekoittimessa kookoskerma ja taatelit makeaksi ”maidoksi”.
  2. Kaada ”makea maito” pieneen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos MELKEIN kiehahtaa.
  3. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon loput ainekset. Sihtaa kaakaojauhe tarvittaessa, jotta kastikkeeseen ei jää jauhemöykkyjä.
  4. Anna jäähtyä ja jäähdytä tarvittaessa jääkaapissa lisää paksumman koostumuksen aikaansaamiseksi. Säilytä suljetussa astiassa jääkaapissa.

Jos mokka ei oo sun juttu, niin jätä pikakahvi pois ja ta-daa, saat paleoliittista suklaakastiketta! Jota voi tietysti aina maustaa kukin oman makunsa mukaan =)

Lusikoitavan herkullisia kakkuhetkiä Sinulle!

Paleokeittiö - Terveempää ruokaa hyvällä maulla

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.