Kana, Reseptit, SEMIPALEO, Suolaiset herkut
Jätä kommentti

Kalkkunainen pizza

Jouluhan alkoi tästä.

Savustetusta siipikinkun puolikkaasta, joka myös kalkkunana tunnetaan. Kuusi kiloa helttakuningattaren lihaa ei aivan joulupyhinä uponnut, joten joulu jäi jääkaappiin ja jatkui siitä heti arjen alettua tässä muodossa.

Kalkkunainen semipaleo pizza

Pellilliseen pizzapohjaa tarvitset…

  • 4 luomumunaa
  • 10 dl mantelijauhetta (/-jauhoa)
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • reilu teelusikallinen Himalajan suolaa

Riko ensin munat ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Lisää muut aineet. Vaivaa taikinaksi. Levitä mahdollisimman ohuelti pellille. Esipaista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Lisää täytteet ja pistä takaisin uuniin 10-15 minuutiksi.

Täytteinä tällä kertaa…

  • tomaattipyrettä
  • savustettua kalkkunaa
  • punasipulia
  • paprikaa
  • tuoretta ananasta
  • sinihomejuustoa
  • juustoraastetta

Juustoton pizza ei vaan ole pizzaa, joten semipaleolla mentiin. Kannattaa myös huomata, että mantelijauhoista väännetty pizza täyttää aivan eri tavalla kuin vehnäjauhovelisensä. Itse sorruin ainakin ensimmäisen maistiaisen osalta aivan liian suureen palaan ja ei-toivottuun ähkyyn.

Myös peurapaistia jäi savukalan ohella joulupöydästä iso kimpale jääkaappiin. Jatkojalostuksen tuotokset seuraavassa postauksessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s