Ravintolat
Jätä kommentti

Lauantaibrunssi Pehtoorintalossa

VAROITUS! Postaus sisältää epäpaleoliittista kuvamateriaalia!

Eli ne, joille juhlan kunniaksi nautittu satunnainen vehnäpulla tai lasi kuohujuomaa Paleokeittiössä aiheuttaa ahdistusta, välittömiä suolistovaivoja tai kutisevia näppylöitä, silmät kiinni tai selain samantien soveliaammalle sivulle. Talutin nimittäin eilen ystäväni hänen syntymäpäivänsä kunniaksi lauantaibrunssille oman kylän uudehkoon bistroon, Min Krogiin, Sundsbergin Pehtorintaloon. Eikä ruokapornoilulta luonnollisesti voitu välttyä.

Tarjolla oli monenmoista herkkua. Jonkun arkiruoka on toisen herkku!

Minä herkuttelin parilla siemenleipäpalalla, nuudelisalaatilla ja croissaintilla, jota jopa harvinaiseksi superherkuksi voisin kutsua. Mmmmmm… hyvältä maistui voin sekaan sekoitettu vehnäjauho!=D  Eikä kovin pahaa ollut puolisen lasillista teollista, trooppista mehuakaan. Vaikka en sitä ikinä kotiin ostaisi.

Vuohenjuusto ja briekin kelpasivat, mutta parasta oli kuitenkin ”skagenröra” ja aasialainen nuudelisalaatti, joka kovin toi makumaailmaltaan mieleeni legendaarisen avokadopastan. Sitä piti santsata päälautasen tyhjennyttyä vielä vähän lisää.

Ja kuppi kuohuvaa kruunasi monipuolisen ja täyttävän aterian. Pitihän sitä sankarin kunniaksi jo heti aamupäivästä malja nostaa ;)

Ei ”lihalautanenkaan” tyhjäksi jäänyt. Se täyttyi suolaisesta pekonista, munakokkelista, kalkkunaleikkeestä ja parmankinkusta. Parmankinkku tuoreeltaan on vähän niin ja näin. Mieluummin nautin kinkkuni käristettynä.

Kalaakin olisi ollut tarjolla. Kalat kuitenkin skippasin tällä kertaa.

Jälkkärit kumosin kupuun kahdessa erässä. Ensin hedelmälautaselta eksoottisia ananas- ja cantaloupe -viipaleita, sekä aina niin makoisaa, tuoretta passionhedelmää. Jokainen mua vähänkin tunteva tietää, että en voi missään tilanteessa ohittaa suklaisia jälkkäreitä. Siksipä toiselle jälkkärilautaselle ei päätynyt vain yhtä, vaan peräti kaksi kohtuullisen kokoista brownie -palaa, viipale mustikkamoussekakkua ja jokin trifle -tyyppinen, keksinmuruilla höystetty vaahtolasi. Ja kuppi kahvia. Kermalla.

Tyytyväisiä ja täysiä olimme molemmat! Voin siis vilpittömästi suositella paikkaa. Sijainti kehä kolmosen kupeessa on otollinen ja historiallinen miljöö mukava. Ainakin näin aurinkoisena ja lämpimänä syyspäivänä. Brunssin voi myös nauttia pihalla puiden katveessa sijaitsevalla terassilla. Hintaa taisi aterialle tulla 16,50 €/nuppi. Ilman kuohuvaa. Ei paha!

Myös tiukinta paleolinjaa noudattavat saavat brunssilla kyllä vatsansa täyteen. Annoksen olisi voinut koostaa esim.

  • pekonista
  • munakokkelista
  • kalkkunaleikkeestä
  • parmankinkusta
  • cashew -pähkinöistä
  • skagenrörasta
  • salaatinlehdistä
  • tomaatti-, kurkku- ja paprikaviipaleista
  • ananas- ja meloniviipaleista sekä passionhedelmästä

Tiukkaa semipaleoistista linjaa pitävälle löytyi myös juustoja, kolmea eri sorttia. Ja juomaksi tietysti sitä kaikkein parasta eli raikasta vettä. Eikä kupillinen mustaa kahvia tai teetäkään olisi vakaumusta heilauttanut. Teetäkin näytti löytyvän irtona useampaa eri sorttia.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.