Pirtelöt, Reseptit, SEMIPALEO
Jätä kommentti

Päivän pirtelö – Omena-mansikka

Vatsa ei reissun jäljiltä oikein vielä kestä kiinteää pöperöä kipuilematta, joten valmiiksi hienonnetut ja helpommin sulavat smoothiet ovat oiva vaihtoehto. Ja vieläpä maultaan hirmu hyviä, jos ruokavalio vaan kestää makeutta antavia hedelmiä ja marjoja. Itse lisään aina joukkoon edes jonkin verran proteiinia ja rasvakomponentin, proteiinia ~15-20 g/annos ja rasvaa ehkä kymmenisen grammaa annosta kohden.

Tänään peruskomponentiksi löytyi 100%:sti kotimaisia luomuomenia mummon puutarhasta. Kypsät, jo maahan pudonneet, vähemmän kauniit omenat käyvät smoothie -tarkoitukseen aivan mainiosti. Toki kannattaa ensin poistaa pahimmannäköiset kohdat siinä samalla kun pilkkoo omenat blenderiin sopiviksi paloiksi. Kaveriksi kaivoin pakastimesta mansikkaa ja kippasin mukaan vielä hieman nahistuneet pinaatinlehdet jääkaapista :)

Neljään annokseen upposi tänään…

  • ~300 g pilkottuja omenoita
  • ~300 g pakastemansikoita
  • ~30 g ”tuoretta” pinaattia
  • 60 g banaaniheraproteiinia
  • ~1-1,5 dl kookoskermaa
  • 40 g pellavansiemenrouhetta

Kaikki ainekset sopivina yksiköinä blenderiin ja sekaisin. Vettä tai jääpaloja tarpeen mukaan. Itse pidän edelleen enemmän lusikoitavasta versiosta eli en tuohon(kaan) reseptiin enää nestettä lisäillyt.

P.S.  Kaisa on kirjoittanut artikkelin paleo -ruokavaliosta uusimpaan Gym-Lehteen, joka löytyy myös nettiversiona. Ihan hyvää perussettiä ja kivasti taustoja, vaikka itse olen parista kohdasta hieman eri mieltä tai ainakin tarkentaisin hieman hunajan ja palarihiilareiden käyttöä ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.