Pirtelöt, Reseptit, TÄYSPALEO
Comments 2

Vihreää lasin täydeltä

Ajatuksena oli postailla Paleokeittiöön vain reseptejä, joita Minäitse on kokeillut ja toimivaksi todennut tai joku muu mulle ystävällisesti toimittanut. Nyt oli kuitenkin ihan pakkoPAKKO käydä varkaissa! Miksi? Siksi, että tiedän monen tätä reseptiä kaivanneen. Uskoakseni aivan loistava vihreä vaihtoehto niille, jotka syystä tai toisesta ovat makeita hedelmiä rajoittavalla ruokavaliolla. En tiedä. En ole kokeillut. Vielä, mutta hyvältä näyttää.

Vihreä pinaattijuoma

~1,5 litraa

 • ~ 700 g kurkkua
 • 100 g babypinaattia (1 paketti)
 • 0,5 dl sitruunanmehua
 • 2 avokadoa
 • 0,5 l vettä
 • 1 tl suolaa (voi korvata varsisellerillä jos pitää siitä)

”Blendaa sileäksi ja nauti ihan koska tahansa.”

Jotta mua ei voida ihan törkeästä varkaudesta syyttää, niin kerronpa mistä kävin reseptin ja kuvan pöllimässä. Alkuperäinen resepti ja muuta aiheeseen liittyvää löytyy Magnus Appelbergin raakaruokaan keskittyvästä Syömisen iloa -blogista. Jos raakaruokailu kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti käydä tsekkailemassa mielikuvituksellisia Magnuksen reseptejä! Raakaruokailuhan sopii paleoisteille oikein mainiosti. Toisin kuin paleoruoka rawfoodisteille…

Enköhän lähipäivinä saa surautettua itsekin vihreää pinaattijuomaa blenderissä. Joten palaan aiheeseen. Hiukan lienee kuitenkin pakko painaa omaa peukkua soppaan ;)

2 Comments

 1. Katariinanen says

  Löysin itsekin tämän eilen Syömisen Iloa-blogista ja meni sitten heti kokeiluun, vaikka olen erittäin skeptinen omien kokeilujeni perusteella avokadon sopimisesta yhtään mihinkään smoothiejuttuihin (vaikka avokado on muuten aivan huippuhyvää!). Ja joo, ei toiminut mulle tässäkään, en vaan tykännyt mausta. Olisin kovasti halunnut tykätä :D. Taidan pitäytyä vaan Emerald Balancessa…

 2. Kiitos Katariinanen kokeilusta ja kommentista! =)

  Onhan nämä viherpirtelöt sellaisia makuasioita, vaikka Magnus mainosti että ”Maku on pehmeä eikä sisällä aineksia, jotka saattaisivat tökkiä jonkun suussa.” ;) Omissa peruspirtelöissä avokado on ihan peruskauraa. Tosin puolikas reilussa litrassa riittää. Ajattelin tätäkin kokeilla vain ehkä yhdellä avokadolla kahden sijaan. Avokado tosin antaa tota Magnuksen mainitsemaa pehmeyttä. Marjoilla maustetuissa ei avokadoa mun mielestä huomaa ollenkaan, mutta katsotaas kuinka tämän kanssa käy!

  Vinkiksi niille, jotka eivät ole tottuneita viherpirtelöiden imijöitä, niin aloitella kannattaa makeammista versioista; maustaa ensin makeilla hedelmillä, sitten vähemmän makeilla ja marjoilla, kunnes ”elimistö puhdistuu” ja makuun tottuu. Vähitellen HC-versioita kehiin! Ehkä tästä reseptistä ei kannata aloittaa viherpirtelöihin tutustumista, ellei ruokavalio ole ollut puhdas ja kasvisvoittoinen jo pidemmän aikaa ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.