Lifestyle
Jätä kommentti

Lauantain kauppakassi – päivitetty 12.8.11

Muutama sana myöhemmin! Kun koneelle taas ehtii. Sillä välin klikkaa suuremmaksi ja roiku mukana! =)


EDIT 12.8.11: Niinhän siinä kävi, että syksy alkoi kertaheitolla ja tosissaan. Ja työt veivät mennessään. Jäi tämäkin tarina päivittämättä. Enkä enää edes muista tämän hulabaloon keskellä mistä oli ajatus kertoa. Ihanaa kuitenkin olla takaisin työn touhussa! Loma oli tarpeen, mutta teki tehtävänsä. En tiennyt kaivanneeni töitä näin paljon ennen kuin ne aloitin. Uusia kasvoja, vanhoja tuttuja! Ihan mahtavuutta! Tuu säkin mua moikkaamaan! Vielä tähän härdelliin mahtuu =)

Muutaman sanan yritän kauppakassista säveltää. Aika perussettiä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Asiahan oli nimittäin niin, että jouduin syömään viikon antibioottikuurin. Itkun kanssa ja vastentahtoisesti. Siitä alkoi seuraavaksi vatsan ja suoliston vahvistus- ja puhdistuskuuri. En tiedä kuinka muut antibiootteihin reagoivat, mutta mulla tämä rumba on vakio ja tiedossa jo etukäteen. Joka. Ikinen. Kerta! Kauppakassista löytyi siksi muutamia juttuja, joita ei siellä ihan tavan näy.

Näitä ovat pellavansiemenet ja uusi tuttavuus ”KauraKuitunen”. Siitäkin huolimatta, että se ei ole gluteiiniton, eikä viljatuotteena paleokaan. Kuitulisiä lisäilen toistaiseksi reippaalla kädellä pirtelöihin ja kaipasin kuitulisiin lisää vaihtelua. Samaan kategoriaan menevät myös valkosipulihapankaali ja pastöroimaton homejuusto. Näistä luonnollisia probiootteja purkista napsittavien lisäksi. Haluan mun hyvät masubakteerit takaisin, kiitos! Hapankaalia ostan kyllä silloin tällöin. Pahin villitys on jo mennyt ohitse. Juustoja en ole viime aikoina juurikaan ostanut ennen kuin nyt vihdoin löysin lähimarketista muutaman hyvän vaihtoehdon näitä pastöroimattomia (Brie de Meaux ja Morbier tuhkajuusto). Kohtuudella menee ja jäänevät taas pois ruokavaliosta kun aika on.

Myös turkkilainen jogurtti oli tällä kertaa vatsanhoitotarkoituksiin. Sekin pirtelöihin. Kerran parissa kuukaudessa eksyy jääkaappiin muutenkin. Puoli purkkia on päätynyt useammin kuin kerran pilaantuneena roskikseen. Pidän, mutta en ole koukussa!

Hedelmistä papaijaa ostan todella harvoin, mutta ajattelin senkin nyt jelppaavan ruoansulatusta. Toimi hyvin pirtelöissä makeuttajana.

Mustikat eivät tietenkään löytyneet kaupasta vaan lähimetsästä, josta rakas isukki on niitä imuroinut ainakin 15 ämpärillistä. Tämän hetken tilastoista en tiedä. Tummaa suklaatakaan ei ole kauppakassissa paljoa näkynyt. Tämä oli puhdas lohturuokaostos. Tällä viikolla on tämän lisäksi jo melkein pari levyä uponnut. Kiireessä en ole malttanut keskittyä ruoanlaittoon, saati sitten tuhlannut aikaani kaupassakäyntiin, joten suklaalla olen paremman puutteessa elellyt oikein hyvin (?) =D

Muut ovatkin enemmän tai vähemmän jokapäiväistä perussettiä. Katkaravut ovat tosin edelleen pakastimessa, josta ne jossain sopivassa välissä kaivan. Proteiinilähteet näyttävät hieman köyhältä johtuen siitä, että suoraan tilalta ostettua lihaa riittää vielä pakastimessa. Näistä aineksista kun tuli viikonloppuna pyöräytettyä pariksi päiväksi jauhelihapihvit ja kermaista kukkakaalisosetta. Reseptit odottavat julkaisua! Kunhan työmäärä tästä alun jälkeen taas tasoittuu…

Mulla on vielä kesän lämpöä ikävä, mutta siitä huolimatta.. ihanaa syksyä, Ystävät! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.