Jouluhan alkoi tästä.
Savustetusta siipikinkun puolikkaasta, joka myös kalkkunana tunnetaan. Kuusi kiloa helttakuningattaren lihaa ei aivan joulupyhinä uponnut, joten joulu jäi jääkaappiin ja jatkui siitä heti arjen alettua tässä muodossa.
Kalkkunainen semipaleo pizza
Pellilliseen pizzapohjaa tarvitset…
- 4 luomumunaa
- 10 dl mantelijauhetta (/-jauhoa)
- 3-4 rkl oliiviöljyä
- reilu teelusikallinen Himalajan suolaa
Riko ensin munat ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Lisää muut aineet. Vaivaa taikinaksi. Levitä mahdollisimman ohuelti pellille. Esipaista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Lisää täytteet ja pistä takaisin uuniin 10-15 minuutiksi.
Täytteinä tällä kertaa…
- tomaattipyrettä
- savustettua kalkkunaa
- punasipulia
- paprikaa
- tuoretta ananasta
- sinihomejuustoa
- juustoraastetta
Juustoton pizza ei vaan ole pizzaa, joten semipaleolla mentiin. Kannattaa myös huomata, että mantelijauhoista väännetty pizza täyttää aivan eri tavalla kuin vehnäjauhovelisensä. Itse sorruin ainakin ensimmäisen maistiaisen osalta aivan liian suureen palaan ja ei-toivottuun ähkyyn.
Myös peurapaistia jäi savukalan ohella joulupöydästä iso kimpale jääkaappiin. Jatkojalostuksen tuotokset seuraavassa postauksessa!