Ravintolat
Jätä kommentti

Babylonin antimia

Lupasin hillopostauksessa paljastaa parhaimman paikallisen salaattipaikan. Saanko esitellä…

 Art Cafe Babylon, Kirkkonummi!

Pahaksi tavaksi on muodostunut joka perjantainen salaattilounas Babylonissa. Paha tapa siksi, että ulkosalla syöminen ei ole tavallisesti kuulunut rutiineihini. Olen säästänyt ravintola-kavilat juhlahetkiin. Nyt juhlasta on tullut vaivihkaa arkea. Tai arjesta juhlaa… Sinänsä salaattilounaassa ei mitään kovin pahaa ole. Paitsi että se harvemmin on paleota. Semipaleota kuitenkin. Useimmiten. Palautusaterialle sallittakoon myös paholaisen hillo. Valmiiseen pöytään on vaan niin mukava istua aamupäivän ”naisvoimistelijoiden” ja oman treenin päätteeksi aloittelemaan perjantai -illan vapaata. Nälkäkin on tässä vaiheessa yleensä jo kohillaan. Ennen jumppia kun ei tule nautittua muuta kuin nestemäistä. Eikä jumpan aikanakaan. Päätteeksikin vain viherpirtelöä ja/tai herajuomaa.

Miksi Babylonia on paras paikka?

  • Pidän paikan tunnelmasta. Kahvilan lounge -osa on suosikkini. Niin myös monen muun suosikki, ja siksi välillä joudun tyytymään kahvilamaisempaan ympäristöön. Sohva, nojatuolimaiset istuimet, musta flyygeli, kitschmäinen kattokruunu, täysi kirjahylly ja taustalla Frank Sinatra… That`s it!
  • Saan koota salaattini itse; valita perusainesten lisäksi lisukkeet. Ja paholaisen hillon. Samaan hintaan.
  • Salaatin hinta – määrä-/laatusuhde. Iso salaatti on ISO. Vaikka olen tottunut kohtuullisen isoihin salaatteihin, niin välillä jää perussalaatin rippeitä lautaselle. Täytteitä ei ;)
  • Vaihtuvat kuvataidenäyttelyt ovat välillä mielenkiintoisia. Välillä eivät. Mutta tuovat kuitenkin vaihtelua kahvilan yleisilmeeseen.
Ainoa harmittava seikka on perussalaatti, joka on tuttua ja turvallista, mutta myös mautonta ja vähäravinteikasta jäävuorisalaattia. Olisin ehdottomasti valmis maksamaan ekstraa laadukkaammista salaattivaihtoehdoista. Kunpa salaattipohjan voisi valita listalta samoin kuin vaihtoehtoiset lisukkeet. Patonkipalaa en aina syö, mutta silloin kun syön olisi sekin maistuvampaa jonkun levitteen kera. Kirnuvoikin kelpaisi. Hätätapauksessa myös maustettu tuorejuusto.

Perusvalintani on yleensä kana-vuohenjuusto-cashew -salaatti mango-chilikastikkeella. Ja paholaisen hillolla ;). Tällä kertaa kaipasin vaihtelua ja vähemmän suolaista vaihtoehtoa, joten valitsin kanaa, mozzarellaa ja viininlehtikääryleitä. Seuralaisen lautaselle päätyi katkarapuja, brie -juustoa ja savulohta, joka kuvaushetkellä vielä uupui lautaselta. Se oli unohtunut. Tosin ”salaattimestari” muisti itse unohduksensa ennen kuin seuralaiseni sitä ehti huomaamaan.

Käy tsekkaamassa Art Cafe Babylonin salaattimenu. Mitkä vaihtoehdot miellyttävät sinua eniten?

Babylonista saa myös muuta pikkusuolaista ja makeaa, kahvia, teetä ja viintä. Peruskahvi on peruskahvia. Kermaa onneksi löytyy kysymättäkin. Muista antimista ei juurikaan ole omakohtaista kokemusta. Jotain suklaakakkua olen kaverin lautaselta maistanut. Ihan hyvää… samaa saa tosin Wayne`siltä. Ja suklaakakku on aina hyvää.


P.S. Lautaset ovat SYVIÄ. Kuvakulmat eivät tee annoskoolle oikeutta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.