Postasin aiemmin Magnuksen vihreän pinaattijuoman ohjeen, jota pääsin vihdoin myös itse maistamaan. Hiukan alkuperäistä reseptiä pimppasin omien mieltymysteni mukaan. Mun mielestä tuore inkivääri vaan kuuluu joka pirtelöön! Sitruunan laitoin kokonaisena. Ilman kuoria. En ymmärrä miksi sitruunasta pitäisi puristaa mehut pirtelöön ja jättää kuidut ym. hyvät rannalle ruikuttamaan. Sinne vaan kokonaisena! Lisää hyvää! Avokadonkin jätin vain yhteen ainokaiseen. Mausteeksi raikastavaa minttua. Täydellistä! Basilikakin käy(nee).
Vihreä pinaattipirtelö by Paleokeittiö
1,25 litraa eli 5 annosta
- 1 1/2 kurkkua (~500 g)
- 1 avokado (100 g)
- 1 rasia pinaattia (100 g)
- pala tuoretta inkivääriä (~15 g)
- 1 kuorittu sitruuna (~65 g)
- tuoretta minttua (~10 g)
- 1 tl himalajan suolaa
- 3-4 dl vettä
Miltä maistui? Itseasiassa todella hyvältä ja raikkaalta, vaikka aluksi epäilin täysin makeuttamatonta pirtelöä. Huonoja kokemuksia. Miedolta maistui. Omat viherpiiperrykset ovat tavallisesti täynnä makuja ja huomattavasti raskaampia. Annoskoon voi tässä tapauksessa tuplata helposti.
Ja ylpeä olen! Kerrankin selvisin pirtelöstä alle kymmenellä ainesosalla =). Eiköhän tämä jää ainakin hetkeksi ohjelmistoon. Kivaa, kevyttä vaihtelua. Kesäkuumalla jääpaloin täydennettynä aivan loistava viilentävä juoma. Suosittelen kyllä lämpimästi heittämään ennakkoluulot nurkkaan ja kokeilemaan. Saattaa yllättää! Yllätti mut. Positiivisesti =). Hippasen spirulinaa ja selleriversio vielä kokeiluun. Ja sitä basilikaa jossain vaiheessa minttua tuuraamaan.
Kiitos ja käden heilautus vielä Magnuksen suuntaan!