Liha, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Itämainen jauhelihapannu

 

Vihannespakasteet ovat ruokateollisuuden oiva keksintö paleo -diggarille. Ovat aina saatavilla (jos on muistanut täyttää pakastimen) ja valmistuvat nopeasti. Valikoimaakin riittää… vai riittääkö? Valitettavan moni vaihtoehto sisältää perunaa tai papuja. Niin myös tämän päivän ”Pimp my Pöperö”, mutta eipä taas tartuta sivuseikkoihin! ;)

Perjantai -illan kunniaksi päätin oikein kokata! Tuttuun tapaan nopeaa, helppoa ja yksinkertaista. Asioita, joista en tingi. Käytännössä kokkaus tarkoitti peruspöperön tuunausta. Pakastevihanneksiin saa mukavasti vaihtelua kun viitsii hieman pilkkoa. Ja paistaa. Not too much asked! Resepti puhuu enemmän kuin tuhat väsynyttä sanaa, joten punainen lanka jääköön tällä kertaa lukijan löydettäväksi. Here it comes! Perjantain luksusillallinen lähes-melkein paleo -style!

Itämainen jauhelihapannu

(1 luolaemännän annos)

Perusainekset

  • puoli pussia Itämaisia wok -vihanneksia (papuineen..)
  • 100 g eilen valmiiksi paistettua naudan paistijauhelihaa
  • kookosöljyä paistamiseen
  • himalajan suolaa ja pippuria maustamiseen

Tuunausainekset

  • puolikas kuutioitu tuore paprika
  • 1 pilkottu tuore ananasviipale
  • 2 rkl Creme Bonjour Cuisineen laatua Valkosipuli ja yrtit (paleohifistelijä käyttää tietysti kookoskermaa, aitoa valkosipulia ja oikeita yrttejä)
  • mustia oliiviviipaleita
  • cayenne -pippuria

Lisuke

  • munakokkeli
    • 1 kokonainen kananmuna
    • 1 valkuainen
    • kookoskermaa
    • pippurisekoitusta ja himalajan suolaa

Ja näin se syntyi…

  1. Paista paprikakuutioita kookosöljyssä uitetussa pannussa.
  2. Lisää ananaspalat mukaan soppaan.
  3. Päästä pakastevihannekset pussista pannulle lämmittelmään.
  4. Lisää messiin valmis jauheliha.
  5. Mausta suolalla ja tuoreella pippurirouheella.
  6. Tulistuta cayennella.
  7. Säästä sähköä ja sammuta levy.
  8. Pyöräytä sekaan ranskalainen kermavalmiste.
  9. Viimeistele oliiveilla.
  10. Vapauta pannu munakokkelin valmistusta varten.
  11. Lisää valmiiksi sekoitettu munamassa ja liikuttele vaikka kakkulapiolla ellei parempaa työkalua löydy. Tässä vaiheessa kannattaa myös käyttää sähköä.
  12. Kaada kokkelit pöperöä täynnä olevan syvän lautasen huipulle ja nauti raa`asti haarukalla.

Perjantai -illan luksusfiiliksen takaa vielä pieni lasillinen syvänpunaista Merlotia =)

Ellei punainen lanka vielä Merlotin myötä syttynyt loistamaan, niin paljastettakoon koko juoni. Pimp your Pöperö lisäämällä rohkeasti peruspöperön sekaan vähän kaikkea mitä kaapista löytyy. Koe kokkauksen ilo ja huku uusiin makunautintoihin! Ei ole elämä tylsää ei! Etenkään perjantai -iltana. Tästä se lähtee… viikonloppu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s